
Beschrijving
Volgt binnenkort.
Aantal personen
4
Bereidingstijd
120 min
Ingrediënten voor het deeg:
-
500 gram meel
-
1 theeglas melk
-
1 ei
-
1 theelepel zout
Ingrediënten voor het gehakt:
-
250 gram gehakt
-
1 ui
-
een bosje peterselie
-
1 theelepel rode peper
-
1 theelepel zwarte peper
-
2 theelepels zout
Knoflooksaus voor op de manti:
-
2 theeglazen yoghurt
-
3 teentjes knoflook
Pittige saus voor op de manti:
-
1 eetlepel roomboter
-
1 theelepel munt
-
1 theelepel rode peper
Voor meer smaak in de manti:
-
2 theeglazen gekookt water
-
2 rundbouillons
Bereiding van het deeg:
-
Doe de meel, melk, ei en zout in een kom. Mix dit tot een deegbeslag. Laat dit 15 minuten rusten (dus niet rijzen).
-
Na die 15 minuten deel je het beslag in tweeën en kneed ieder deel tot een bal.
-
Rol het beslag zo ver mogelijk uit. Het deeg hoort bijna een halve centimeter dik te zijn.

-
Snijd het deeg eerst horizontaal en daarna verticaal. Zorg dat je vierkante lapjes krijgt.
Bereiding van het gehakt:
-
Doe het gehakt in een kom.
-
Snijd de ui en bosje peterselie in kleine stukjes en voeg dat bij het gehakt.
-
Strooi rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen.

-
Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel.
Bereiding van de knoflooksaus:
-
Pak een apart bakje en doe daar de yoghurt in.
-
Rasp de knoflook en voeg deze bij de yoghurt. Roer dit goed door.

Bereiding van de pittige saus:
-
Pak een koekenpan en smelt daarin de roomboter.
-
Voeg de munt en peper eraan toe en roer dit een beetje door. Zet het vuur uit.
Bereiding van de extra smaak:
-
Pak een pan en doe daar het water in.
-
Voeg de rundbouillons in het water en roer dit goed door totdat de bouillons volledig zijn opgelost. Zet daarna het vuur uit.
Bereiding van de manti zelf:
-
Doe op elk vierkant lapje deeg dat je gesneden hebt, een stukje gehakt.

-
Vouw 2 randen van het lapje naar elkaar toe. Maar ze moeten elkaar nog niet echt raken.
-
Knijp de bovenste 2 uiteindes beetje naar elkaar toe. Nu ontstaat er een soort gat. Zorg dat er behalve dit gaatje, geen andere gaten in de Manti zit.

-
Vet een ovenplaat in en plaats daar je manti.
-
Doe de manti in de oven en zet de temperatuur van de oven op 220 graden. Laat de manti net zo lang in de oven totdat de bovenkant bruin wordt.
-
Als het bruin is geworden, haal je de manti uit de oven.
-
Giet de extra smaak, ofwel het water met de boullions, over de manti heen.

-
Doe de manti weer terug in de oven totdat de vloeistof is ingetrokken. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
-
Haal de manti eruit. Serveer dit op een bord.
-
Doe de knoflooksaus over de manti heen en daarna de pittige saus.
-
Zie onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!
