Kıymalı pişi

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • half blokje gist
  • een kwart theeglas warme melk
  • een kwart theeglas warm water
  • half eetlepel zout
  • half eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker


Ingrediënten voor het vlees:

  • 250 gram gehakt
  • een halve ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een halve eetlepel zout

Om te bakken:

  • 1 liter zonnebloemolie
     

Bereiding van het deeg:

  • Pak een schaal en doe de meel erin en daar bovenop nog de bakpoeder.
  • Voeg hierbij ook de gist en daar bovenop de suiker en zout erbij toe.
  • Giet de melk en het water in de schaal.
  • Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
  • Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.

Bereiding van het vlees:

  • Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
  • Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook bij in de pan.
  • Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.

Bereiding van de kiymali pisi zelf:

  • Maak kleine balletjes deeg.

  • Rol de balletjes deeg een voor een uit en doe een eetlepel vlees op het deeg en vouw dit dicht.

  • Maak de randen vast door er met een vork op te drukken.

  • Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden. Probeer het deeg met vlees in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg met vlees in te bakken.

  • Laat de deeg met vlees in de zonnebloem olie net zo lang totdat het goud/bruin wordt.
  • Haal het eruit en leg het op een servetje zodat de overbodige olie op het servetje komt.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • gefrituurd deeg met gehakt
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kıymalı pişi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 18
Auteur:
Publiceerdatum: 02-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 90 min Ingrediënten voor het deeg: 500 gram bloem half blokje ...

18 reacties

hallo

ik wou vragen of je deze ook kan invriezen maar moeten ze dan zo voor het bakken of na het bakken in vriezen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat voor saus zou je hierbij aanbevelen
Lijkt me lekker met een sausje als voorgerecht

Paulien
10 jaar geleden reactie door Paulien Hansel
9 jaar geleden reactie door Cansu
Ik vind persoonlijk tomatensaus en yoghurt erg goed bij passen!
Hoi hulya,

Is er ook een alternatief voor de warme melk?
Kun je bijvoorbeeld kokosmelk gebruiken?

Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord.

Met vriendelijke kookgroeten,

Manolito
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya.

Kan ik ook  gist poeder gebruiken hiervoor?

Btw  je site is toppie
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik kan in principe ook gewoon een zakje gedroogde gist gebruiken toch?
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ook vandsaag geprobeert

en smaken super   

meerdere recepten uit geprobeert en smaakt allemaal goed
anjo
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn om te lezen Anjo, blij dat ze je hebben gesmaakt!
Beste Hulya,

Ik heb ze vandaag gemaakt. Alles gedaan volgens bovenstaande, alleen bij het bakken olie, gingen er enkele open? Hoe kan dat? De olie was al wel heet. Bedankt voor je recepten! Echt super.

Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heeeeerlijk. Heb dit voor de eerste keer gemaakt. Volgens mij ging het deeg niet zo goed maar ze zijn mooi geworden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Als ze maar smaken. :-)
ik ben het eerste op jouw site en ik    vind het heel leuk om er naar te kijken,vooral omadat ik gek ben op turkse recepten.Ik zal ze allemaal proberen te maken en bedankt voor het duidelijk uitleg
gr,
latifa
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, Latifa!
Ik wil dit straks gaan maken maar wat bedoel je met meel?
Bloem of zelfrijzend bakmeel?

Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik bedoel bloem.
Met die melk en water bedoel je echt een kwart glas of 1 en een kwart glas  Gr Miray
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Gewoon een kwart :-)
ik vond ze heerlijk .. ik maak ze zo 3  keer per week . mijn kind is ook gek op ze.  wij maken dubbele dus  veel meer eten we . zo heerlijk zijn ze.miam miam. ik ga weer nu aan de slag.
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, anoniem! :-)
ik krijg al honger als ik naar de plaatjes kijk.. zo lekker zien ze eruit!
ik ga ze ook proberen!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Nee, het zijn geen Turkse theeglazen, ik gebruik uitsluitend Nederlandse glazen. :-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo Hulya of Admin.  Ik wil heel graag je recepten maken maar weet niet welke maat theeglas je gebruikt. Kun je me zeggen om welke hoeveelheid in grammen het gaat in je recepten?

Bij voorbaat dank
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oei, de exacte hoeveelheden zeggen wordt een beetje lastig. Maar ik gebruik in ieder geval gewone Nederlandse bekers, koppen, glazen, et cetera.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ja, nu je het zegt.. Ik dacht dat je bedoelt met theeglas, zo'n turks thee glaasje.. Maar die zijn zeker wel erg klein? Ga morgen paarvan je recepten maken
! Ben heeeeeeel erg benieuwd!
Ze waren heerlijk!! Ik heb er ook een aantal met kaas gemaakt!
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb deze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Dankjewel voor het lekkere recept!
Ik heb alleen wat meer melk en water aan het deeg toegevoegd, anders bleef het deeg heel erg droog....
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze ook gemaakt van de week. Erg lekker! Ik heb ook wat meer water toegevoegd, want het deeg was erg droog.
Lekker! Deze ga ik vanavond uitproberen! :-D
12 jaar geleden reactie door Admin