Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kisir

kisir turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingredienten

  • 1 theeglas gekookt water
  • 1 theeglas dunne (fijngemalen) bulgur
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 2 theelepel zout
  • 2 eetlepel slaolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • Halve eetlepel tomatenpuree
  • Halve bos peterselie

Bereiding

  • Doe de bulgur in de pan, voeg daar 1 glas gekookt water aan toe, doe de deksel van de pan dicht en wacht 20 minuten totdat de bulgur zacht is geworden.

  • Doe de bulgur in een aparte kom. Voeg nu de slaolie en tomatenpuree toe en meng alles.

  • Snijd de tomaat, peterselie, komkommer en ui en voeg deze toe aan de kom.

  • Voeg er nu citroensap, gemalen peper en zout aan toe en meng wederom alles.
  • Het recept is nu klaar, zie de onderstaande foto voor het eindresultaat.

kisir turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kisir
Beoordeling: 4/5
Reacties: 57
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Salades
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingredienten 1 theeglas gekookt water 1 theeglas ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

57 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag voor het eerst gemaakt man wat is dit lekker je blijft er van eten
Hülya bedankt voor het recept.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Erg lekker ik maak het met extra peperpasta en lente ui erdoo6rheen! En iets meer pul biber, maar dat is natuurlijk persoonlijk! Ben dol op je site, dankzij jou kan ik heerlijke gerechten op tafel zetten maak dan ook veel van je recepten!
Groetjes melek
7 jaar geleden reactie door anoniem
Is het erg als je geen paprika vlokken gebruikt want die heb ik namelijk niet in huis?
7 jaar geleden reactie door anoniem
hulya,  recept guzel, ama burada reactieleri oku.
Sapiklar var!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Goedenavond Turkse Kok,

Ik heb hem vandaag zelf gemaakt maar ik vond hem redelijk zuur..
Klopt dit of heb ik iets verkeerds gedaan?

Groeten
7 jaar geleden reactie door anoniem
Een vraagje welke merk bulgur koop jij uit de turkse winkel?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Aminakoyayim seni niye oyle birsey yaziyon burda siktir git lan pezevenk
8 jaar geleden reactie door anoniem
je dikke anne varya anan güzelmi ozaman yataga girerim
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ananin gotdamarini sikeyimorospo cocuklari yarrami yalayin
8 jaar geleden reactie door anoniem
Net alles ingekocht om jouw geweldige recepten te maken maar ben de  slaolie vergetn ,kan ik die vergangen door olijvenolie?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ja dat kan! Doe het zelf altijd met olijfolie!
8 jaar geleden reactie door anoniem
ik doe hier nog paprikapasta van de turk bij
8 jaar geleden reactie door anoniem
Lekkerrrrrrrrrr...heerlijk recept ga het zeker maken heel snel...
8 jaar geleden reactie door anoniem
Wat is bulgur ? En waar vind ik het precies?
Ps :Supersite!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Groot su6 hier! Prachtig en simpel recept en alles werkt precies zoals het er staat. Heerlijk fris en met een beetje pit. Lekker als salade bij de BBQ ook!
9 jaar geleden reactie door anoniem
beste hulay...

ik maak vaak met me zus (KISIR) Ik vind het best wel lekker maar mijn zus die maakt het best wel wat anders ...

groetjes ANONIEM..]\
9 jaar geleden reactie door anoniem
ONE DIRECTIONNNNN!!!!!!! is cooooooowwwwllllll peace mannnnnnnnnn poepchinees
9 jaar geleden reactie door anoniem
het is supper lekker mannn swekkkkkkkk
9 jaar geleden reactie door anoniem
Wat moet je nou doen met de paprikavlokken??
9 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker natuurlijk en die 60 minuten..... Maak daar maar rustig Max 30 minuten van ;))

Hans
9 jaar geleden reactie door Sara Raats
9 jaar geleden gewijzigd door Sara Raats
ziet er heel lekker uit!!! ik ga het zeker proberen.

ik heb het vandaag gemaakt en het is heerlijk!!!!!

alleen heb ik verkeerde bulgur gebruikt
9 jaar geleden reactie door Hülya
Oh, volgende keer de juiste! Haha. Als het maar lekker is, toch?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik heb het recept vorige week gemaakt voor mn man.

