Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Gül böreği

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten (voor 20 deegrollen in totaal):

  • 1 beker yoghurt
  • 1 beker zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • half zakje bakpoeder

Voor de gül böregi met kaas:

  • 200 gram witte kaas (40% vet)
  • 10 deegrollen (kant en klaar)

Voor de gül böregi met gehakt:

  • 200 gram gehakt
  • halve ui
  • bosje peterselie
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 10 deegrollen (kant en klaar)

Bereiding van het beslag:

  • Pak een kom. Doe hier de yoghurt, zonnebloemolie en de eieren in. Mix deze ingrediënten met elkaar.
  • Strooi de bakpoeder over het het beslag heen en roer dit beslag goed door.

Bereiding van het gehakt:

  • Pak een pan en doe het gehakt erin en laat dit goed braden.
  • Snijd de ui en peterselie in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt. Roer dit door.
  • Strooi het zout, rode peper en zwarte peper over het gehakt heen. Roer dit weer goed door en doe het vuur uit.

Bereiding van de kaas:

  • Plet de kaas tot brokjes met een vork.

Bereiding van de Gül börek zelf:

  • Pak een deegrol. Dompel dit in het beslag dat je net hebt gemaakt.
  • Haal het eruit en knijp de deegrol voorzichtig uit.

  • Leg de deegrol plat neer en zet het vlees of de kaas diagonaal op de deegrol.

  • Vouw de ene punt van de deegrol naar de tegenoverstaande punt toe. Het vlees of de kaas ligt nu tussen de deegrol in.
  • Rol vanaf de zijde van waar het vlees of de kaas ligt naar de bovenkant toe.

  • Nu heb je een vingervormige  opgerolde deegrol. Rol deze deegrol in elkaar.

  • Zet deze nu op een ovenplaat. Zet de temperatuur van de (elektrische) oven op 220 graden en zet de ovenplaat met deegrol in de oven. Haal het er pas uit als de deegrol goud/bruin kleurt.
  • Zie onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Gül böreği
Beoordeling: 4/5
Reacties: 32
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten (voor 20 deegrollen in totaal): 1 beker ...

32 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya  ik heb een vraag kun je het ook in vriezen.                                                   Kalvast bedankt.gr ayse
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya

Kan ik ook taze ucgen yufka van calikoglu gebruiken?
Dat is yufka waar ik vaak sigara borek mee maak.

Alvast bedankt.

Gr Safiye
3 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,

Dient het op dezelfde dag van bereiding gegeten te worden? Kan je het ook een dag van te voren bereiden en dan de volgende dag in de oven doen?
4 jaar geleden reactie door anoniem
het deeg wat je koopt zijn dat va die hele grote vellen ? heb dus deeg gekocht maar ware heel groot en scheurde allemaal kapot en kreeg het niet in het mengsel want dan gingen ze kapot. en met oprollen ware ze te stijf en scheurde ook helpppp aub???

groetjes
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi je moet ze gelijk na ontdooien gebruiken chinese loempia vellen
4 jaar geleden reactie door anoniem
heb ze klaar gemaakt die waren zo lekker ik ben zo blij dat ik turkskookboek heb al veel gerechten klaar gemaakt en zijn altijd gelukt en lekker dank u groetjes silvana
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Welk voor yoghurt nodig? turkse of andere ook goed?
gr kitty
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Kitty,

Ik had Turkse yoghurt gebruikt bij dit gerecht (Turkse yoghurt is lekker dik - en dus ideaal bij dit gerecht).

Groet,

Hulya
4 jaar geleden reactie door anoniem
wat ik zo goed vind,

Is dat je reageert, je plaatst recepten maar houdt het ook goed bij.

Bedankt!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hey Hulya,

Heb ze vandaag gemaakt. Ze zijn erg lekker, alleen jammer dat de kaas eruit liep. Ik had ze op zich wel goed gerold, maar denk dat ik de verkeerde beyazpeynir heb gebruikt. Was 55%, volgens mij had het 40% moeten zijn.

Mijn complimenten voor je lekkere recepten. Alles is in het Nederland, hoewel ik me in het Turks wel kan redden, maar dit is soms toch wat makkelijker.

Optum, Bianca
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Bianca,

Kaas mag er best uit lopen, daar is niks mis mee, geeft iets extra's. En inderdaad, als je een lager percentage neemt, dan wordt de kaas minder vloeibaar en is de kans dat de kaas eruit loopt minder groot.

Groet,

Hulya
4 jaar geleden reactie door anoniem
Aaaaah geweldig! Wat ben ik blij kom allemaal dingen tegen die ik al zo lang wil maken maar geen goede recept of uitleg had.

