Mehtap,
Het deeg kun je inderdaad ook zelf maken. Dit is wel erg intensief werk. Ik kan het je zelfs bijna afraden gezien de enorme moeite. Hoe dan ook, vervang de loempiabladeren in het recept hierboven met het deeg dat je zelf hebt gemaakt.
De ingrediënten voor dit (4 persoons) deeg zijn: 2 beker meel, 4 ei en 2 theelepel zout.
Kneed dit deeg gedurende 5 minuten. Laat het deeg nu 10 minuten rusten, dek de kom wel af. Rol vervolgens het deeg uit, net zoals in het recept voor baklava. Dit gerolde deeg zaal ik voortaan yufka noemen. Kook water in een *brede* pan (tencere) met 2 eetlepels zout en 2 eetlepels zonnebloemolie. Leg vervolgens één voor één de yufka in de kokende pan gedurende één minuut, haal de yufka uit de pan en plaats het direct in koud water voor een tiental seconden. Doe dit voor alle yufka die je hebt. Nu je yufka gereed zijn, kun je ze net als het loempiadeeg in het bovenstaande recept gebruiken.
Nogmaals, dit is erg intensief werk, en je dient werkelijk een brede pan te hebben, het liefst zou je er nog iemand bij moeten hebben die je kan assisteren met het plaatsen van de yufka in de pan (yufka moet je immers breed uitrollen).
Hopelijk heb je hier wat aan! :-)
P.S.: alles wat niet uit de schappen komt is veel lekkerder! :-)