Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Fasülye kavurmasi

fasulye kavurma turkse recepten

Beschrijving

Roergebakken sperziebonen, heerlijk als hoofdgerecht.

Bevat onder andere ook gehakt, ei en peper.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 minuten

Ingredienten

  • Halve kilo sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 tanden knoflook

Bereiding

  • Begin met het wegsnijden van de puntjes van de sperziebonen
  • Snijd vervolgens de sperziebonen in stukjes.
  • Doe de tomaten gedurende 2 minuten in warm water, zodat de schil er gemakkelijk vanaf gehaald kan worden, haal de schil vervolgens af van alle tomaten. Snijd de tomaten in stukjes.

  • Zet een pan op het vuur, doe de boter erin  en laat deze smelten.
  • Wanneer de boter is gesmolten, doe het gehakt in de pan en bak dit gedurende 5 minuten

  • Voeg gesneden knoflook en ui toe aan de pan. Goed roeren.

  • Voeg na 5 minuten ook de gesneden tomaten toe aan de pan. Roer een beetje in het begin.

  • Voeg na 5 minuten ook de gesneden sperziebonen toe aan de pan. Roer een beetje in het begin.

  • Laat dit voor een half uur koken.
  • Voeg de rode en zwarte peper toe aan de pan.

  • Voeg ook het zout toe.
  • Voeg nu ook de (geklopte) eieren toe aan de pan.

  • Laat dit nu 5 minuten op het vuur staan totdat de eieren gebakken zijn.
  • Zie hier het resultaat, eet smakelijk!

fasulye kavurma turkse recepten

  • Printen
Naam recept: Fasülye kavurmasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 15
Auteur:
Publiceerdatum: 06-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Roergebakken sperziebonen, heerlijk als hoofdgerecht. Bevat onder andere ook gehakt, ei en peper. Aantal personen 4 ...

15 reacties

3 jaar geleden reactie door Dolly Astrid
Ziet er lekker uit.maar wa kan men er by geven?ryst ,aardappeltjes of brood?iemand een idee? ;-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het recept gemaakt en het was best lekker, maar wat is nou het specifieke Turks aan dit recept? De Indische keuken kent dit gerecht ook alleen zonder ei. daar eet je rijst bij. Mijn man had aan dit gerecht alleen niet voldoende. Had er liever rijst, of een ander bijgerecht bij gegeten.
Maar we nemen dit toch mee op onze vakantie naar Turkije.
Gr.
Egeltje
5 jaar geleden reactie door anoniem
Waar is de olie voor?

En zijn de sperziebonen na een half uurtje echt helemaal zacht?
Of als ik ze helemaal zacht wil moet ik ze dan eerst voorkoken?

Gr.  Elsiena
6 jaar geleden reactie door Twillebillie
Ik vroeg me af waar de 2 eetlepels zonnebloemolie voor zijn ?
6 jaar geleden reactie door anoniem
het was heerlijk! bedankt!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Echt super dat er weer nieuwe recepten worden toegevoegd! Dit gerecht ga ik zo dadelijk maken, bedankt!

Meer stap-voor-stap recepten:

14,050x bekeken
  • groenten met yogurt
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties vegetarisch recept
7,360x bekeken
  • aubergine met ei
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties vegetarisch recept
16,180x bekeken
  • okra
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties
70,541x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)