Shukran Ablaaaa!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Is dat filodeeg (yufka) dat je gebruikt?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anoniem,

Ja, dat klopt. Je kunt bijna alle soorten yufka gebruiken (behalve die voor baklava). Böreklik yuvka is bijvoorbeeld prima.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom kan je die van baklava niet gebruiken? :(
5 jaar geleden reactie door anoniem
Is biber kruiden het zelfde als rode peper die jij voor schrjft?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Met rode peper bedoel ik paprikavlokken (pul biber) en zwarte peper spreekt wel voor zich neem ik aan :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik ken dit recept via een vriendin en doe bij de dip mengsel nog een glas melk
en de vulling maak ik altijd van aardappel met salca pepper en komijn egt super lekker
krijg altijd goeie reacties hier van dus mischien nog een aan rader voor de overige bezoekers!
ik wil nog even kwijt dat ik deze site egt super vind! ik ken veel turkse recepten maar het lukt niet altijd  even goed en door jou goeie uitleg met fotos  en in het nederlands vind ik het egt super!!

egt bedankt!
gr. cill
5 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt dat je je recept met ons wil delen, Cill! En erg bedankt voor je complimenten! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
heel apart zal zeker maken insha Allah
5 jaar geleden reactie door Irene 139
Hallo hulya,
Ik heb G"ul boregi gemaakt en ze waren heerlijk maar de kaas liep uit, hoe kan dit.Wat kan ik daar aan doen
Groeten,
Irene
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hmm, misschien zaten er scheuren in je deegrollen? Of misschien niet de uiteindes goed dichtgeknepen?
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

ik wil graag weten welke yoghurt jij hebt gebruikt?
              alvast bedank
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb Nederlandse halfvolle yoghurt gebruikt, in principe kun je alle soorten yoghurt wel gebruiken.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hi welke beker bedoelt u, wilt u aub hoeveel ml dat is?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Als je 200 ml gebruikt, dan zit je wel goed denk ik.
5 jaar geleden reactie door Sara 63.
5 jaar geleden gewijzigd door Sara 63.
Selamun aleykum hulya Abla,

Ik wil je bedanken voor het overzichtelijk plaatsen van gerechten met de foto's & goede uitleg word het voor ieder makkelijk een turks gerecht te maken.
Zelf ben ik Nederlands & getrouwd met een turkse man, zo kan ik vanuit jou voorbeeld gerechten zelf de heerlijkste gerechten op tafel zetten. ( want dat zijn ze )

Masaallaah, ga zo door.! insaallaah komen er nog vele gerechten!.

Optum, Sara
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam zuster ik heb een vraag wat voor beker is het een grote of een kleine
Al vast bedankt
rr
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi is deze kant en klare deegbollen te koop bij Phicoop of De Plus / C1000?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Meral,

Ik ben erg blij dat jullie de recepten uitproberen en lekker vinden :-)! Leuk idee, als ik binnenkort wat tijd heb zal ik börek maken met spinazievulling ;-)

Groeten aan je familie!

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Nu ik je site heb ontdekt kan ik eindelijk Turks koken! Ik ben Nederlands  en wonende in Turkije. Mijn schoonfamilie kan zo lang erover doen om eten te maken maar met jouw recepten is het allemaal niet zoveel werk.
Ik probeer 1 voor 1 je recepten uit en mijn Turkse man staat versteld van mijn (of jouw :-D) kunsten!
Zou je misschien een keertje jouw versie van Borek met spinazie willen laten zien?

Eline saglik Hulya ablam!
Meral
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

heb je wel de juiste kaas (dus kaas die 40% vet bevat) gebruikt?

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hai

İk heb een vraag ik heb het gemaakt maar bij mij werdt de borekler
Erg vettig. Weet je mischien hoe dit komt. De beste wensen nog en ga zo
Door
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya!

Ik wil bij deze heel veel complimenten aan je geven:
je hebt een hele leuke site,met altijd weer verrassende en heerlijke
gerechten.
Heel duidelijke omschrijving en met mooie,duidelijke foto's!
Geweldig,ga zo door!

groetjes Thea.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik bedoel hier: (rode) pul biberi. Het is droge geraspte rode peper. Als je daar naar vraagt bij een Turkse minimarket, dan heb je 'm zo te pakken. Ik geloof dat het cayennepeper heet in het Nederlands.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Toch nog een (stom) vraagje, is het  rund of lamsgehakt
Heerlijke recepten op de site, bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is absoluut geen stomme vraag, een goede daartegen. In essentie maakt het gehakt niet uit, ik prefereer lamsgehakt, maar rundgehakt is óók prima.

Dank voor je compliment! :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Welke rode peper bedoel je? en wat is de nederlands naam... alvast bedankt!!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

ik ben blij dat de recepten jou hebben gesmaakt. Bedankt voor de compliment! :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb dit ook een paar dagen geleden gemaakt en het had heerlijk gesmaakt
je verdient een dikke 10 zus,erg bedankt door jou website heb het gevoel dat ik de grot van ali baba heb ontdekt :-).
mashaallah je bent echt goed.
bedankt zus
groetjes
6 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je, je weet me wel te motiveren zeg! :-) Haha.
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb dit van de week gemaakt de beide varianten voor mijn bezoek en het smaakte heerlijk
zeker voor herhaling vatbaar
bedankt voor het delen van je heerlijke recepten
ga vooral zo door meid
mijn complimenten
6 jaar geleden reactie door anoniem
Met deegrollen bedoel je kant en klare yufka?
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik gebruik hier altijd de diepvries loempia vellen voor en als ik het goed zie wordt het hier ook gebruikt.
6 jaar geleden reactie door Admin
Mmmmmm, dat ziet er lekker uit! :-D

Meer stap-voor-stap recepten:

27,636x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties vegetarisch recept
169,544x bekeken
  • spinazie börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 99 reacties vegetarisch recept
28,722x bekeken
  • aardappel börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties vegetarisch recept
86,131x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)