Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Su böregi

su boregi turkse recepten

Beschrijving

Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas.

Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd:

45 min

Ingrediënten

  • 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
  • Halve glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 glas witte kaas (%40)
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas

Bereiding van de saus:

  • Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!

Bereiding van de börek

  • Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.

  • Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.

  • Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.

  • Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.

  • Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.

  • Snijd het geheel in blokjes.

  • Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  • Eet smakelijk!

su boregi turkse recepten

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Su böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 173
Auteur:
Publiceerdatum: 03-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje. Aantal personen 4 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

173 reacties

11 jaar geleden reactie door Esther Habekotte
Hoe lang kun je dit bewaren? Ik ga het maken voor een feest met nog meerdere hapjes/gerechten en wil even een planning maken wat ik per dag ga maken. Als ik dit een paar dagen vantevoren maak is het dan nog wel lekker om te eten na bijvoorbeeld 2 dagen in de koelkast?

Dank alvast voor je antwoord!

Groetjes Esther
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

ik heb de borek gisteren gemaakt, en het smaakte heerlijk!!!
bedankt voor de heerlijke recepten.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gesmaakt heeft!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi,

Ik haal deze zalige borek altijd bij mijn buren ( turkse bakker) maar ga het vandaag zelf eens proberen. Wat word er eigenlijk bedoeld met een glas witte kaas? Misschien denk ik niet goed na vanwege de warmte buiten haha maar dit puntje snap ik toch niet helemaal..

Groetjes Miranda
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Miranda,

Daarmee wil ik zeggen: de hoeveelheid geraspte kaasstukjes die in een glas passen. Dus zorg ervoor dat je kaas alvast geraspt is en kijk daarna hoeveel er in een glas passen. Zo veel heb je dan nodig! :-)
11 jaar geleden reactie door Broekie
Hoi Hülya

Nou, het staat 'as I type' in de oven en het ruikt in ieder geval HEERLIJK!

Ik ben geen Turkse en ben ook niet samen met een Turk, maar de Turkse keuken trekt mij wel. Echter één probleem... wij eten uit principe kwestie geen halal en tja... dat wordt bij de Turkse bakker bijvoorbeeld wel gebruikt.

Nu ik eindelijk deze heerlijke recepten heb, kan ik zelf wat vaker in de keuken staan!
Ten eerste leuker en ten tweede hoeven wij op die manier geen halal vlees te eten en kunnen we toch van de heerlijkheden genieten!

Groetjes Broekie
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Broekie,

Fijn om te lezen dat de gerechten je bevallen! Tja, Halal vlees... de smaak van het vlees is in ieder geval niet anders. :-)

Maar goed, zelf koken is altijd veel leuker! Veel plezier nog!
11 jaar geleden reactie door Cansu
Dag Hulya! Ik heb het gisteren voor de tweede keer gemaakt en dit keer wat roomboterstukjes op de börek gelegd. Smaakte aanzienlijk beter dan de vorige keer! Misschien een tip?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Deze tip neem ik mee, dank je wel! Ik zal het eens voor de volgende keer proberen, benieuwd hoe het dan zal smaken. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, wat is de reden dat je loempiavellen gebruikt en geen Yufka Dejblade oftewel bladerdeeg?

Groetjes, Monique
11 jaar geleden reactie door Cansu
Ik vind het persoonlijk met yufka veel droger worden. De loempiavellen maken deze börek juist zo lekker zacht.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het zou prettiger zijn als je wat duidelijker bent met de hoeveelheden en maten. Omdat ik niet weet (en vele met mij) hoe groot jou glas is en ieder glas verschillend is.
11 jaar geleden reactie door anoniem
peterselie geeft ook een heerlijke smaak he Hulya ?
Gr. Mehmet
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt Mehmet, als je peterselie door de kaas doet, dan is dat ook zeer smakelijk.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt, echt super lekker. Maar hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in????
Ik kan dit nergens vinden bij een gerecht.. Liefs
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb geen idee, anoniem. Volgens mij heb je speciale apparatuur nodig om het exacte aantal calorieën vast te stellen, simpelweg optellen van de calorieën van de individuele ingrediënten zal vast niet accuraat zijn.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reshown
Hallo Hulya

Je gebruikt dus geen bakpapier op de bakplaat of boter voor deze borek.
Ik wil hem dadelijk nl. gaan maken.

