Türk kahvesi

turkse koffie turks recept

Beschrijving

De Turkse koffie wordt op een speciale manier
in een cezve voorbereid en is zeer populair in Turkije.

Aantal personen

1

Bereidingstijd

5 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kopje koud water
  • 1 eetlepel Turkse koffie
  • 2 blokjes suiker

Benodigdheden:

  • Een Turks koffiepotje (cezve)
  • Een lepel

Bereiding:

  • Doe de blokjes suiker in het koffiepotje.

  • Giet het kopje met  koud water in het koffiepotje.

  • Neem de Turkse koffie voor je, die worden zo verkocht:

  • Doe de koffie in het koffiepotje.

  • Roer alles heel goed door.
  • Leg dit op de kookplaat en roer alles nog steeds door.
  • Wanneer de koffie gaat schuimen, haal je het schuim met het lepeltje weg en leg je dit in je lege kopje (die je net had gebruikt om koud water in het koffiepotje te doen).

  • Als de koffie is gaan koken, giet je dit langzaam in je kopje met schuim. Je moet de koffie niet te lang laten koken, gelijk van het vuur afhalen als het eenmaal begint te koken.

  • Nu is je koffie klaar, dit is het eindresultaat!:

  • turkse koffie
  • 1 persoon
  • 15 minuten
Drinken 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Türk kahvesi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 10
Auteur:
Publiceerdatum: 08-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Drinken
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Beschrijving: Beschrijving De Turkse koffie wordt op een speciale manier in een cezve voorbereid en is zeer populair in Turkije. Aantal personen 1 ...

10 reacties

Hallo ik weet dat Turkse vrouwen nadat de kopje koffie op is, de toekomst kunnen voorspellen hoe doe je dat?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Wat kan je het beste erbij serveren?
Mvg
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind dit website echt geweldig ... echt mijn complimenten!!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
bu nu yapmak cok koley ama sizin bu yaptiginiz yemek cok lezzetli gorukuyor
9 jaar geleden reactie door anoniem
Gebruik de turkse koffie van Mehmet Efendi. Een veel betere smaak.
Je kunt ook nog een druppel rozenwater toevoegen.
11 jaar geleden reactie door Sukufe
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja? Misschien moet ik er maar eens naar kijken. :-)
wij voegen ook melk toe.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi anoniem,
Zo doen wij het thuis ook zoals jij het zegt en er zit dan inderdaad een dikkere laag schuim op de koffie. Doordat je het ook te vaak roert gaat het schuim kapot(weg). :))
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor receptje..maar bij ons thuis ..wij scheppen nooit de schuim eraf..bij ons is het de kunst om juist het zo te maken dat als je het erin schud er een laag schuim op staat..?Mischien elke familie doet het anders :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dat klopt, het hangt er een beetje van af uit welke streek je komt :-)

Iedere streek heeft zijn eigen extraatje.

Groetjes,

Hülya
had meer schuim moeten zijn
12 jaar geleden reactie door anoniem
kie goed
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Gulnaz
Vind je?