Tepsi mantısı

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • 1 theeglas melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout

Knoflooksaus voor op de manti:

  • 2 theeglazen yoghurt
  • 3 teentjes knoflook

Pittige saus voor op de manti:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel munt
  • 1 theelepel rode peper


Voor meer smaak in de manti:

  • 2 theeglazen gekookt water
  • 2 rundbouillons
     

Bereiding van het deeg:

  • Doe de meel, melk, ei en zout in een kom. Mix dit tot een deegbeslag. Laat dit 15 minuten rusten (dus niet rijzen).
  • Na die 15 minuten deel je het beslag in tweeën en kneed ieder deel tot een bal.
  • Rol het beslag zo ver mogelijk uit. Het deeg hoort bijna een halve centimeter dik te zijn.

  • Snijd het deeg eerst horizontaal en daarna verticaal. Zorg dat je  vierkante lapjes krijgt.

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de ui en bosje peterselie in kleine stukjes en voeg dat bij het gehakt.
  • Strooi rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen.

  • Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel.

Bereiding van de knoflooksaus:

  • Pak een apart bakje en doe daar de yoghurt in.
  • Rasp de knoflook en voeg deze bij de yoghurt. Roer dit goed door.

Bereiding van de pittige saus:

  • Pak een koekenpan en smelt daarin de roomboter.
  • Voeg de munt en peper eraan toe en roer dit een beetje door. Zet het vuur uit.

Bereiding van de extra smaak:

  • Pak een pan en doe daar het water in.
  • Voeg de rundbouillons in het water en roer dit goed door totdat de bouillons volledig zijn opgelost. Zet daarna het vuur uit.

Bereiding van de manti zelf:

  • Doe op elk vierkant lapje deeg dat je gesneden hebt, een stukje gehakt.

  • Vouw 2 randen van het lapje naar elkaar toe. Maar ze moeten elkaar nog niet echt raken.
  • Knijp de bovenste 2 uiteindes beetje naar elkaar toe. Nu ontstaat er een soort gat. Zorg dat er behalve dit gaatje, geen andere gaten in de Manti zit.

  • Vet een ovenplaat in en plaats daar je manti.
  • Doe de manti in de oven  en zet de temperatuur van de oven op 220 graden. Laat de manti net zo lang in de oven totdat de bovenkant bruin wordt.
  • Als het bruin is geworden, haal je de manti uit de oven.
  • Giet de extra smaak, ofwel het water met de boullions, over de manti heen.

  • Doe de manti weer terug in de oven totdat de vloeistof is ingetrokken. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
  • Haal de manti eruit. Serveer dit op een bord.
  • Doe de knoflooksaus over de manti heen en daarna de pittige saus.
  • Zie onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • ovenplaat manti
  • 4 personen
  • 120 min
Manti 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Tepsi mantısı
Beoordeling: 4/5
Reacties: 2
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Manti
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 120 min Ingrediënten voor het deeg: 500 gram meel 1 theeglas ...

2 reacties

Echt heerlijk vooral als je het met salca
aan het eind erop doet dat
maakt het helemaal lekker soms beter dan yoghurt
11 jaar geleden reactie door anoniem
Echt een geweldige site super bedankt! voor de recepten
12 jaar geleden reactie door anoniem