Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Su böregi

su boregi turkse recepten

Beschrijving

Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas.

Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd:

45 min

Ingrediënten

  • 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
  • Halve glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 glas witte kaas (%40)
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas

Bereiding van de saus:

  • Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!

Bereiding van de börek

  • Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.

  • Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.

  • Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.

  • Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.

  • Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.

  • Snijd het geheel in blokjes.

  • Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  • Eet smakelijk!

su boregi turkse recepten

  • Printen
Naam recept: Su böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 168
Auteur:
Publiceerdatum: 03-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje. Aantal personen 4 ...

168 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
Slm hulya
Su boregı denedım ve guzel oldu bedankt voor dıt
Saaıt helpt mıj echt met kooken mıjn vraag ıs
Heb je een kook boek van . Zo jahoor van je

Groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk dit recept en echt aan te raden dit gerecht.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Het recept precies opgevolgd hoe het er stond maar het lijkt bij lange na niet op wat je bij de Turkse bakker koopt:((( What went wrong??
De smaak is wel goed maar alleen de structuur lijkt niet op het broodachtige. Meer op gebakken loempia vellen..... Voor mij niet nog eens.

Binnenkort eens een ander receptje  van de site uitproberen.

Groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
hmmm ziet er lekker uit!
ik ga het meteen uitproberen. is er ook een recept met de spinazievariant beschikbaar?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo geweldige turkse kok, als er 12 vellen op de bakplaat moeten liggen ze dan enkel of op elkaar? En wat is de afmeting van het bakblik? Heel erg bedankt voor alle recepten! Zo worden we allemaal een beetje creatiever! Heel veel succes gr aleyna
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb di recept ook uitgeprobeerd maar was helaas niet lekker.. Was te veel deeg terwijl ik genoeg kaas tussen had gestopt.. Ik vond t nie lekker
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
 Vandaag ga ik eindelijk Su Boregi maken. Heb de ingredienten al een poos in huis.
Belangrijk vraagje: 180 graden, geldt dit voor de hetelucht oven?
En: Hoe groot is het bakblik? Steeds 4 loempiavellen naast elkaar per laag?
En wat is de vertaling van S.B.?
Dank voor het recept! En hopelijk je antwoord!
We zijn erg benieuwd!
Groet! Anneke
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo!

Moet ik een theeglas of een longdrinkglas gebruiken voor de melk, zonnebloemolie en kaas?

Groetjes!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb hem gemaakt. Hij was alleen aan de randjes iets te knapperig. Wat ik overigens we lekker vind maar ik weet dat ie niet zo moet zijn. Dus de volgende keer iets korter in de oven of de bladen iets beter op elkaar leggen.

Bedankt in ieder geval voor het heerlijke recept.

Gr Paula
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind dit lekker maar het lekkerste vind ik met Spinazie uien en hete pepers met gehakt.
Zelf was ik 16 jaar met een turk getrouwd geweest en heb al veel geleerd.......wat mij NOG niet lukt is die heerlijke turkse rijst maken ALTIJD te klef of te te te heb jij voor mij een goed recept?
gr. Henny.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Graag zou ik willen weten wat voor deeg je voor deze borek gebruikt, is het filodeeg?

Groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
Loempiavellen; te koop bij de AH als pak van 40 vellen!! (uit de diepvries)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya je recepten zijn top!!!  Door jouw recepten heb ik weer zin om te koken, je maakt echt heel veel mensen blij!

Ik heb o.a. De su böregi gemaakt en hij was heeeerlijk! Kan je als vervanging voor kaas dook gehakt of kip gebruiken denk je? Ik dacht zelf aan de vulling van de lahmacun? Ik hoor graag of jij dit een goed idee vindt en/of misschien al eens geprobeerd hebt.

Groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya, hartelijk dank voor dit geweldige recept. Een nadeel: je blijft er van eten :-) Ik heb het recept nu twee keer gemaakt en het is werkelijk heerlijk. Vandaag heb ik de helft van de bakplaat met kaas en de andere helft met gehakt gemaakt. Het gedeelte met de kaas was weer goed gelukt maar bij het gedeelte van het gehakt liet de bovenlaag los en was ook harder geworden dan het kaasgedeelte. Hoe krijg ik ook börek met gehakt lekker zacht? Ik hoop dat je een oplossing hebt. Groetjes van Aline
4 jaar geleden reactie door anoniem
wat ziet dit er lekker uit ik ga   dit  zeker een keer maken
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,

Moet je die bladeren constant 1 voor 1 onderdompelen, in het sausmengsel?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Nou vandaag word dit mijn projectje, hopen dat het goed gaat. Semra
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Een simpele uitleg en heerlijk klaargemaakt voor de 1e keer.
Bedankt!

Groetjes, je naamgenoot, Hülya
4 jaar geleden reactie door anoniem
mashallah, ik wist niet dat het zo simpel was!!!
ga vooral door met al deze lekkere recepten.....
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ga deze van de week proberen met vegetarisch gehakt. Nog tips over de hoeveelheden die ik dan moet gebruiken?
4 jaar geleden reactie door me.verwijk
ga het straks maken maar moet de plaat in het midden  onder of boven in de oven   lekkere recepten allemaal  groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

ik heb een vraagje,

om de borek te maken zie ik dat je melk nodig hebt.
nou ben ik dit zojuist vergeten......
wilde het nu gaan maken. stom stom
kan ik melk vervangen door iets anders?
magere yoghurt bijv. ?
of iets anders?

alvast bedankt. groetjes !
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben bang dat de yoghurt iets te zwaar wordt voor de loempiavel. Of je moet het heel erg verdunnen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya

Ik heb hazir yufka liggen kan ik dit hiermee ook maken

Groetjes
Myranda
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, kan ook Myranda! Veel succes alvast! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt mij heerlijk,!!, heel graag wil ik van U weten , hoe je ",Peynirli Sigara Boregi",
....Deegrolletjes, ook met kaas, maakt.... ...ik had het in Turkije gegeten...zo lekker !!!
 heel vriendelijke dank, Jos van der Bijl.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zal het noteren, Jos! Houd de site in de gaten. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb gisteren bij de turkse supermarkt su yufka gekocht. Kan ik deze na bereiding in warm en koud water de deegrollen in dit beslag dompelen?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou ze gelijk in het beslag onderdompelen, ik ben bang dat de vellen anders gaan scheuren omdat het zo zwak is geworden.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Zo dat is smullen, voor de eerste keer gemaakt. En het is geweldig gelukt, mede door de
goede beschrijving. Kan haast niet mislukken. Kreeg complimenten van mijn turkse collega's, dus wat wil je nog meer.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen! Fijn dat je er ook complimenten voor hebt gekregen. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ooooooh my god! Vind dit zoooo lekker! Nooit geweten dat dit zo simpel te maken is!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is geweldig !!!!!!!!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk !
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het vandaag precies volgens jou recept gemaakt maar de bovenkant is ontzettend hard en knapperig geworden. Het is wel te eten natuurlijk. Maar toch verwachtte ik ies zachts.. Zoals mijn moeder het altijd maakte. Hoe zou dat kunnen gebeurt zijn dat het zo hard is geworden?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Heb je de ovenplaat in het midden van de oven gelegd? Misschien kun je het ook eerder uit de oven halen. Elke oven is verschillend van elkaar.
4 jaar geleden reactie door Catharina Schuitema
heerlijk o dank je
grt lien
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het vandaag voor het eerst gemaakt, maar ik had geen bakpoeder. Smaak en kleur waren perfect, maar het deeg was iets plakkerig. Zorgt het bakpoeder ervoor dat er tussen de laagjes meer lucht komt. Of moet ik het langer bakken op een lagere ovenstand. Ik heb een hetelucht oven namelijk.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bakpoeder zorgt inderdaad voor lucht in het deeg, daardoor kan deeg ook rijzen. Dus voor een luchtig resultaat, zul je toch bakpoeder moeten gebruiken.
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik wil je graag een compliment maken voor alle lekkere en duidelijke recepten.
Even een vraagje, wat bedoel je met een glas kaas?

Groetjes Wies
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dankjewel Wies!

