Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Peynirli Zeytinli Pogaca

peynirli zeytinli pogaca

Peynirli Zeytinli Pogaca zijn heerlijke Turkse gevulde broodjes met kaas en olijven. Deze broodjes gaan geweldig bij het avondeten samen met een glaasje ayran (Turkse karnemelk).

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram ongezouten pitloze olijven
  • 250 gram witte kaas voor broodjes (Turks: böreklik beyaz peynir)
  • 1000 gram Patisserie patentbloem
  • 42 gram verse bakkersgist
  • 200 gram vloeibare slagroom (Turks: kaymak)
  • 240 ml lauw water
  • 240 ml halfvolle melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 3 theelepels zout
  • 3 theelepels suiker
  • 1 ei
  • een scheutje zonnebloemolie
  • optioneel: sesamzaad, zwarte komijnzaden

Bereiding Peynirli Zeytinli Pogaca:

  • Scheid het eigeel van het eiwit. Bewaar het eigeel voor later.
  • Neem een diepe kom en voeg hier het eiwit, bloem, gist, water, melk, zonnebloemolie, slagroom, zout en de suiker allemaal in één keer aan toe.

peynirli zeytinli pogaca

  • Kneed het geheel met je handen tot een kneedbaar stuk deeg. Laat dit deeg nu voor ongeveer 10 minuten rijzen.
  • In de tussentijd dien je de kaas in brokjes te prakken.
  • Snijd vervolgens de olijven in kleine schijfjes.
  • Voeg deze olijven toe aan de geprakte kaas en meng het geheel:

  • Wanneer de 10 minuten om zijn en het deeg is gerezen, verdeel je dit deeg in 10 bolletjes. Laat de bolletjes nu 10 minuten rusten.
  • Maak de bolletjes deeg plat door er voorzichtig met vlakke hand op te slaan.  
  • Vervolgens plaats je circa 2 eetlepels van de kaas-olijfvulling op de lapjes deeg:

  • Vouw de ene kant van het lapje deeg naar de andere kant toe.
  • Druk de randen dicht en druk met de vlakke hand op dit broodje om het wat platter te krijgen.
  • Vervolgens druk je de randen stevig dicht met een vork:

  • Neem een klein schaaltje en mix hierin het eerder bewaarde eigeel en een scheutje zonnebloemolie. Smeer dit vervolgens over de broodjes met een kwast:

  • Optioneel: strooi sesamzaad of zwarte komijnzaden over de broodjes:

  • Zet de broodjes in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.
  • Haal dan de broodjes (Peynirli Zeytinli Pogaca) uit de oven en laat deze iets afkoelen alvorens serveren. Afiyet olsun!

peynirli zeytinli pogaca tarifi

  • Printen
Naam recept: Peynirli Zeytinli Pogaca
Beoordeling: 4/5
Reacties: 30
Auteur:
Publiceerdatum: 31-10-2012
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Peynirli Zeytinli Pogaca zijn heerlijke Turkse gevulde broodjes met kaas en olijven. Deze broodjes gaan geweldig bij het avondeten samen ...

30 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
beste hulya,een kleine vraagje waar kan ik de zwarte komijn zaad kopen ,alvast bedankt.
3 jaar geleden reactie door Soesoe1981
Heb ze gemaakt met een eigen twist erbij goed gelukt heerlijk
4 jaar geleden reactie door anoniem
Slm hulya abla

Ishet ook goed als ik alleen de olijven na het kneden bij het deeg doe en dan deze als ronde broodjes bakken, zoals een focacio?

Mee meng ipv er tussen in

Groetjes
Tubis
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hmm heerlijk! :)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren gemaakt, ze waren heel goed gelukt en mijn mannen hebben heerlijk zitten smullen
4 jaar geleden reactie door anoniem
Een vraagje?
Gebruik je hiervoor dus 2 eieren?
Er staat namelijk : voeg hier het EIWIT, bloem, gist, water, melk, zonnebloemolie, EI, slagroom, zout en de suiker allemaal in één keer aan toe..

Groetjes!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Oeps, bedankt voor je oplettendheid! Er hoort alleen eiwit te staan, dus ik gebruik in totaal maar 1 ei in dit gehele recept! :-) Ik zal het even wijzigen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
kan je ze ook met een andere vulling vullen zo ja met wat kan je het anders vullen.

xxx karima
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan zeker, Karima. Denk bijvoorbeeld aan gehakt. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dat zijn geen sesamzaden maar zwarte komijn zaden :)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ohja, even erbij schrijven! Dankjewel!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit, lijkt makkelijk te maken.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Zijn ze ook, probeer het maar. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
haai ik had een vraagje,
kan je inplaats van melk et niet beter yogurth in doen?
want volgens mij is dat meestal wel zo?
alvast bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Met yoghurt kan ook.
5 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Het was heerlijk! Een aantal traditionele gemaakt en een aantal met een andere vulling en het was jammieeee
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ook een recept die ik met jullie wil delen het komt van http://deturkserecepten.blogspot.nl/search?q=pogaca maar heel lekker
Ingrediënten voor het deeg:
•1 pakje room, 200 ml
•280 ml lauwwarm melk
•180 ml lauwwarm water
•150 ml zonnebloemolie
•7 g gist, instant
•5 el suiker
•1 tl zout
•1 kg patent tarwebloem
voor de vulling:

