Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kandil Simidi

Kandili Simidi lijkt tamelijk op een bagel. Deze 'bagels' worden in veel Turkse bakkerijen verkocht. Ze zijn zacht qua structuur en bijna te vergelijken met een donut. Ter variatie kan er naast sesamzaad ook eventueel gebruik worden gebruikt van zwarte komijn.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 125 gram tafelmargarine
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels Turkse yoghurt
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels Weichselboomkruiden (Turks: mahlep, te koop bij Turkse winkeltjes)
  • 500 gram patisserie patentbloem
  • 1 ei
  • sesamzaad of zwarte komijn

Bereiding Kandil Simidi:

  • Neem een diepe kom en voeg hier de margarine, zonnebloemolie, kristalsuiker, yoghurt, zout, bakpoeder en weichselboomkruiden (mahlep) aan toe. Meng dit voor een deel.
  • Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je het mengsel aan het mengen bent. Kneed vervolgens het mengsel tot één stuk deeg:

deeg

  • Neem kleine stukjes deeg en rol dit uit tot een 15 cm lange sliert:

  • Vervolgens vouw je de ene uiteinde naar de andere. Op deze wijze maak je een soort van ring:

  • Mix het ei in een kommetje met een garde en dip de deegringen in het vloeibare ei:

  • Vervolgens dip je één kant van de deegringen in sesamzaad en/of zwarte komijn:

kandil simidi

  • Leg deze deegringen daarna op een ovenplaat.
  • Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten tot alles goud/bruin is gekleurd.
  • Serveer deze Kandil Simidi samen met een kopje Turkse thee. Afiyet olsun!

Kandil simidi recept

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kandil Simidi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 9
Auteur:
Publiceerdatum: 02-11-2012
Keuken: Turks
Categorie: Brood
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Kandili Simidi lijkt tamelijk op een bagel. Deze 'bagels' worden in veel Turkse bakkerijen verkocht. Ze zijn zacht qua structuur en bijna ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

9 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
hebben jullie geen gerechten met spek ;);););) 8=>--- smiley face smiley face smiley face
9 jaar geleden reactie door anoniem
wahahaauuw gekke donutten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
oh danku vr je eten en doei






 medinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gercekciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Echt te gekke site.
Kun je in plaats van zonnebloemolie ook olijfolie gebruiken??

Alvast bedankt,

Groetjes Aisha
11 jaar geleden reactie door Kartal Vildan
merhaba hulya

ik ga het nu maken me man krijgt zijn vriend uit turkije op bezoek,
hij is vrachtwagenchauffer en ik denkt ik ga dat lekker maken voor de
avond lekker met een bakkie cay.
tesekur ederim cok sahane olde
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen! Eetse! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ten eerste, hartelijk bedankt voor je geweldige site!!!!!
Wij, die van lekker eten houden, kunnen dit echt warderen.
Ik wens je aller, allerbeste, met je gezondheid, je familie, je leven, jouw geluk en uiteraard jouw site.
Wat ik zo leuk vind aan jouw site en wat mij opvalt, is dat je met liefde kookt en heel veel tijd en geduld in het maken en onderhouden van deze site hebt gestopt.
Ook vind ik sommige reacties van mensen (die het altijd beter weten) een beetje ongepast, maar goed, dat is mijn mening en heeft verder niets met jou te maken.
Aan jou, alle eer en petje af!!!!!

Inmiddels heb ik  je een mailtje gestuurd met verzoek om "Işkembe Çorbası" recept te plaatsen, maar ik heb geen antwoord gehad, dus doe ik het nu direct via "turksekok.nl" site.

In afwachting van je reactie,

                                             Vriendelijke groeten,

                                                                                   Emir.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Emir,

Dank voor je vriendelijke woorden! Ik zal proberen binnenkort ook Iskembe Corbasi op de site te plaatsen, dat wordt dan waarschijnlijk pas in de kerstvakantie omdat ik dan weer wat tijd heb voor nieuwe recepten.

Groet,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je wel Hülya!!!

Groet,

             Emir.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Allereerst wat een leuke site!!!!
Ik ben een beetje in de war, want je hebt het over een diepe kom waarin je allerlei ingedrienten moet stoppen, maar er staat niets over een ei, terwijl je op foto wel eieren in je blauwe kom hebt.

Groetjes Gül!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het staat in het recept. :-)

"Mix het ei in een kommetje met een garde en dip de deegringen in het vloeibare ei:"
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ja, dat snap ik wel, maar bij het eerste plaatje is er een blauwe kom te zien, waarin je dus de margarine, zonnebloemolie, kristalsuiker, yoghurt, zout, bakpoeder en weichselboomkruiden (mahlep) aan toe voegt. Hier is duidelijk wat geels te zien, dat zijn toch eieren?

Groetjes Gül!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oh, ik zie het al. Heb de verkeerde foto toegevoegd, bedankt voor je oplettendheid! Het recept klopt, dus geen eieren in de kom. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya

Ik wil dit binnenkort maken maar moet je er special wiechselboomkruiden in doen of kun je die ook weg laten.

Groetjes anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jup, het kan ook zonder! Dat is puur om de smaak.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

leuk weer nieuwe recepten eerst leerde ik het altijd van me schoonzus (is turks) om turkse recepten te maken en nou kan ik haar lekker af en toe verrassen met jou
recepten:) zij ook een beetje rust dat ik niet meer alles aan haar hoef te vragen haha
dus ben heeeeel blij met jou site en deze koekjes:)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dank voor je compliment! Ik doe mijn best :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

14,704x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 30 minuten
Rijst 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie
102,008x bekeken
  • pittige dip
  • 4 personen
  • 30 minuten
Meze gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties vegetarisch recept
58,559x bekeken
  • turkse yoghurtdip
  • 4 personen
  • 30 minuten
Meze gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
352,209x bekeken
  • turkse bagel
  • 4 personen
  • 60 minuten
Brood 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 193 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)