Groetjes Angelique
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, geen bakpapier/boter inderdaad.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,

Bij mij blijven de onderste loempiavellen plakken aan de bakplaat.
Hoe kan je dit voorkomen?

gr. Meral
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Meral,

Dit kan betekenen dat de onderkant nog niet goed gebakken is. Laat het anders iets langer in de oven zodat de onderkant ook goed wordt gebakken. Misschien dat ze dan niet blijven plakken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi ik heb een vraagje ik wil hem vandaag maken, die glas kaas is dat een grote glas of kleine? gr. oumaima
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het is een 200 ml glas, Oumaima.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi ik heb dit vandaag gemaakt maar het was zo zouterig en ik heb de
Kaas gebruikt die jij hebt afgebeeld was heb ik verkeerd gedaan.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien was de Nederlandse kaas te zout?
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

is t ook mogelijk spinazie ertussen te doen zoals
in t recept van gozleme?

groetjes germaine.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is mogelijk, let er wel op dat je de spinazie vooraf kookt en daarna goed uitwringt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk! Ik heb het recept vanavond uitgeprobeerd. Heb de kaas vervangen door zeer fijn gesneden halve rode paprika, uitje en ongeveer 250 gram (zelf gekruid) gehakt. Top recept Hülya :-) mijn man vond het ook superlekker. Een perfect iftar bijgerecht! Grtjs Kristel
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen, Kristel! Ga ik ook eens een keer proberen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, ik wou vragen, wat je met de overgebleven mengsel kunt doen
Alvast bedankt
Anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Die kun je over het deeg gieten voordat je de bakplaat in de oven legt. :-)
11 jaar geleden reactie door Mirjam Tubee
Bedankt voor het recept. Als je de börek invriest, hoe moet je hem dan weer lekker op tafel krijgen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Mirjam,

Even lekker zou je 'm natuurlijk nooit meer krijgen, maar ik zou 'm simpelweg ontdooien in de magnetron. Maar ik vries börek bijna nooit in, je verliest daar zoveel smaak mee. Als er börek overblijft, dan bewaar ik dat simpelweg voor de volgende dag, dan is het nog prima eetbaar.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya, Ik heb mijn eerste Su böregi in de oven staan. Kan niet wachten om te proeven. Ik vond het leuk om te doen... en heb al wat aanpassingen bedacht voor mijn volgende poging, kleine stukjes zongedroogde tomaat. Lijkt me heerlijk.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
Ik wil je bedanken voor het delen van je recepten. Ik heb het vandaag gemaakt helemaal top.
Alleen met de bodem was ik verkeerd begonnen. Ik dacht op een standaard bakplaat passen wel 3 loempiabladen naast elkaar dus niet. Het midden van de bodem was iets aan de hoge kant dan de randen. Volgend keer doe ik het op een andere manier.Heb je nog een tip voor mij, alvast bedankt.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,
je kunt de loempia vellen gerust snijden zodat ze wel goed passen in de bakplaat. Alles wat er van overblijft kun je altijd nog gebruiken voor de bovenste lagen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een top recept. Ik gebruik oude geraspte kaas, feta kaas en geitenkaas. De laatste twee rasp ik en doe op het laatst de oude kaas erbij. Heb een aantal varianten geprobeerd maar dit is de winnaar volgens het hele gezin en familie. Wil je een wat zoetere smaak er in doen, kan je geitenkaas met honing gebruiken. Vond ik persoonlijk ook erg lekker.
Lang leven Hulya en de lieve vrouwen van de Turkse minimart op het Euterpeplein in Amersfoort!
Warme groet
Caroliene
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super dat je dit deelt, Caroliene, dit waardeer ik echt, dank je wel! :-)
11 jaar geleden reactie door Irene 139
Net voor de derde keer borek in de oven wat vinden ze dat lekker hier.
Het recept is ook makkelijk om te maken, bedankt Hulya.
Groeten, irene
11 jaar geleden reactie door Zahouania81
Merhaba Hülya,

Zou je een foto willen maken van door jou gebruikte loempiabladeren? Begin een beetje te twijfelen..

