Makarnali börek

makarnali borek turks recept

Beschrijving:

De welbekende Turkse börek, ditmaal met pasta.

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram witte kaas
  • 3 vellen yufka
  • 500 gram makarna (pasta)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 glazen melk
  • 4 eieren
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereiding van de saus:

  • Voeg de eieren, zonnebloemolie, melk en bakpoeder in een kom..
  • Goed kloppen.

Bereiding van de börek:

  • Vul een grote pan vol met water en zet deze op het vuur.
  • Voeg daar het zout aan toe, en ook de zonnebloemolie.
  • Als het water is gaan koken, voeg je de pasta toe aan de pan.

  • Laat de pasta 5 tot 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en haal de pasta door een zeef. Giet wat koud water door de pasta heen terwijl deze nog in de zeef zit.
  • Smeer ondertussen  een bakplaat in met wat zonnebloemolie.
  • Leg één yufka op de bodem van de bakplaat.
  • Smeer de yufka in met de saus.
  • Meng de witte kaas met de pasta uit de pan.

  • Giet de pasta en de kaas boven op de yufka in de bakplaat.

  • Giet hier wat van het saus over de pasta en de kaas.

  • Vouw de randen van de yufka die buiten de bakplaat vallen naar binnen toe.

  • Leg 1 yufka blad over dit geheel.
  • Smeer weer wat saus over de yufka heen.
  • Giet weer wat pasta en kaas boven op de tweede yufka.
  • Giet hier wat weer van het saus over de pasta en de kaas.
  • Vouw de randen van de tweede yufka naar binnen.
  • Giet wat van het saus over deze randen die naar binnen zijn gevouwen.
  • Bedek het geheel met een nieuwe (derde laag) yufka. Zorg ervoor dat deze 3e yufka niet groter is dan de bakplaat (snijd het eventueel bij), dus precies op maat is, zodat deze ditmaal niet voor overgebleven randjes zorgt.
  • Giet weer wat van het saus over dit geheel, gebruik eventueel een kwast.

  • Snijd nu het geheel in blokjes voordat het de oven in gaat.

  • Doe de börek in de oven voor 30 minuten op 220 graden (eigenlijk tot de top goudbruin is gekleurd).
  • Haal de börek uit de oven en snijd deze opnieuw in blokjes.
  • Eet smakelijk!

makarnali borek turks recept

  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 8 jaar geleden geplaatst door Hülya
7 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Makarnali börek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 8
Auteur:
Publiceerdatum: 10-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: De welbekende Turkse börek, ditmaal met pasta. Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten:...

8 reacties

ik heb het nagemaakt het zit nu in de oven en hopen maar dat het lekker is :)
5 jaar geleden reactie door anoniem
het ziet er lelijk uit maar  het smaakt heerlijk!!!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmm ziet er lekker uit Hulya!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
Per ongeluk ben ik op jouw site terechtgekomen en vind het helemaal geweldig! Ik ga morgen dit recept uitproberen. Maar ik heb 1 vraagje aan je,.. moet ik de macaroni nou wel of niet gaar koken?

Groetjes en bedankt voor je inspiratie!
Ankie
7 jaar geleden reactie door Ankie Gun-Molema
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Ankie, leuk dat je er bent! De pasta dien je 5 à 10 minuten te koken, vervolgens plaats je de pasta in een zeef en giet je er (koud) water overheen. Ik heb bij deze het recept lichtelijk aangepast zodat het wat duidelijker geschreven staat. Succes, en laat me weten hoe het is geworden!
Hallo,
Kan ik ipv melk wat anders gebruiken?? Bijv. water.
Deze recept vind ik erg lekker maar ik ben allergisch van melk :(
7 jaar geleden reactie door anoniem
7 jaar geleden reactie door Jersey
Misschien zou je sojamelk kunnen gebruiken in plaats van gewone melk, als je daar niet allergisch voor bent.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Oei, dat is heel vervelend om te horen, anoniem. Ik ben echter bang dat het zonder melk niet gaat lukken. Misschien lukt de oplossing van Jersey voor je?

Groetjes,

Hulya
dit lijkt een beetje op firin makarna die mijn schoonmoeder klaarmaakt, maar dan zonder die yufka... mijn man zegt steeds dat die firin makarna een soort borek is, maar hem zo proberen te maken als hier
8 jaar geleden reactie door anoniem
Nee helaas, voor borek heb je YUFKA nodig, wat in alle Turkse winkels verkrijgbaar is.
8 jaar geleden reactie door Hülya
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya ik vind je website helemaal TOP. Allemaal lekkere recepten. Ik heb Pogaca gemaakt ik vond het heerlijk en ook mijn familie. Bij deze recept wilde ik vragen kan je ook in plaats van die witte turkse kaas, gewone nederlandse kaas gebruiken? en welke raadje aan? Of gehakt? groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Nederlandse kaas zal helaas niet lukken, anoniem. Je hebt echt witte kaas nodig helaas.
kan je burek  ook met baklava  deeg doen  die je zoo in de turkse wilnkel koopt
8 jaar geleden reactie door anoniem