Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Su böregi

su boregi turkse recepten

Beschrijving

Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas.

Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd:

45 min

Ingrediënten

  • 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
  • Halve glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 glas witte kaas (%40)
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas

Bereiding van de saus:

  • Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!

Bereiding van de börek

  • Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.

  • Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.

  • Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.

  • Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.

  • Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.

  • Snijd het geheel in blokjes.

  • Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  • Eet smakelijk!

su boregi turkse recepten

  • Printen
Naam recept: Su böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 168
Auteur:
Publiceerdatum: 03-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje. Aantal personen 4 ...

168 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik heb maar een kleine oven en ik dus ook niet zo een heel grote bakplaat. Hoe groot is de bakplaat die wordt gebruikt in het recept? En begrijp ik goed dat je de loempiavellen (deels) over elkaar heen legt?

Alvast bedankt.
Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit bij een vriendin gegeten. Dit had haar turkse schoonmoeder gemaakt, zooo lekker!

Ik vraag me af of je het ook in kan vriezen???
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,

ik snap de nl'se kaas niet, want ik zie op de foto geen geraspte kaas maar brokken?
wat is dat dan?
groet,,
5 jaar geleden reactie door Hülya
Mehtap,

Het deeg kun je inderdaad ook zelf maken. Dit is wel erg intensief werk. Ik kan het je zelfs bijna afraden gezien de enorme moeite. Hoe dan ook, vervang de loempiabladeren in het recept hierboven met het deeg dat je zelf hebt gemaakt.

De ingrediënten voor dit (4 persoons) deeg zijn: 2 beker meel, 4 ei en 2 theelepel zout.

Kneed dit deeg gedurende 5 minuten. Laat het deeg nu 10 minuten rusten, dek de kom wel af. Rol vervolgens het deeg uit, net zoals in het recept voor baklava. Dit gerolde deeg zaal ik voortaan yufka noemen. Kook water in een *brede* pan (tencere) met 2 eetlepels zout en 2 eetlepels zonnebloemolie. Leg vervolgens één voor één de yufka in de kokende pan gedurende één minuut, haal de yufka uit de pan en plaats het direct in koud water voor een tiental seconden. Doe dit voor alle yufka die je hebt. Nu je yufka gereed zijn, kun je ze net als het loempiadeeg in het bovenstaande recept gebruiken.

Nogmaals, dit is erg intensief werk, en je dient werkelijk een brede pan te hebben, het liefst zou je er nog iemand bij moeten hebben die je kan assisteren met het plaatsen van de yufka in de pan (yufka moet je immers breed uitrollen).

Hopelijk heb je hier wat aan! :-)

P.S.: alles wat niet uit de schappen komt is veel lekkerder! :-)
5 jaar geleden reactie door Mehtap
Ik heb het gemaakt, en was wel lekker..
Rahmetli annem su boregin hamurunu kendisi yapardi, dat is veeeel lekkerder dan met de loempiadeeg. heb je daar ook een recept voor hulya abla??

Groetjes,
Mehtap
5 jaar geleden reactie door Hülya
Sara en anoniem,

Daar ben ik erg blij om! :-)

Houd de website in de gaten, er komen de komende dagen weer nieuwe recepten.

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een geweldige site. Kben getrouwd met een turkse man. Maar ik ben niet zo`n held in de keuken. Dit is echt super duidelijk en met foto`s. Mijn man is hier heel blij mee kan die eindelijk weer lekker turks eten inplaats van de nederlandse stampot : ). Super...
6 jaar geleden reactie door anoniem
Wil dit recept van de week uitproberen, was er al een tijd naar op zoek! Vraagje, hoe groot is de bakplaat die je gebruikt?

Heb zoveel lekkere dingen gezien, ga zoveel mogelijk uitproberen!! =D

Alvast bedankt voor je reactie!

Groetjes,

Sara
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Binnenkort (binnen 2 weken) komen er weer een hele boel recepten erbij. Daar zit o.a. künefe ook bij.

Bedankt voor je reactie.

