Kabak tatlisi

kabak tatlisi turks recept
 

Beschrijving

Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken.

Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.

Aantal personen

10 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 20 walnoten
  • 2 beker suiker
  • Halve beker water

Bereiding

  • Breek de walnoten, haal de binnenkant eruit en breek deze een beetje.

  • Snijd vervolgens de pompoen in schijven

  • Snijd de binnenkant waar de pitjes zitten uit zo een schijf, en snijd ook de schil van zo een schijf eraf

  • Snijd de pompoenschijfjes in blokjes in een pan, zet de pan op het vuur (midden stand).

  • Voeg er 2 bekers suiker aan toe

  • Voeg ook een halve beker water toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het een half uur op het vuur staan. Roer de meloenen in de pan om de 10 minuten.
  • Serveer dit lekkernij door er wat van de walnoten overheen te strooien, zie foto:

kabak tatlisi turkse recepten

  • Eet smakelijk!
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kabak tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 6
Auteur:
Publiceerdatum: 05-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot. Aantal personen 10 personen ...

6 reacties

Ik ben de eerste vijf jaren van mijn leven opgegroeid bij mijn grootmoeder in Turkije. Al was ik maar amper 5 kan ik me deze lekkernij heel goed herinneren. De pompoen groeide in de tuin en de walnoten waren ook van de walnotenboom die in de tuin stond.
Als dit werd klaargemaakt werden de familieleden verwittigd dat er die avond kabak tatlisi op het menu stond als desert. Met als gevolg kon je er ook op rekenen dat iedereen aanwezig was. Bij een tas thee werd een klein bordje met kabak tatlisi geserveerd. En dat zijn momenten om niet te vergeten.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bij het zien van de foto's loopt het water me al in de mond. Een van mijn favo toetjes, alleen bij de een na laatste stap voor de laatste foto... ik kan me geen meloenen herinneren ;-)
Groetjes,
Mer
11 jaar geleden reactie door anoniem
het is heerlijk ook makkelijk te makken
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heb Het gemaakt en het was heerlijk! Het schaaltje voor de visite
Was zo leeg! Bedankt voor de heerlijke recepten.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb pas in Turkije een zoet gevulde, in de oven gebakken pompoen met o.a. rozijnen en hazelnoten gegeten.
Het smaakte naar meer!
Weet iemand van U dit recept...ik ben heftig geïnteresseerd!
Met hartelijke groeten,

Marianne
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmmm jammieh ziet er HEERLYK uit , dank je wel
12 jaar geleden reactie door anoniem