Zijn reactie: MMMMMMMMMMMM dit mag je vaker maken.

;)

Groetjes G.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, dat is altijd goed om te horen! Veel plezier met koken, G!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het vanavond proberen. Wat kan je er nog zoal bij maken die er bij past?
En bedankt voor de heerlijke recepten. Ik ben met een turkse man samen nu en deze site is super heb er al veel van geleerd.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Wij eten het vaak naast wat gekookte aardappelen of kip! Je kunt het eigenlijk met van alles wel serveren hoor. :-)

Leuk om te lezen dat je veel hebt kunnen leren!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Bedank voor het recept ik heb het net gemaakt en heerlijk van genoten.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Mooi zo! Eet smakelijk, anoniem. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Jummie recept
Maar geef even een tip...welke bulgur moet je nu gebruiken
Ik had de fijnste bulgur gekocht van een bepaald met bij de Turkse winkel maar het was gewoon dunne couscous en werd een beetje drappig
Ik vind de bulgur lekker met een harde ronde korrel van merk is deze
Dank
9 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi! Ik gebruik 'Ince Bulgur' van het merk Duru. Vrij vertaald moet je dus naar 'dunne' bulgur zoeken. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Gebruik je platte peterselie of krulpeterselie in de Turkse keuken? Ik heb ook nog een andere vraag. Laatst kreeg ik op een verjaardag een heerlijke 'bonensalade' voorgeschoteld. Deze bestond uit mais, een bonensoort(kidney?), rode ui, augurkjes, peterselie, munt, dille, citroensap en paprika. Toen ik het zelf probeerde te maken thuis was het resultaat wel ok, maar niet zo heerlijk als ik gehoopt had. Ken je dit gerecht? Hoe heet het en staat het ook op deze site?

Groetjes Heleen
9 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Heleen! Ik gebruik platte peterselie. :-)

Bedoel je misschien Piyaz?
http://www.turksekok.nl/2457/piyaz?show=2510#a2510

Ik hoop dat je er wat aan hebt. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Aantal weken terug voor het eerst gegeten toen mijn Turkse collega wat meenam naar het werk. Vandaag heb ik het voor het eerst thuis gemaakt.

Zo lekker!!

Ik had er nog lekker köfte bijgemaakt. We hebben zitten smullen!!

Manlief had vorige week ook al lahmachun gemaakt, ook heerlijk!!

Hartelijk dank voor de heerlijke recepten.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk om te lezen! Jullie hebben wel lekker gesmuld, zeg! :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn favorieten turkse gerecht. Mijn buurvrouw is Turkse en ik krijg heel vaak verschillende gerechten van haar, maar Kisir is echt de lekkerste :-) Zelf heb ik het nog nooit gedaan, ze gebruikt mix van tomato en paprika puree doorheen en die heb ik niet.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Kisir is zeker heel lekker! Wat lief van je buurvrouw. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
En sterker nog, een teleurstellende kok?? hahaha. Wie gaat dit nou geloven?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya , sellam aleykum en merhaba .Ik vind je recepten geweldig. Vadaag heb ik kisir gemaakt en vanavond zullen wij dat eten samen met onze Poolse familie. Ik heb zelf een halal catering bedrijf en ik zou graag je uitnodigen om een kookworkshop in Limburg te houden. Laat mij weten wat je denkt over mijn voorstel.
Met vriendelijke groet ,
Sellam aleykum en Allah manet

Aida
9 jaar geleden reactie door Hülya
Aleykum selam beste Aida,

Leuk om te lezen wat je van de recepten vindt! Je kunt mij een mailtje sturen met meer informatie over je workshop als je wil. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Goedemiddag,

Jeetje wat 'n reactie hieronder zeg! Hele echtscheidingen en bloedbaden omdat mevrouw niet kan lezen én koken! Haha niet normaal!! Ik zit bijna dagelijks op turksekok.nl en iedere keer worden de gerechten steeds lekkerder. Goede beschrijvingen en foto's van de gerechten en mocht je net 1 ingrediënt niet in huis hebben, dan beschrijft Hülya een alternatieve ingrediënt die je kunt toevoegen. Ga zo door Hülya! Je site en gerechten zijn super!!