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
echt een leuke site ! ik ga de borek ook maken, mijn turkse vriend is gek op deze borek variant. vraagje...heb je misschien ook het recept van kunufe  maar dan met kaas? welke kaas is het beste te gebruiken? ik zet deze site bij mijn favorieten ! ga zo door ;-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
moet je de oven ook nog voorverwarmen ????
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee helaas, bladerdeeg en loempiabladeren zijn anders in structuur. Loempiabladeren kun je in iedere supermarkt vinden trouwens.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je dit trouwens ook met bladerdeeg maken?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Naar dit recept was ik al heel lang op zoek,  dank je wel!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi, indien je liever geen Nederlandse kaas wil gebruiken, dan kun je bij de market vragen naar "Kaşar peyniri" (deze kaas is overigens ook in geraspte vorm te vinden). In plaats van loempiavellen kun je ook "Yufka" gebruiken. Beide zijn gemakkelijk te vinden in Turkije.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya, heb vandaag de börek gemaakt en het was dankzij de duidelijke uitleg heel makkelijk te maken. De börek is dan ook goed gelukt. Alleen toen ik bezig was, zag ik nergens waar het halve glas zonnebloemolie doorheen moest. Zag net dat er nog iemand was die deze vraag stelde. Heb 't maar door het sausmengsel gedaan maar weet dus niet zeker of dat wel goed was. Ben benieuwd.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Sorry, helemaal vergeten, ik heb het recept aangepast. De zonnebloemolie wordt gemengd met de melk, eieren en bakpoeder (helemaal in het begin).
6 jaar geleden reactie door anoniem
zit er lekker uit alleen hebben we hier een probleem, in Antalya zijn zijn loempiavellen te vinden en die NL kaas is vreselijk duur.
Is er een oplossing voor.....kunnen wij het ook maken ;-))
6 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de lieve woorden, wat leuk dat je binnenkort gaat trouwen, mijn gelukswensen! Je zult je man vast erg blij maken met de recepten.

Als je de website handig vindt, breng dan ook je vrienden op de hoogte van deze website, kunnen zij er ook van genieten :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
wat lekker ga morgen proberen  ja kan lekker dingen makken echt goed van juli  hey juli zij de beste vallaj bilaj  ik lieg niet
6 jaar geleden reactie door anoniem
vind ik ook ! ga zo door
5 jaar geleden reactie door ray
Aangezien er zo veel fan zijn, waarom laat je niet wat meer over jezelf weten? Ben je misschien een chef-kok? Of heb je dat gewoon van je familie geleerd? Hoe oud ben je als ik vragen mag want je Nederlands is ook erg netjes. Ben je ook van Turkse afkomst? Ben je daar geboren? Ik vraag het me eerlijk gezegd gewoon af:$...
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind dit echt een supersite!
Erg duidelijk ook d.m.v foto's en ook de lekkere recepten.
Ik ben zelf van marokkaanse afkomst en ik trouw over een maand met een turkse.

Dit is erg handig om wat bij te leren betreft turkse recepten voor hem.
Ik hou het vanaf nu wekelijks in de gaten!

Ik zat al een tijd te zoeken voor een duidelijke recept voor burek nu heb ik er 1 gevonden!

dankjewel voor de goede uitleg!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik ga het nu maken maar waar gaat de olie doorheen?
Groeten Bernadette
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Bernadette, excuus dat ben ik helemaal vergeten te schrijven, ik heb het recept aangepast. De zonnebloemolie wordt gemengd met de melk, eieren en bakpoeder (helemaal in het begin).
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Er blijft best veel saus over, wat doe jij daarmee? Weggooien of erover heen gieten?

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
hulya oplaa elerine saglik ben we aplam yarisirken yemeknen ben jedim
5 jaar geleden reactie door Hülya
Haha birsey degil! Yedin mi yendin mi?

Meer stap-voor-stap recepten:

86,097x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
26,510x bekeken
  • gehakt börek
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
22,016x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties vegetarisch recept
21,838x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties nieuw recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)