Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Mozaik kek

mozaik kek turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

Beschrijving

Een heerlijk koel cakeje gemaakt van koekjes en chocolade

wat een heel leuk patroon geeft aan de cake.

Aantal personen

8

Bereidingstijd

45 min

Ingrediënten:

  • 480 gram of 2 pakjes  thee biscuits
  • 2 glazen melk
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 3 eetlepels melk (voor samen met de zetmeel)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel roomboter
     

Bereiding:

  • Pak een kom. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in de kom.
  • Doe de 2 glazen melk in een steelpan.
  • Voeg daarna de cacaopoeder bij de melk. Roer dit de hele tijd totdat het kookt.

  • Doe de boter erbij. Dit gaat erin smelten.
  • Pak een klein kommetje of een beker en doe daar het aardappelzetmeel in. Voeg de 3 eetlepels melk aan het zetmeel en roer dit mengsel totdat het dik wordt.

  • Als het dik is geworden, giet je dit in de pan met de chocoladesaus (dit doe je om de chocoladesaus van de cake te verdikken).
  • Doe het vuur uit en koel de saus af totdat het louw is.
  • Als de saus is afgekoeld, doe je de gebroken koekjes in de saus en roer je dit goed door zodat de koekjes bedekt worden met de saus.

Bereiding van de Mozaik kek zelf:

  • Pak een rol huishoudfolie en rol dit uit tot ongeveer 50 centimeter.
  • Doe het saus- en koekmengsel  in het midden van de huishoudfolie.

  • Doe de randen van de folie over het mengsel heen, zodat het mengsel helemaal verpakt is.
  • Rol dit een paar keer goed voor de wat ronde vorm.

  • Waarschijnlijk zal je nog wat koekjes en saus overhouden, hiervan kan je er nog een maken.
  • Doe de verpakte Mozaik Kek in de diepvries. Haal het er pas uit als het bevroren is en hard genoeg is om te serveren. Snijd het in plakjes. Wat overblijft, doe je weer terug in de diepvries, want anders smelt het.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

mozaik kek turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

  • Printen
Naam recept: Mozaik kek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 25
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Cakes
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een heerlijk koel cakeje gemaakt van koekjes en chocolade wat een heel leuk patroon geeft aan de cake. Aantal personen ...

25 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Kan je voor deze cake ook turkse chocolade pudding gebruiken die je moet koken in een pan?

Met vriendelijke groet,

Joan
4 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook 2 uur uit de vriezer zijn ivm ´´trakteren´´? of kan ik dan beter een ander gerecht kiezen?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik ben het nu ook aan het maken maar ik krijg het ook niet dik met die aardappelzetmeel.
Ik ben dan ook erg benieuwd of hij is gelukt of niet, maar volgens mij maakt het niet zo veel uit toch! Hij wordt toch hard in de vriezer.

Groetjes,
Natascha.
4 jaar geleden reactie door anoniem
HET IS NIET GELUK MET DIE SMAAK ............................................................................
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya abla!

İk heb hem net gemaakt & hij staat nu in de diepvriezer. De aardappelzetmeel met melk wilde maar niet dik worden. Dus ben echt benieuwd wat 't resultaat is! Echt een hele leuke & handige site. İk ga zeker nog andere recepten proberen. Liefs, Aysel.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook met een alluminium folie?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Kan aardappelzetmeel ook vervangen worden door maizena?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Maizena kan ook!
4 jaar geleden reactie door anoniem
SUPER lekker, SUPER makkelijk :) Dank! p.s. ik heb 1,5 zakje vanillesuiker toegevoegd, vond het precies goed.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Super! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
banaan=erdoor=ook=heerlijk!!!!!!!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Mmm, lijkt me ook lekker!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gemaakt maar vond hem niet zoet.
Wat kan ik doen om het zoet te maken?
5 jaar geleden reactie door Aysess
Ja dat had ik ook toen ik wat van de saus proefde, dus ik heb er wat kristalsuiker doorheen gedaan.
5 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
vanille suiker is ook erg lekker erdoor. Dit is wat fijner van structuur dan de kristalsuiker
4 jaar geleden reactie door Hülya
Beetje (vanille)suiker toevoegen én een snufje zout, hierdoor komt de zoetheid en de smaak van de cacao naar boven. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Was heeeerlijk..
Groetjes Tugce
5 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gesmaakt heeft!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Ik had een vraagje: wat is "aardappelzetmeel", hoe ziet de verpakking eruit en waar kan ik het kopen?

PS: Hulya, het ziet er allemaal heel erg lekker uit, vooral nu met de Ramadan :) Bedankt voor de lekkere recepten!

Gr.
Yasemin
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Yasemin,

Dit is bijvoorbeeld aardappelzetmeel, met foto:

http://www.hollandwebwinkel.nl/images/Honig_Aardappelzetmeel_200gr.jpg

Je kunt dit in bijna alle supermarkten kopen.
3 jaar geleden reactie door anoniem
hoezo dat het het niet dik word als je het niet met melk mixst ?
xx maryam
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmm dat ziet er lekker uit !!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Geloof me, dat is het ook haha! Deze cake erg populair geworden in Turkije de afgelopen jaren, niet voor niets uiteraard.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Haha nou wens mij dan maar succes ! want ik ga het binnekort gewoon even proberen te maken .# leuke site !!! mooi,overzichtelijk en zeker DUIDELIJK. Thank you!

Selma
5 jaar geleden reactie door anoniem
heb dit gemaakt als toetje bij de ifthar maaltijd van de ramadan

echt een suc6
tekrar tesekkur ederim hulya

elif
5 jaar geleden reactie door Hülya
Jeetje, ik dacht even dat bij jou de ramadan al was begonnen!

Maar je hebt het dus over vorig jaar... :-)
5 jaar geleden reactie door Anouk--
Kan je voor dat aardappelzetmeel ook maizena gebruiken?

Alvast bedankt ;)

Groetjes Anouk
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ja, je kan maizena gebruiken i.p.v. aardappelzetmeel.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Phreny,

Daar ben ik erg blij om! :-)

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
wat leuk, dit lijkt heel veel op arretjescake wat mijn oma vroeger maakte
ben echt zó blij met deze site trouwens,
ik fantaseerde al jaaaaren over goede pilav en yoghurtsoep wat ik vroeger vaak bij een vriendinnetje at, en heb diverse pogingen gewaagd, maar met deze recepten is het echt perfect gelukt! xxx phreny
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Waar kan je cacao poeder kopen?
Ik heb gewoon cacao, is dat mogelijk?

Gr
6 jaar geleden reactie door Hülya
Inmiddels wel hopelijk ;-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zie geen nieuwe recepten!

Meer stap-voor-stap recepten:

24,200x bekeken
  • turkse koekjes
  • 6 personen
  • 45 min
Koekjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 40 reacties
98,657x bekeken
  • spinazie cake
  • 10 personen
  • 60 min
Cakes 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 73 reacties
37,299x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties feestdagen recept
36,716x bekeken
  • meelkoekjes met siroop
  • 8 personen
  • 180 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 37 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)