Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Bulgur pilavı

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel margarine
  • 2 glas dikke bulgur
  • 2 glas gekookt water
  • 2 groene peper
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat
  • 2 theelepels rode gemalen peper
  • 2 theelepels zout
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui

Bereiding

  • Doe de roomboter en margarine in de pan en laat het smelten
  • Doe daarna gesneden kipfilet in de pan en braad deze een beetje knedend in de pan
  • Nadat de kipfilet lichtelijk gebraden is in de pan, voeg dan de bulgur toe aan de pan.

  • Meng de bulgur en het kipfilet samen en laat het ongeveer 5 minuten in de pan.
  • Voeg daarna gesneden ui toe aan de pan
  • Voeg na 5 minuten ditmaal de gesneden groene en rode peper toe en meng alles goed in de pan.

  • Voeg weer na  5 minuten gesneden tomaat toe en meng wederom alles.
  • Voeg tot slot het zout, de rode gemalen peper en het gekookte water toe.

  • Meng alles heel goed in de pan.
  • Doe de deksel op de pan, zet het vuur op een laag vuurpitje.
  • Na een half uur is het recept klaar, zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Bulgur pilavı
Beoordeling: 4/5
Reacties: 24
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 30 min Ingrediënten 1 eetlepel roomboter 1 eetlepel margarine ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

24 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk!! Ik heb dit 6/7 jaar geleden gegeten! Ik wist de naam niet düs de Rezept zoeken ging moeilijk
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,
Mooie recepten! Wil dit vanavond ook gaan maken :D
Moet de bulgur wassen en ongekookt erbij doen?
Groetjes, Nuray
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Kan dit ook met kalfsvlees? Het is heel zacht kalfsvlees.

Ook complimentjes hoor. Heb al veel van je geleerd!!

Groetjes Harriëtte
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Kun je dit gerecht ook maken met beefstuk?
Zoja moet ik y dan op de zelfde manier klaarmaken?
Groetje
5 jaar geleden reactie door danielledvk
hallo moet je bulgur net als rijst eerst in kokend water zetten ?
6 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya    ik heb ook net gemakt   ook voor eerst   straks  ga  wij eten  hulya hoort  nog van mijn  hoe  dat  gemakt heeft   groetjes  hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
De eerste keer had ik het in de wok gemaakt, maar dan wordt de bugur te droog. Nu dus in een gewone pan gemaakt en prima gelukt.
Vraagje: Ik zie op plaatjes ook wel dat men  alles in een kom doet of in een soort tulbandvorm en dan omkeert op een bord.  Moet je dan nog iets speciaals doen om te zorgen dat het niet in elkaar stort?
5 jaar geleden reactie door anoniem
nee hoor, goed aanduwen als 't erin zit en dan snel omdraaien op je bord.
Is heel gemakkelijk om te doen.
Je kan verschillende vormen kiezen. Ik doe het voor salades met rijst in een soepkommetje en dan snel omdraaien.
Wat ook leuk is bij salades dan specifiek is een meloen zigzag door 2 snijden en dan de pitjes eruit halen en bv stukjes perzik of stukjes zalm in decoreren. (zigzag snijden is gewoon in 3hoekjes snijden op en af tot je terug aan t beginpunt uitkomt. Ook leuk voor met eitjes te doen.
6 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

Moet je bulgur eerst wassen voordat je het in de pan doet?

Groeten ser
6 jaar geleden reactie door anoniem
waarom nie met aardappel dan =.= is lekkerder kip in witte bone soep ofzo
6 jaar geleden reactie door anoniem
Goed recept goed gelukt. Complimenten.....gpe
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi als je de kaba bulgur koopt moet je het dan eerst als normale rijst laten koken of is het al kant en klaar?
6 jaar geleden reactie door anoniem
hoi kan het ook zonder kip?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Natuurlijk. :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je ook fijne bulgur gebruiken?