Bedankt

Gr. Zahouania
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Zahouania,

Deze gebruik ik:

http://farm6.static.flickr.com/5217/5455701539_0c4c00ba36.jpg
11 jaar geleden reactie door anoniem
Yeeeeeeey ik weet eindelijk welke deeg/vellen ik moet gebruiken. Tnnx
11 jaar geleden reactie door Roelofsen
Dit ziet er ook zo lekker uit. Ik zal toch eens voor een klein oventje kijken, heb nu alleen een kookplaat. Maar dit wil ik toch zeker wel eens proberen!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt bij veel Turkse minimarkets van die kleine mobiele ovens kopen (in het Turks: Davul Firin), ze kosten een eurootje of 60 maar je kunt ze wel lekker makkelijk opbergen indien je geen ruimte hebt in de keuken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya vroeg me af is witte kaas fetta kaas ?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het betreft deze kaas:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7664.jpg

Ik denk echter dat je Fetta kaas (Griekse kaas) ook prima kunt gebruiken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ,

ik ben pas 13 jaar , en ik hou van heel veel koken zeg maar ... maar ik vroeg me af wat bakpoeder is (hihi)

groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Bakpoeder is een middel wat je aan het deeg toevoegt zodat deze kan rijzen en luchtig kan worden. Je kunt het op deze foto zien:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_8960.jpg

(helemaal rechts)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Binnenkort een keertje Proberen. Ik hou van koken Insha`Allah gaat het mij lukken.
Heerlijk bij Goed gevulde Linzensoep...

-x- Fareeda
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het is inderdaad het proberen waard! Ben benieuwd hoe het zal worden. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel ml kan er in de glas die jij gebruikt bij het maken van de borek, Ik weet niet precies hoeveel ik moet gebruiken graag in ml alstublieft, alvast bedankt voor de antwoord
11 jaar geleden reactie door Hülya
200 ml moet goed zijn, anoniem.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya
Kan ik i.p.v. loempiavellen ook yufkavellen gebruiken? En zo ja, hoeveel heb ik er dan nodig?
Groetjes Marion
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zeker. Omdat yufkavellen doorgaans groter zijn dan loempiavellen, denk ik dat 6 stuks yufka wel voldoende is, dus ongeveer 2 vellen per laag. Waarschijnlijk zul je een hoop yufka overhouden omdat je deze dient af te snijden als deze buiten de bakplaat valt, deze kun je gewoon gebruiken bij het aanleggen van de yufka per laag, weggooien lijkt me zonde.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Ik heb het afgelopen vrijdag gemaakt en ik heb i.p.v. loempiavellen, yufkavellen gebruikt en het was super goed gelukt! Bedankt voor je lekkere recepten!
Gr. Marion
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal top, Marion! Ben blij dat je het resultaat nog even deelt, hier help je anderen ook mee namelijk. Mijn dank hiervoor! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi huliya
ik heb mijn borek meer dan 20 min in de oven laten staan hij was lekker alleen
heeft de mijne geen bruine kleur net als die van jouw. de mijne had meer een geelachtig kleur: groetjes keltoum
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Keltoum,

Was de oven wel voorverwarmd? Eventueel kun je het ook iets langer dan 20 minuten in de oven houden, dan worden ze iets knapperiger, dus ook iets bruiner aan de bovenkant.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt allemaal zo moeilijk maar mijn god, goed bezig jij met je recepten! Mijn complimenten!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
kan u mij zeggen, waar  ik loempiavellen kan
kopen?!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Tegenwoordig bij alle supermarkten, ik koop ze meestal bij de Dekamarkt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, ik vind su boregi zoooo lekker. ik heb je recept uitgeprobeerd en ik heb er van gegeten totdat ik misselijk werd, ik kon niet stoppen met eten :)) me man en mijn kinderen vonden t ook erg lekker. Ik ga t ook met spinazie en gehakt eens proberen. Bedankt voor je recept. Ik wacht met smart op je andere nieuwe recepten. Nale
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit! Kan ik het ook koud serveren?

