Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Tavuk çorbasi

tavuk corbasi turks recept

 

Beschrijving:

Kippensoep is één van de meest gegeten

soepsoorten in Turkije.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten soep:

  • 1 kipbouillon
  • 3 kippenbouten
  • 4 glas water
  • 2 theelepel zout

Ingredienten dressing:

  • halve eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel rode peper
  • 1 eetlepel munt

Bereiding:

  • Doe de kippenbouten in de pan en vul deze aan met 4 glazen water, zet de pan op het vuur en wacht tot het gaat koken (zal ongeveer een half uur duren).

  • Haal de pan van het vuur en haal de kippenbouten door een zeef.

  • Vang het water op, leg de kippenbouten even opzij. Voeg 1 kipbouillon toe aan het water.
  • Doe de lege pan terug op het vuur en doe daar 2 eetlepels roomboter in de pan.
  • Doe 4 eetlepels meel in de pan.

  • Roer dit geheel in de pan gedurende een minuut en voeg dan 1 glas koud water toe.
  • Blijf een tiental seconden goed roeren en voeg daarna het eerder opgevangen water met de kipbouillon toe aan de pan. Goed blijven roeren!

  • Wacht nu tot de pan weer gaat koken, zal ditmaal waarschijnlijk 5 minuten duren.
  • Haal ondertussen het vlees van de kippenboutjes en vang het vlees op.
  • Als de boel begint met koken, voeg dan het vlees toe aan de pan.

  • Voeg 2 theelepels zout toe aan de pan.
  • Goed roeren. Houd de pan nog een 5 minuten op het vuur.

Bereiding van de dressing:

  • Zet een steelpan op het vuur en doe er een halve eetlepel roomboter in.
  • Als de boter is gesmolten, voeg 1 theelepel rode peter en 1 theelepel munt er aan toe.

  • Meng het geheel en haal het na een minuutje van het vuur.

Eindresultaat:

  • Giet wat van deze dressing over de soep heen. Eventueel aangevuld met een vers muntblaadje.
  • Eet smakelijk!

tavuk corbasi kippen soep turks recept

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Tavuk çorbasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 14
Auteur:
Publiceerdatum: 10-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Kippensoep is één van de meest gegeten soepsoorten in Turkije. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60 minuten ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

14 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........!Smaakte net als in Turkije !
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Geweldige site!
Ik heb een vraagje
Ik ga hel vaak samen met mijn vriend naar een turkse restaurant waar wij
Heerlijke vlees bestellen en als voorgerecht linzen soep,
Ik heb van mijn vorige baas geleerd linzen soep maken(linzen, uien, turkse tomaten puree zoet/ pikant,boullion enz.)koken en dan met stafmixer pureren en oo het eind gedroogde mint)
Alleen in her restaurant krijg ik een wit/ gele linzen soep met rode gedroogde peper derin
Mijn vriend vind het heerlijk!!
Hoe maak ik deze soep voor hem?
Waarom wordt het by de ene rood en is de andere wit/ geel roming van kleur?
Zou je aub de recept kunnen toevoegen aub :(
Ik zou er super blij mee zijn!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Beste hulya,

Even een tipje, of ik kyk er  erg overheen ,maar ik zie bij ingredienten niet staan dat er meel in moet, pas in je uitleg.

Ik ga het vanavond maken,ben benieuwd haha!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,

Er is Ook een rode kippensoep (tomatenpuree) met stukjes tomaat, peterselie , groene peper, vermicelli. En een kippensoep die heel heet is,  word met een soort deeg (hamur) ernaast gegeten. Heb je deze recepten toevallig ook? Zou ze heel graag willen maken.

Groetjes yasemin
11 jaar geleden reactie door Elsie Ebbeng
wat een leuke site toch,ik heb veel turkse kookboeken maar dit is toch veel makkelijker.
laptopje op het aanrecht en koken maar
vandaag heb ik de kremali tavuk corba gemaakt,echt heerlijk en goed gelukt.
laat deze site aub blijven ,dan leer ik na 30 jaar proberen eindelijk eens echt turks eten koken
elsie
11 jaar geleden reactie door Hülya
Handig, hè? :-)