Groetjes
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Wat voor kruiden moeten er bij het bakken van de kipfilet worden toegevoegd?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Wat betreft fijne bulur: nee, alleen 'kaba' bulur is mogelijk (dus geen fijne).

Wat betreft kipfilet, daar hoeven geen kruiden bij, omdat dit later in het recept wordt toegevoegd.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi  hulya
Kan ik i.p.v tomaten ook Salca gebruiken?
En bedankt voor alle lekkere gerechten!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja, ook dat is mogelijk.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb vorige week dit recept gekookt, (zonder d epepers, want die had ik niet). Ik ben ermee opgegroeid maar mijn vrouw had dit nooit gegeten. Ze vond het heerlijk. Ik ga vandaag weer pilav maken. Bedankt voor het heldere recept.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, anoniem! :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
7 jaar geleden gewijzigd
superrr lekkerrrrrrrrrrrr
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi
Is bulgur zelfde als couscous?
Gr Erwin
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo Erwin,

Nee, bulgur is een rijstsoort, couscous is daartegen een gerecht bestaande uit tarwekorrels.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Volgens Wikipedia: "Bulgur (ook: burghul of boergoel) is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe)."
Rijst is een totaal andere plant.
Ik begrijp het misverstand wel omdat je in het Turks pirinc pilavi en bulgur pilavi zegt. Maar pilav is niet zomaar te vertalen door rijst. Beter kun je het vertalen met rijstgerecht en bulgurgerecht. En vermijd alsjeblieft het woord 'rijst' bij een bulgurgerecht. Dit zorgt alleen maar voor misverstanden.
Overigens, lekker recept!
Greet
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zie regelmatig 'gemalen rode peper' bij de ingredienten staan. Is dit hetzelfde als paprikapoeder? Recepten zien er overigens allemaal verrukkelijk uit!
7 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb zelf chilli poeder gekocht...
7 jaar geleden reactie door Hülya
Chili poeder kan, paprika vlokken is echter de juiste benaming van het ingrediënt dat ik gebruik.
7 jaar geleden reactie door halima
bedankt hulya voor je heerlijke recepten en tips
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Halima. Laat me weten als je verdere vragen hebt, eet smakelijk!
7 jaar geleden reactie door halima
hallo hulya

heb een vraagje over het recept bulgur pilav
gebruik je pulbiber of kirmizi toz biber erin groetjes halima
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Halima,

Ik gebruik pulbiber bij dit recept (trouwens ook bij alle andere recepten).
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

we gebruiken inderdaad de tafelmargarine (zoals in het forum is afgebeeld). Het maakt eigenlijk niets uit wat voor margarine of roomboter je gebruikt. Je kan zelfs zonnebloemolie gebruiken als je geen margarine of roomboter wil. :-)

Groetjes,

Hülya
7 jaar geleden reactie door anoniem
Dus in dit recept gebruik je de tafelmargarine, zoals in het forum is afgebeeld.? Ik heb al die tijd margarine van pak gebruikt. Wat is het verschil eigenlijk?
8 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Dina,

Ja dat kan uiteraard ook, maar dan blijft er niet veel meer over van het gerecht...
Maar waarom gebruik je gewoon geen zoete pepers? Niet alle pepers zijn immers heet.

Groet,

Hulya
8 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,

Kan je ze ook zonder peper doen? want dan is het te heet voor mijn kinderen?
Groetjes, Dina

Meer stap-voor-stap recepten:

339,158x bekeken
  • pilaf | risotto
  • 4 personen
  • 30 min
Rijst 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 53 reacties vegetarisch recept
13,779x bekeken
  • curcuma rijst
  • 6 personen
  • 30 min
Rijst 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties vegetarisch recept
11,124x bekeken
  • gevulde groente en rijst
  • 6 personen
  • 60 min
Rijst 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
10,648x bekeken
  • zoete maïs koekjes
  • 6 personen
  • 30 min
Toetjes 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)