Alvast bedankt voor je reactie
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,
Dankjewel voor ook dit weer heerlijke recept.
Er was alle lof voor dit recept, de eer komt jou toe, dit is zeker een blijvertje.
Ik ben van plan om nog veel meer recepten uit het boek tegaan maken.
De Turkse pizza was ook een groot succes
Groetjes Ellen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb de su borek nu in de oven zitten.. men vriend zit met smart te wachten haha.. Ben benieuwd of deze net zo lekker smaakt als die van men annegim..
Hulya, echt heel erg leuk dat je de moeite steekt in deze website. Ik heb al diverse recepten gemaakt en iedereen geniet van het eten.. Eerder ook wel hoor haha, maar nu nog meer :) thanks
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi er staat eentje bakpoeder dus je hebt vergete omt schrijve ingredienten staat..maar mensel alles zit erin tog daarna overstrooie en nie apart zoals witte kaas en geraspte kaas same mixe tog...
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bij de ingrediënten staat één theelepel bakpoeder. Deze dien je samen met de melk, eieren en zonnebloemolie te mixen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat ik niet goed snap:
Ik heb een pakje van 40 loempiavellen gekocht, maar die zijn zo groot dat mijn bakblik met 3 of 4 vellen al vol is. Heb jij dan veel kleinere velletjes? Of leg je bij elke laag meerdere vellen op elkaar?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, meerdere vellen. Met 4 vellen is het geheel namelijk al volledig bedekt en dien je dus meerdere vellen boven op elkaar te leggen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Bij mij lijkt het net of de binnenkant niet gaar is. Het is zeg maar soort papperig ik zou nieuwsten hoe uit te leggen. Heb meer dan 20 min in de oven gdn op 180 Gr.

Ik hoop snel van je t horen, thanks
11 jaar geleden reactie door Hülya
Heb je de oven wel voorverwarmd?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wat ook misschien handig kan zijn is om de loempiabladeren (nadat je ze hebt ondergedompeld) iets te laten uitlekken, voordat je ze op de bakplaat legt.
11 jaar geleden reactie door Fathima55
Hoi,

Bedankt voor je reactie. Ik ben het vergeten. Ik heb de oven aangezet en gelijk erin gdn. Had een beetje tijdnood.
Ik denk ook dat ik de loempiavellen te nat heb gemaakt. Maybe was het daarom een beetje plakkerig. Maar het kan ook zo zijn, dat ik iet voldoende peynir in huis had.

Maaaaarrr... Het was best goed gelukt hoor. Mijn man vond het super lekker. Ik moet natuurlijk weer zo onzeker doen.

Ik ben met een Turk getrouwd.
Dit weekend komt mijn Sma.  Ik ben al een menu aan het bedenken.
Heb jij nog ideeën?

Liefs
11 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya.kan ik de kaas vervangen door gehakt?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Of iets anders?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, je kunt de kaas vervangen door gehakt, maar een combinatie van kaas/gehakt kan uiteraard niet.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt i.p.v kaas en gehakt bijvoorbeeld alleen spinazie en ui gebruiken. Spinazie dien je vooraf wel een beetje te koken (met de nadruk op een beetje), en daarna goed uit te drogen. Vervolgens doe je wat boter en gesneden ui in een koekenpan en laat je de ui bakken, uiteindelijk voeg je de eerder gekookte spinazie toe aan de koekenpan met gebakken ui en dien je dit samen een beetje te bakken en met zout/peper op smaak te brengen. Vervolgens kun je dit gebruiken als vulling voor de Su Böregi, als alternatief voor de kaas.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Nou ga het ook maar eens proberen. At dit vaak bij mijn (ex) schoonouders en nu koop ik het vaak bij de Turkse bakker om de hoek. Zelf maken lijkt me veel leuker ;-) Bedankt voor dit recept!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dat vind ik nou ook, ik koop bijna nooit iets bij de bakker, maak alles mooi zelf :-) Inderdaad veel leuker!

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
glas derken wat voor glas net als bij tiramisu beker koffie net als het zelfte of niet ik ga het nu doen graag reactie
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,
Heb je hier ook een recept van met gehakt?
Mijn man blijft hier steeds naar vragen.
Dankzij jou recept lukt het steeds weer!

Groetjes romaisa
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Romaisa,

Binnenkort komen er nieuwe recepten op de site, dus wie weet! :-)

Trouwens, je kunt dit recept gewoon volgen, maar in plaats van kaas een gehaktmengsel gebruiken (wel van te voren bakken!)... hoe je dat gehaktmengsel moet maken kun je bij dit recept nalezen:

http://www.turksekok.nl/645/icli-kofte

(je dient alleen de walnoten achterwege te laten)

Voor de rest is het recept hetzelfde.

Goetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben voor het eerst op deze geweldige site,en ben helemaal gek op turkse hapjes,liefst hartig.
Ik kijk ernaar uit,heel veel van deze lekkernijen te maken.
 Groetjes en voor iedereen hier veel plezier met het maken en vooral opeten van deze turkse lekkernijen.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor je complimenten! Veel plezier op de site :-)

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya!
Wat een leuke site, en wat een lekker duidelijk recept.
 Ik gebruik  de loempiavellen meestal om  Indische, vegetarische loempiaatjes te maken met o.a. tahoe en bamboescheuten erin.
Sinds kort heb ik de Yufka vellen ontdekt en heb al een paar keer sigara boregi gemaakt.
Nu heb ik uw recept ontdekt, en kan ik de loempiavellen op een andere manier gebruiken!
Ik ga gauw aan de slag, en kijk uit naar andere , smakelijke Turkse - bij voorkeur - hartige hapjes!
Met kookgroetjes van Frieda Bras
11 jaar geleden reactie door Hülya
Goed om te horen, Frieda! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben blij dat je dit met loempia vellen kan maken, hier bij de turkse toko kost yufka 4 euro per 3 vellen -_-'
11 jaar geleden reactie door Hülya
Daar heb je gelijk in, gelukkig bestaan er loempiavellen! :-)

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door Amal12
moet de witte kaas perse 40% zijn?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Amal,

50% en 60% kunnen uiteraard ook, maar deze zullen behoorlijk snel smelten waardoor je uiteindelijk de structuur van de kaas niet meer in de börek zult proeven.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe krijg je dat zachte dan? Want dat heb ik liever..
12 jaar geleden reactie door Hülya
Waarschijnlijk zul je nog wat sausmengsel overhouden in de kom, giet een beetje van mengsel over de börek voordat je 'm in blokjes snijdt en in de oven doet, hierdoor zal de bovenste laag zacht blijven omdat het vochtig is.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan de borek ook gewoon met water nat 'spetten', meteen nadat je het uit de oven hebt gehaald. Zo heb je een zachte bovenlaag.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Echt een super recept! Heb het wel vaker ergens gegeten maar wist niet hoe ik het moest maken.
Nou mijn turkse man zei van wauw hee, heb je dat zelf gemaakt???
Waarna hij zei dat dit zijn lievelings borek was en deze van mij zo lekker knapprig aan de bovenkant was wat niet het geval is bij zijn moeder, nou dat zegt heel wat en helemaal omdat hij dat uitspreekt.
Hij zei heb je weer gekeken bij je turkse vriendin kok Hulya op internet, ik lachen joh!
Kortom succes verzekerd.
12 jaar geleden reactie door anoniem
De vraag hieronder over hoe je de zachte versie krijgt  is niet van mij maar evengoed ook handig te weten. Die zachtere versie is degene die ik vaker heb gegeten en kan ik voor de afwisseling nu ook maken, handig!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil het erg graag maken maar welke nederlandse kaas raad je aan te gebruiken?
De standaard geraspte kaas is namelijk best grof en dan heb je nog oud en jong natuurlijk..
Met welke kaas krijg je het beste resultaat?
Alvast bedankt, Geweldige site!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik denk dat jonge kaas het beste resultaat geeft. Maar in principe is het geen punt als je harde of oude kaas gebruikt, het zal allemaal toch smelten in de oven :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heb dit vandaag gemaakt en het is heerlijk. Alleen als het uit de oven kwam was hij wel wat aan de harde kant tenminste de bovenste laag. Heb toen maar gwn een handoek erop gelegd zodat de damp de bovenkant ietwat zachter zou maken. Wil de volgende keer kofte en kaas doen dus heb je een idee wrm de bovenkant wat te krokant was heb liever dat zachte.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya
Heb gemaakt,, ik heb ook spinazie in gedaan was weer lekker ,
Groetjes Jale

Meer stap-voor-stap recepten:

178,617x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 50 reacties vegetarisch recept
33,985x bekeken
  • gehakt börek
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
40,190x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties vegetarisch recept
87,521x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)