Nou, de hoeveelheid kaas dat er in een glas past. :-) Gezien ik glazen van 200 ml gebruik,  gaat het in dit geval over 200 ml kaas. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak dit met Yufka vellen en in de koekenpan, 5 minuten aan de ene kant dan omdraaien en 5 minuten aan de andere kant en smullen maar.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba,

Lekker handig dit recept! Vind ook super dat, als er vragen zijn dat er op wordt geantwoord!
 
Als ik deze met aardappel wil maken, net zoals de patatesli gozleme, welke kruiden en ingredienten moeten er dan nog bij? Er zitten altijd zo lekkere kruiden bij deze.

Met patlican niet echt te maken dit? Vind ik ook super lekker.

Oh nog een vraagje, je hebt ook borek die misschien 2-3 cm hoog is, deze is heel plat. Hoe maken ze die hoge dan? Of dat is een geheel andere borek?

Thanks!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Anoniem,

Bedankt voor je complimenten, ik probeer er tijd voor vrij te maken en de vragen te beantwoorden! :-)

Als je het met aardappelen zou willen doen, adviseer ik jou om paprikavlokken te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat het lekkerst. Je kunt veel verschillende kruiden proberen, altijd leuk om te doen! :-)

Ik eet deze broodjes meestal zonder andere gerechten.

Die andere broodjes die wat groter zijn, komt door het feit dat deze uit meerdere en/of dikkere lagen loempiabladeren bestaan. Ook zijn de stukjes aardappels een beetje dikker.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Beste hulya,

Ik wil dit zometeen gaan maken maar bedoel je met 1 glas, 200 ml? Dus bijvoorbeel 2 glazen melk = 400 ml ?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat moet goed zijn. In principe maakt de grootte van het glas niet zo heel veel uit, mits er bij de andere ingrediënten/hoeveelheden hetzelfde glas wordt gebruikt.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit vanavond gemaakt en een glas gebruikt van 200 ml. Het was heel goed gelukt, super lekker! Ik vind het echt fijn hoe de recepten zijn geschreven en dat er fotos bij staan, echt super!

Bedankt voor je reactie
4 jaar geleden reactie door Hülya
Met genoegen, anoniem.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dewe borek gemaak de bovenste laag was lekker krokant maar de rest van de lagen waren nog rauw en ongebakken, de onderste laag plakte ook aan de bodem. Ik heb alle stappen gevolgt die hier boven vermeld staan..
Heb je misschien nog tips ?

Groetjes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien op een lagere temperatuur de oven zetten en langer in de oven?
5 jaar geleden reactie door anoniem
heeerlijk ziet het eruit masha'allah!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Zou je dit ook gewoon met yufka kunnen maken?
Moet ik dan het recept verder gewoon volgen?

Alvast bedankt,

Romaisa
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Romaisa,

Ja, dat kan zeker. Omdat yufkavellen doorgaans groter zijn dan loempiavellen, denk ik dat 6 stuks yufka wel voldoende is, dus ongeveer 2 vellen per laag. Waarschijnlijk zul je een hoop yufka overhouden omdat je deze dient af te snijden als deze buiten de bakplaat valt, deze kun je gewoon gebruiken bij het aanleggen van de yufka per laag, weggooien lijkt me zonde.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Ik heb deze borek gemaakt en hij was lekker, alleen de vellen plakten heel erg op elkaar en leek alsof het dus 1 stuk deeg was. Heb het al 2 keer van de buurvrouw gekregen en daar zag je echt die lagen met kaas ertussen, wat heb ik verkeerd gedaan? Ik wil het nl deze week weer gaan maken
5 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien heb je de loempia vellen te lang in het mengsel gedipt?  Probeer ze er korter in te dippen en zorg dat je genoeg kaas over de lagen strooit.
5 jaar geleden reactie door anoniem
andHallo,

welke witte kaas kun je hiervoor gebruiken?
wil dit recept graag uitproberen.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Böreklik kaas. :-) Vraag ernaar in Turkse winkeltjes.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb een veel kleinere ovenschaal waar er maar op de bodem 2 van die loempia vellen past, ik kan natuurlijk wel meerdere lagen maken, maar hoe pas ik de ingredienten hierop af? en ik heb een flesje zonnebloem olie gemixt met olijfolie is dat ook goed?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik zou niet meerdere lagen maken, maar gewoon het gerecht 2 keer maken met de kleinere schaal die je hebt. De ingrediënten moeten gewoon hetzelfde blijven.
5 jaar geleden reactie door anoniem
dag dames,

ik heb het  ook van een vriendin gekregen was lekker om te eten , maar zij had met marokkanse bladerdeeg gemaakt ook wat je bij bastila maakt weet je wel.