Fijn dat het recept je is bevallen. En deze site zal natuurlijk blijven, Elsie. :-)
11 jaar geleden reactie door Leen
Voorbereidingen voor a.s zaterdag...lekker weer een Turks dagje....hou er zo van om lekker een aantal uren in de keuken te staan om NIET Hollandse dingen te maken hahaha
We beginnen met Tavuk Corbasi(héérlijk) daarna Bulgurlu biber dolmasi(zalig)....dan gaan we even uitbuiken terwijl dan de papatesli köfte in de oven staat(superrrr) om dat te serveren met Cacik en lavas(jammiejjjj)Kijk er nu al naar uit!!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super leuk, Leen! Veel plezier en succes in de keuken!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya
 
Heb een vraagje over kipbouillon welke gebruik je? En waar kan ik die kopen
groetjes halima
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Halima, ik haal kipbouillon meestal uit Turkse winkeltjes (merk maakt verder weinig uit) omdat ik ervan uitga dat deze halal zijn.
11 jaar geleden reactie door Babette Brouwer
Mijn kinderen zijn dol op kippensoep. Omdat dit recept weinig afwijkt van de hollandse variant en ik twijfelde of zij de smaakcombi van dit recept zouden lusten dus gewoon mijn standaard soep gemaakt en hem iets meer dan anders gebonden. Omdat ik niets voor de "saus" in huis had heb ik hongaarse paprikapuree (tube...) wat verdund met water en daar gedroogde munt aan toegevoegd. Het effect was super!!! Had de combi pittige paprika/munt in kippensoep zelf niet zomaar aangedurfd uit angst dat het te pepermunterig zou smaken, maar t was heerlijk. Lekker pittig zonder dat de munt overheerst. LEKKER
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ah, da's nou een goede tip! Dank voor het delen van deze informatie, Babette. Nuttige feedback stel ik altijd zeer op prijs.
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het anders geleerd dan dit resept.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan kloppen, maar dit recept is hoe ik het ken :-) Hoe ken jij het recept dan?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb in Turkije eens een kippensoep gegeten die donkerrood achtig bruinig  was van kleur, ook flink gebonden.
Behalve de stukjes kip zag je geen verdere ingredienten erin.
De soep werd geserveerd met citroen.
Vond het erg lekker en heb het idee dat er tomaten en of peperpuree inzat.
Heb jij misschien enig idee, en zo ja hoe te maken?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oei, daar vraag je me wat. Er zijn letterlijk honderden soorten soepen in Turkije... mogelijk tomatensoep met kip?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hi ik de vorige berichten niet gelezen, sorry, maar zag net dat iemand een soortgelijke vraag had gesteld en dat ik er tozbiber bij zou kunnen doen.
Wellicht is dat het!
Dank voor je snelle antwoord, groetjes
ps er schiet me te binnen dat er volgens mij vermicelli in zat.
10 jaar geleden reactie door anoniem
volgens mij was dat arabasi (meel en boter tot dat het rossig wordt in de koekenpan alsmaar roeren, niet op hoge vuur anders brandt t), daarna in koude bouillion van t kip, weer roeren en als laatst de stukjes kip erin met klein klein lepeltje tomatenpuree, grove rode pittige paprikakorrels, nogmaals roeren, en serveren met citroen... zo maak ik t (omdat ik dit recept heel vaak maak en mijn kinderen, man, familie en vrienden gek zijn op dit soep) bereidt ik de gebakken meel in boter) UN KAVURMASI heet t in t Turks, groot bak en bewaar dit in de koelkast, zodat ik het makkelijk kan maken ....
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank! Één van mijn favoriete soepgerechten :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
lekker herhaling vatbaar
super... .
12 jaar geleden reactie door Hülya
Inderdaad anoniem, die oranjerode kleur zou door bibersalcasi kunnen komen, maar ik vermoed dat je die oranjerode kleur ook kunt verkrijgen door "tozbiber" (vraag ernaar bij een Turkse minimarket) door de soep te mengen (nadat ie gekookt is). Tozbiber is paprika in hele fijne poedervorm.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik heb deze soep ook eens gegeten, alleen was hij toen oranjerood van kleur ipv geel, wat zou ik er aan kunnen toevoegen om die warme kleur te krijgen? Zelf dacht ik aan wat bibersalcasi... groetjes en leuke site.

Meer stap-voor-stap recepten:

40,190x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties vegetarisch recept
38,801x bekeken
  • köftesoep met kikkererwten
  • 4 personen
  • 60 min
Gevulde soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties
14,918x bekeken
  • dieet soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 4 reacties
11,471x bekeken
  • groene koolsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)