Groetjes
9 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg bedankt voor je lieve woorden. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Aay hulyacim  ben kisiri  tam.tuturamiyorum  lutfen.bana yardimci.olursan

Haa birde bu arada ben gegetaryanim   ama  dogurdurust yemek tarifi bulamiyorum  yardim ede bilirmisin.bana?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Erg makkelijk gerecht. En lekker !!

Dank je wel Hulya.

Groetjes,

Sadia
10 jaar geleden reactie door anoniem
Iedereen maakt kisir weer anders, dat is juist het mooie van koken!
Het komt dan zo betweterig over om te zeggen dat de kisir in dit recept niet de echte kisir zou zijn. Zelf volg ik dit recept en voeg er dan komijn, lenteui en bibersalcasi aan toe, maar soms laat ik de komijn en salca weg en dan krijgt het weer een heel andere smaak. Net waar ik zin in heb en nogmaals dat is het leuke ervan!
10 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown door Hülya
Goede avond Turkse kok,                

Naar aanleiding van uw recept Kisir moet ik u helaas mededelen dat het tegen valt.
De beschrijving van uw recept is niet helemaal juist. Echter is hierdoor is mijn Kisir niet gelukt. Wederom is mijn man hierdoor boos weggelopen, en zit ik alleen thuis met een patatje mayonaise als vervanging voor mijn avond eten. Dit was echter niet gebeurd als u een duidelijk recept had geplaatst.

Ik stel u hiervoor aansprakelijk wat betreft mijn scheiding die hier nu door is ontstaan. Ik hoop dat u all risk bent verzekerd mevrouw Turkse kok.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en verwacht een volledige vergoeding.

Met vriendelijke groet,

Teleurgestelde kok
10 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown door Hülya
Jeetje... sommige mensen hebben echt geen leven...
Gezien je jezelf blijkbaar zo erg verveeld zou ik je graag een cursusje Nederlands aanraden.
10 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown door Hülya
je bent ziek ga even ziekenhuis konturol ol.

Turkse kok maakt erg lekkere en duidelijke recepten!
9 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown door Hülya
Sorry hoor maar hier moet ik toch wel een beetje(stiekem hard) om lachen. Als de oorzaak van jullie scheiding de slechte kisir, dan raad ik je aan om je relatie nog eens goed te analyseren. Als iemand mij zou scheiding omdat m'n kisir slecht was dan zou ik hem persoonlijk tot de deur uitlaten.

Ik daarentegen ben super blij dat deze site bestaat, ik vind dat het erg duidelijk is met plaatjes hoe makkelijker wil je het hebben.. ik bedoel... er zijn gewoon plaatjes bij!!!
 PS: ik heb er lekker paprika en gedroogde munt blaadjes bij gedaan.. Guess what, de hel is nog niet los gebroken, we leven nog. Waarom zou je je strak aan de ingrediënten regel houden, doe lekker gek en experimenteer..
10 jaar geleden reactie door anoniem
dit klopt niet echt hey. kisir komt oorspronkelijk uit de stad Adana. ik heb van mensen uit Adana geleerd hoet je kisir moet maken. Je hoort er hete peper puree en zoete peper puree in te doen, verder moet er granaatappelzuur in (nar eksisi). en kimyon.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik mis de dille nog die maakt hem toch iets lekkerder en salca moet erin dat maakt de smaakt met deze 2 ingredienten is die super lekker
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hülya, ik ben een meisje van 16 maar ben verhuist naar turkije
Wij maken het heel anders wij doen gekookt water en düğürcek in een bakje zegmaar en dat laten we zo afkoelen en zacht worden daarna doen we in een pan slaolie en ui en laten we de ui zacht worden daarna voegen we zwarte peper en rode peper en daarna meng je dat met düğürcek en daarna maydanoz en als je wilt yeşil soğan oftewel bos uien en ja dan is het klaar en serveren we het met sla :D en turşu

Groetjes uit Turkije !
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Gisteren de bulgur gemaakt...zóóó lekker !

Had per ongeluk selderij ipv peterselie genomen, en dat was ook erg fris.
Misschien een tip voor je fans: als je paprika puree en of tomaten puree in een turkse winkel koopt, heb je teveel aan een hele pot.......wat ik over had ( heb voor de kisir 1 eetl. paprika en 1 eetl. tomatenpuree gebruikt) heb ik in een ijsblokjes vorm gedaan en ingevroren!!