ik ga het ook zelf proberen, hoop dat het leukt
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heb t een paar weken geleden gemaakt maar dan met
yufka bladeren en aardappels en heb er gewoon op gevoel
de aardappels of te wel t mengsel ertussen gedaan.
En t was echt lekker zelfs 2a3dagen later was t nog heerlijk
om te eten zowel warm als koud.

Dank je voir t recept.
Groetjes germaine.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik maak dit vaak met alleen maar 45% gazi kaas. dat geeft het beste resultaat dan mixen met nederlandse kaas. maar smaken verschillen zullen we maar zeggen.
het is in ieder geval altijd heerlijk en onder de eters een groot succes. bedankt hulya!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
Ik heb deze borek gemaakt en het was heerlijk.
Ik had een vraag : Kun je ook een recept van dit plaatsen maar dan met vlees?.
Je bent top, blijf zo doorgaan

Rabia
5 jaar geleden reactie door Esther Habekotte
Hoe lang kun je dit bewaren? Ik ga het maken voor een feest met nog meerdere hapjes/gerechten en wil even een planning maken wat ik per dag ga maken. Als ik dit een paar dagen vantevoren maak is het dan nog wel lekker om te eten na bijvoorbeeld 2 dagen in de koelkast?

Dank alvast voor je antwoord!

Groetjes Esther
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

ik heb de borek gisteren gemaakt, en het smaakte heerlijk!!!
bedankt voor de heerlijke recepten.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gesmaakt heeft!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi,

Ik haal deze zalige borek altijd bij mijn buren ( turkse bakker) maar ga het vandaag zelf eens proberen. Wat word er eigenlijk bedoeld met een glas witte kaas? Misschien denk ik niet goed na vanwege de warmte buiten haha maar dit puntje snap ik toch niet helemaal..

Groetjes Miranda
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Miranda,

Daarmee wil ik zeggen: de hoeveelheid geraspte kaasstukjes die in een glas passen. Dus zorg ervoor dat je kaas alvast geraspt is en kijk daarna hoeveel er in een glas passen. Zo veel heb je dan nodig! :-)
5 jaar geleden reactie door Broekie
Hoi Hülya

Nou, het staat 'as I type' in de oven en het ruikt in ieder geval HEERLIJK!

Ik ben geen Turkse en ben ook niet samen met een Turk, maar de Turkse keuken trekt mij wel. Echter één probleem... wij eten uit principe kwestie geen halal en tja... dat wordt bij de Turkse bakker bijvoorbeeld wel gebruikt.

Nu ik eindelijk deze heerlijke recepten heb, kan ik zelf wat vaker in de keuken staan!
Ten eerste leuker en ten tweede hoeven wij op die manier geen halal vlees te eten en kunnen we toch van de heerlijkheden genieten!

Groetjes Broekie
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Broekie,

Fijn om te lezen dat de gerechten je bevallen! Tja, Halal vlees... de smaak van het vlees is in ieder geval niet anders. :-)

Maar goed, zelf koken is altijd veel leuker! Veel plezier nog!
5 jaar geleden reactie door Cansu
Dag Hulya! Ik heb het gisteren voor de tweede keer gemaakt en dit keer wat roomboterstukjes op de börek gelegd. Smaakte aanzienlijk beter dan de vorige keer! Misschien een tip?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Deze tip neem ik mee, dank je wel! Ik zal het eens voor de volgende keer proberen, benieuwd hoe het dan zal smaken. :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

86,095x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
26,510x bekeken
  • gehakt börek
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
22,016x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties vegetarisch recept
21,838x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties nieuw recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)