•600 g Turkse feta kaas, verkruimeld in een ruime schaal (kaas voor borek)
•peterselie
•gemalenpeper
doe alle vloeibare ingredienten bij elkaar en voeg dit bij het deeg is wel een beetje plakkerig deeg maar als je lang genoeg kneed word het minder plakkerig laat rijzen tot die dubbel zo groot is dan bolletjes maken plat rollen kaas er  in dubbel vouwen bestrijkenmet ei dan 20 min of langer in de oven op 180 graden ligt aan je oven hoe lang op haar site staat 30 35min bijmijishet korter  alsze bruin zijn haal je ze uit de oven dan in een zak doen worden ze lekker zacht van heerlijke broodjes heb je dan
5 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Hoi Hulya even over de slagroom is dat een speciale of kan ik gewoon ongeslagen room van de supermarkt nemen? Ik weet niet of het verschilt van de kaymak? Ik wil het morgen gaan maken ;)) We hebben al veel recepten geprobeerd en allemaal super lekker en goed gelukt. Ah nog een vraagje over de slagroom haha er staat 200gram.. Klopt dat of moet het toch 200ml zijn? Groetjes en bedankt voor alle recepten!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Gewoon ongeslagen room die je in de supermarkten kunt vinden, Chantal. :-) Kaymak is gewoon de Turkse benaming. En 200 ml slagroom is goed.
5 jaar geleden reactie door Hamiyet
Merhaba hulya, ben yeni uyenizim ama hollandaca bilmiyorum, bende sitenize tarif gonderebilirmiyim? Siz tercume edermisiniz?
Gorusmek dilegi ile.

Hamiyet
5 jaar geleden reactie door Hülya
Memnuniyetle!
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya

de slagroom maakt die de broodjes dan niet zoet??
en normaal doe ik er gewoon met melk wat voor effect heeft die
slagroom dan?
ben benieuwd maar ziet er lekker uit
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

De vloeibare slagroom (Turks: kaymak) maakt de broodjes zachter, maar gelukkig niet zoeter :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
jummie dat ziet er weer ove(n)rheerlijk uit
dit gaat op mijn nog te maken lijstje.
Mijn familie (en ik) zijn  heel blij met jouw site
 zooooooooooooveel lekkere recepten.
Ze worden telkens weer verwend en blij gemaakt met iets lekkers.
Dankjewel voor het delen van de recepten
Groet Ellen
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salam aleykum abla, ik heb net deze broodjes gemaakt en ik heb precies de hoeveelheden gebruikt die jij aangaf. Mashallah, ze waren heeerlijk! ik heb er gewoon kleine rondje broodjes van gemaakt dus niet echt de vorm die jij deed.. ik maakt er ongeveer 40 stuks mee..maar ze waren heerlijk, super bedankt voor je recept. Dikke kus!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, kan je dit recept ook maken met als vulling gehakt???? alvast bedankt gr
5 jaar geleden reactie door anoniem
ja dat kan ook en je kan het ook doen met aardappel:)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam Hulya,

Ik heb een vraagje, heb je soms ook het recept voor bökme (hopelijk juist geschreven)??
Want ik vindt deze niet terug op uw site...

Groetjes,
Fatima
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk!!! DANK JE WEL! ik ga het zeker maken, lekker met haydari!
5 jaar geleden reactie door Rita Licheri
ziet er lekker uit ga het zeker maken
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya wat doe je met de vloeibare slagroom? Gaat deze ook in het deeg?
5 jaar geleden reactie door anoniem
waar haal ik die verse bakkersgist vandaan in Turkiye.

naar een bakker gaan? ehm

vertaal de vraag even in het Turks voor mij. kom doorlopend verse bakkersgist tegen hier bij de recepten en wil het graag weten.
5 jaar geleden reactie door anoniem
verse gist is gewoon 'yas maya' in het Turks en is in elke grotere supermarkt te koop (in de koeling liggen verse blokjes gist). En je kunt verse gist overigens ook gewoon vervangen door de droge zakjes gist, moet je even op internet de verhouding vers/gedroogd opzoeken.
5 jaar geleden reactie door anoniem
vriendelijk dank.

beetje late reactie, maar beter laat dan niet.

Meer stap-voor-stap recepten:

32,997x bekeken
  • aardappel broodjes
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 3 jaar geleden geplaatst door Hülya 27 reacties
20,651x bekeken
  • aardappel-kaas börek
  • 4 personen
  • 120 min
Börek 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 28 reacties vegetarisch recept
10,387x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 60 minuten
Rijst 2 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
58,071x bekeken
  • kip met champignons
  • 4 personen
  • 60 minuten
Kip gerechten 3 jaar geleden geplaatst door Hülya 47 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)