Groetjes,

Landa
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hhmmm volgens mij hoort hier toch salca in? Dat geeft het die typische Turkse smaak.
11 jaar geleden reactie door anoniem
haha foto nummer 1 ik herken het van thuis. waterkoker op een inductieplaat haha
11 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, ik haal het er wel van af als ik de inductieplaat moet verhitten. :-)
11 jaar geleden reactie door Arta Potka
11 jaar geleden gewijzigd door Arta Potka
mmmmmmmmmmm lekeer   hooi Hulya dankje wel  dit recept ik heb gemakt Suksees
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hooii hulya

Is het ook goed als je gewoon olijfolie of ander soort olie gebruikt?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja hoor, olijfolie zou ook kunnen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya
 
je kunt het ook zoals mn schoonmoeder doen.
die doet 2kopjes bulgur en 1kopje gekookte water .anders is het zo plakkerig.
 en ze doet er nar eksisi in, pomegrate saus.
en een klein blikje tomaten puree,  olijfolie ,en de groentes  bij haar ziet het er echt donker rood uit en niet plakkkerig en een mooi glans laagje en het moet een beetje zurig zijn iedereen is dol op haar kisir  .ik zelf hou niet zo van kisir maar goed ieders zn eigen smaak
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor deze bijdrage, anoniem! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya

Met tomatenpuree, bedoel je daar de geconcentreerde puree mee, je weet
wel in die kleine blikje van 50ml die ze ook voor in saus of soep gebruiken?
lijkt me zo sterk van smaak.
Maar ik ben ook nog een leek in de turkse keuken.

mvg. Nel
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik doe ipv tomatenpuree  van die milde paprikapasta in van de turkse winkel,erg lekker
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya. Met theeglas bedoel je Turkse theeglas, dus die dunne? Of die kopjes met hendel?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De theeglazen die ik gebruik zijn Nederlandse, dus van 200 ml.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

ik wil nog een variant er aan toevoegen. Ipv slaolie met tomatenpuree zo bij de bulgur te doen, kun je dit ook bakken in de pan. Dus slaolie verhitten, versnipperde ui (1 stuk) eraan toevoegen. Wachten totdat dit mooi geel is en dan de tomatenpuree erbij voegen. De kruiden en komijnpoeder is erg lekker bij kisir. Dit vervolgens toevoegen aan de bulgur die zacht is geworden van het gekookte water. SUCCES !
11 jaar geleden reactie door Hülya
Mmmm, dat klinkt zeer goed. Ik ga je recept zodadelijk even maken voor iftar, dank je wel anoniem! :-)
11 jaar geleden reactie door Jersey
Sow, dit recept heb ik zolang gezocht. Een van mijn lievelings gerechten. Heb er al die tijd overheen gekeken omdat ik niet zeker wist hoe het recept heette. Ga het overmorgen maken!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal super, laat me weten of het je is bevallen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Ik heb net het receptenboek geprint!! Geweldig. Hartelijk dank daarvoor. Als nu apart recepten wil uitprinten zonder alle reclame eromheen. Lukt dat ook? bijv dit recpet hierboven Kisir...ik heb nog zoveel lekkere recepten gezien. Ga zo door!!

Groetjes, Elif
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Elif,

Dank je wel! Je kunt het recept uitprinten door op het printknopje te drukken, dit knopje zit na de laatste foto in het recept, rechts van "TurkseKok.nl op Facebook". Als je dat knopje gebruikt dan print je puur het recept alleen af.

Hulya
11 jaar geleden reactie door Leen
Hallo allemaal,vandaag deze héérlijke salade gemaakt,en wat was ie goed gelukt!!!Ik had expres wat meer gemaakt zodat we er morgen nog een keer van kunnen genieten.Héérlijk als je van pittig houd om er een extra theelepeltje pul biber door te doen.....wij hebben genoten,Hülya!!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gok erop dat het wel zou kunnen :-) Succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor je snelle reactie,

Zou ik ook pittige paprika poeder kunnen gebruiken of milde paprika poeder?

liefs xx

Meer stap-voor-stap recepten:

87,522x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties vegetarisch recept
69,767x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties vegetarisch recept
36,762x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties vegetarisch recept
82,329x bekeken
  • köfte van linzen
  • 8 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 38 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)