Beschrijving:
Ovenschotel met köfte en aardappelen.
Één van de meest gegeten gerechten in Turkije.
Aantal personen
4
Bereidingstijd
90 minuten
Ingrediënten dressing
-
10 groene peper
-
5 tomaten
Ingrediënten köfte
-
1 ui
-
1 bosje peterselie
-
2 sneetjes brood
-
Halve glas melk
-
250 gram gehakt
-
1 theelepel zwarte peper
-
1 theelepel rode peper
-
1 theelepel bakpoeder
-
2 theelepels zout
-
1 eetlepel tomatenpuree (salça)
Ingrediënten aardappelen
-
1 theelepel rode peper
-
1 theelepel zwarte peper
-
2 theelepels zout
-
2 theelepels gedroogde peterselie poeder
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
8 aardappelen
Bereiding
-
Haal de binnenkant van het brood eruit en doe deze in een kom en meng het met melk (de korst van het brood gebruiken we niet).
-
Kneed dit een beetje zodat het brood goed de melk opneemt en een beetje op pudding begint te lijken.
-
Snijd de uien en peterselie en doe deze ook in de kom.
-
Leg het gehakt ook in de kom en voeg er 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel bakpoeder en 2 theelepel zout aan toe.
-
Meng het geheel en kneed alles in de kom gedurende een minuut.
-
Voeg tijdens het kneden ook wat tomatenpuree toe (1 eetlepel).
-
Na het kneden neem je wat gehakt in de hand en kneed je dit tot een vorm van een langwerpige gehaktbal (zie eindfoto) tot al het gehakt op is.
Bereiding van de aardappelen
-
Na het kneden kun je overgaan op het schillen van de aardappelen.
-
Snijd de aardappelen na het schillen en plaats ze in een kom. Giet er 2 eetlepel zonnebloemolie overheen.
-
Voeg er 1 theelepel rode peper, en 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel zout, 2 theelepel gedroogde peterselie poeder.
-
Meng dit geheel in de kom.
Resultaat na het mengen van beide kommen
Dressing
-
Snijd de 10 pepers en 5 tomaten in stukjes.
Bereiding van de ovenschotel:
-
Plaats de aardappelen, köfte, peper en tomaten omstebeurt in een bakplaat (doe wel wat zonnebloemolie op de bodem van de bakplaat voordat je begint)
-
Doe de schotel voor 30 à 45 minuten in de oven op 220 graden
-
Serveer als volgt: