Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Pişi

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten:

  • 1 kilogram meel
  • 1 blokje gist
  • een halve beker warme melk
  • een halve beker warm water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 theelepels suiker
     

Om te bakken:

  • 1 liter zonnebloemolie

Bereiding van het deeg:

  • Pak een schaal en doe de meel erin en daar bovenop nog de bakpoeder.
  • Voeg hierbij ook de gist en daar bovenop de suiker en zout erbij toe.
  • Giet de melk en het water in de schaal.
  • Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
  • Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.

Bereiding van de Pisi zelf:

  • Maak middelgrote balletjes deeg.

  • Rol de balletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.

  • Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden. Probeer het deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
  • Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie. Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de ‘Pisi’ om en laat je deze kant bakken totdat het goud/bruin wordt.

  • Als beide kanten van de Pisi goud/bruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.

  • De pisi is nu klaar. Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Pişi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 13
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Brood
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 90 min Ingrediënten: 1 kilogram meel 1 blokje gist een halve ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

13 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Hi, ik wou zeggen, weggooien van te droog deeg is nooit nodig.
Je kunt er altijd vocht aan toevoegen. Dit is zelfs beter dan andersom (meel toevoegen aan te nat deeg,). Het vraagt wel doorzettingsvermogen, maar het komt echt goed!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,

Allah razi olsun voor t delen van jouw recepten.
Ik heb al veel recepten gemaakt.

Alleen de piri word bij mij heel erg hard. Ik moet zeggen dat de hoeveelheid vocht in jouw recept op 1 kilo meel ook veel te weinig was, dus heb ik flink wat water toe moeten voegen.

Hoe kan het dat de pisi zo hard zijn na het bakken?

Groetjes, Elif
9 jaar geleden reactie door anoniem
goedenavond,

ik heb een vraagje, wij zijn met vakantie geweest in turkije. Heerlijk gehad!!!  nu was er elke middag in ons hotel een mevrouw die heerlijke dingen bakte. Zo ook een soort  broodjes de heel erg op de nederlandse oliebol leken. daar ging dan na het bakken suiker met kaneel overheen.  we hebben gesmuld. We hebben wel gevraagd hoe het hete, maar door de taalbariere kwamen we daar niet uit. Nu eindelijk de vraag, is dit hier boven zoiets? ze zien er wel zo uit maar daar waren ze zonder gaatjes.... Kan iemand mij aan een recept daarvan helpen, dan maak ik de familie heel blij hier.

hartelijke groet,

J. Kloosterman
9 jaar geleden reactie door Hülya
Dag J. Kloosterman!
Blij om te horen dat jullie een fijne vakantie achter de rug hebben gehad. Bedoel je misschien Lokma? Dit recept kun je namelijk hier vinden:

http://www.turksekok.nl/134/saray-lokmasi

Je kunt ze altijd nog groter maken en er wat kaneel bij doen. :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
denk inderdaaddat je dit bedoeld, smaakt naar oliebol maar minder vet.
succes en eet smakelijk
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil deze brood zo graag maken maar met bekers en glazen kan ik niet werken zou zo graag willen weten hoe veel ml het is kan iemand mij dat zeggen al vast heel erg bedankt
10 jaar geleden reactie door anoniem
Net zoveel vocht toevoegen aan het deeg tijdens het kneden totdat het los begint te komen van de schaal, dan verder kneden, gemiddeld heb je voor patentbloem tussen de 100 en 130 ml vocht nodig per 250 gr, gebruik je broodbloem dan eits meer. Bloemsoorten hebben verschillende soorten vocht'behoeftes' dus gewoon uitproberen. In principe kun je voor dit gerecht iedere soort witbroodrecept gebruiken...
Er staan leuke recepten op deze site maar met het vocht gehalte bij de gistdegen worden nogal eens fouten gemaakt naast dat een 'theeglas' natuurlijk geen vaste maat is aangezien er honderen verschillende soorten glazen zijn... Ik zou graag zien dat op deze site toch wel een vaste officiele maateenheid gebruikt werd en dat fouten er uit gefilterd werden anders is eht toch voor veel mensen voedsel weggooien omdat eht recept gewoon neit klopt.

MVG


Danuta
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel ml moet je ongeveer hebben voor water en melk dat vind ik het fijnst lukt altijdmvg maritA
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik heb ze vandaag gemaakt voor het eerst, ze zijn super gelukt dankje wel.
Heb alleen nog  extra een halve theeglas water en melk erbij gedaan.

Bedankt voor al die heerlijke recepten.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan uiteraard, anoniem! Binnenkort komen er hopelijk weer meer :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Strooi ook beetje poeder suiker over de pisi word erg lekker.hulya ik maak ook wel eens met turkse kaas is ook erg lekker.
11 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya,

kan je ook gist levure gebruiken?
zoja, hoeveel dan?

alvast bedankt!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anoniem,

Ja, dat kan, alleen met droge gist dien je wel langer te wachten wat betreft rijzen, en ook bij het uitrollen van het deeg dien je het wat tijd te geven voordat je ze de pan in gooit :-)

Groet,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben dit op het moment aan het maken maar als ik het in de olie doe word het niet luchtig van binnen wat heb ik dan verkeerd gedaan?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Heb je het deeg lang genoeg laten rijzen?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Lieve Mehtap,

In het recept boven staat dat een halve *beker* melk en water gebruikt moet worden, een beker is zoals je weet een stuk groter dan een *glas*, vandaar waarschijnlijk dat je deeg niet goed is gelukt :-) Maar dat geeft niet, het gerecht is je uiteindelijk wel gelukt. Mocht je nog andere vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Och, wat stom van me! Niet bij stilgestaan... Maar dat verklaart alles, dankjewel!
Groetjes
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Hoi Hulya abla,

Ik heb dit geprobeerd maar een halve glas melk en een halve glas water was niet genoeg voor de deeg.
Ik heb het echt moeten weggooien en opnieuw doen.
Ik heb bij de tweede poging 1 glas warme melk en 1 glas water in gedaan en toen was het goed.
Hoe lukt het bij jou wel met halve glazen?

Hoor graag van je.
Groetjes,
Mehtap
12 jaar geleden reactie door Hülya
Met name bij witte kaas (geitenkaas) en groente zoals bosuien, komkommers, et cetera.
12 jaar geleden reactie door anoniem
waar is dit lekker bij? Het ziet er lekker uit.

Meer stap-voor-stap recepten:

26,230x bekeken
  • gefrituurd deeg met gehakt
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
56,160x bekeken
  • ingemaakte groente
  • 4 personen
  • 90 min
Ingemaakte groente 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 261 reacties vegetarisch recept
68,543x bekeken
  • laagjesbrood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
59,346x bekeken
  • turks brood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)