Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patatesli susamli pogaca

patatesli susamli pogaca tarifi

Patatesli susamli pogaca, of ook wel 'gevulde broodjes met aardappel en sesamzaad'. Deze broodjes bevatten een heerlijke aardappelvulling, aangevuld met ui en specerijen. Het toegevoegde sesamzaad geeft deze broodjes net dat even extra. Deze broodjes vullen de maag prima en zijn dus geschikt voor het zowel onbijt, alsmede lunch en avondeten.

Aantal personen:

8 personen

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 600 gram meel
  • 20 gram verse gist
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 160 ml lauw water
  • 2 theelepels zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 50 gram gehakt
  • 500 gram voorgekookte aardappelen (niet volledig laten koken, hooguit een half uurtje, ze moeten dermate hard blijven dat ze nog in blokjes gesneden kunnen worden)
  • 1 ui
  • 2 theelepels tomatenpuree  (Turks: domates salçasi)
  • 2 theelepels paprikapuree (Turks: biber salçasi)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper

Ter decoratie:

  • Eigeel
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding van het deeg:

  • Scheid het eiwit van het ei en bewaar het eigeel voor later. Het eiwit gebruiken we nu als ingrediënt voor het deeg.
  • Meng alle genoemde ingrediënten voor het deeg in een kom.

  • Kneed het deeg goed gedurende 5 minuten.
  • Plaats een doek over de kom en laat het deeg nu 15 minuten rusten zodat het goed kan rijzen.

Bereiding van de vulling:

  • Begin met het grofsnijden van de geschilde ui.
  • Ga daarna over op het snijden van de voorgekookte aardappelen in kleine blokjes.

  • Zet een steelpan op het vuur.
  • Giet de zonnebloemolie erin. Laat de olie even heet worden.
  • Doe dan de uien erin. Laat de uien gedurende 2-3 minuten stoven in de olie.
  • Doe dan het gehakt erin en meng dit geheel gedurende enkele minuten.

  • Voeg daarna beide purees. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.

  • Voeg na de puree de aardappelen toe. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.

  • Voeg tot slot het zout en de peper toe. Meng dit wederom goed.

  • Haal dan de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Bereiding van het gerecht:

  • Maak een lange strook van het deeg.
  • Maak hier vervolgens bolletjes van ter grootte van een ei.
  • Rol de bolletjes met een deegroller uit.
  • Plaats wat vulling op de ene helft van het uitgerolde deeg.

  • Vouw vervolgens de ene zijde over de andere heen.
  • Druk de randen goed aan met de vingers.

  • Druk ter decoratie vervolgens met een vork op de randen.

  • Als alle bolletjes klaar zijn, plaats je deze op een bakplaat (met bakpapier op de bodem)
  • Smeer vervolgens met een kwast het eerder bewaarde eigeel over de broodjes (het eigeel kan aangevuld worden met wat zonnebloemolie om de hoeveelheid te doen stijgen)

  • Strooi tot slot nog wat sesamzaad over de broodjes.

  • Doe de broodjes in de oven op 190 graden tot de broodjes goudbruin kleuren (duurt circa 15 tot 30 minuten).

Eindresultaat Patatesli Susamli Pogaca:

patatesli susamli pogaca recept

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Patatesli susamli pogaca
Beoordeling: 4/5
Reacties: 31
Auteur:
Publiceerdatum: 25-02-2013
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Patatesli susamli pogaca, of ook wel 'gevulde broodjes met aardappel en sesamzaad'. Deze broodjes bevatten een heerlijke aardappelvulling,...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

31 reacties

7 jaar geleden reactie door anoniem
wat is de koolydrate ziet in het broodje
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk. Die ga ik morgen direct maken. Dank je wel Hulya.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya, heb een vraagje..
Heb gister dit recept gemaakt alleen kwamen mijn broodjes erg hard uit de oven?
Heb ze eerst afgedekt 20 min voordat ze zacht waren.
Doe ik iets verkeerd?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Wellicht iets meer water toevoegen aan het deegmengsel? (Of minder lang doorbakken)
10 jaar geleden reactie door anoniem
hoi, ik heb i.p.v uien sjalotten gedaan. En ik vind het teveel zout eerlijk gezegd, doeii
10 jaar geleden reactie door anoniem
hoi, ik bestrijk liever niet met ei (vanwege de geur/nasmaak  die ontstaat na het bakken). Wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze gemaakt en ik vond het erg leuk om te doen. Het zijn knapperige broodjes met lekkere vulling.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hartelijk dank voor dit heerlijke recept. Dit is smullen!

M.vr.gr.
Loes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, ik heb dit vandaag gemaakt, erg lekker. Ik vroeg me af of je dit ook kan invriezen?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ja ik ga het binnenkort ook maken en vroeg me dat ook af. Later opwarmen in de oven. Kan t met elk type broodje invriezen ??? Thanks!
10 jaar geleden reactie door anoniem
wanner komt er weer een nieuwe recept kan niet meer wachtennn
11 jaar geleden reactie door Omar Ismael
bedankt voor deze lekkere recepten, doe zo voort ik ben blij met zo een zus die deze  lekkere en mashaallah lmooie cultuur wil delen met ons,eline saglik , moge allah jouw het paradijs geven. graag wil ik een recept met de guvec a.u.b.en nog veel kookplezier toegewenst.groetjes  uit belgie van familie ismael
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga dit recept zeker maken, maar - omdat ik vegetariër ben - dan wel met rauw "gehackt", van De Vegetarische Slager. Zie www.devegetarischeslager.nl.  Dat is ook halal trouwens.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het ziet er heerlijk uit,k ga het zeker inschallah maken!!!

bedankt voor het delen van dit lekkere recept!

groetjes samar
11 jaar geleden reactie door anoniem
dit ziet er weer heerlijk uit, dit gaat op mijn nog te maken lijstje
dankjewel dat je dit wilde delen
Groetjes Ellen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het water loopt me weer in de mond!

Mijn ouders komen zaterdag hier heen en ik zit er aan te denken om dit wat andere hapjes te maken. Mijn ouders houden wel van lekker eten :D
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Deze ga ik zeker ook proberen heb gisteren pogaca met gehakt gemaakt waren weer over heerlijk.

Dankjewel voor je heerlijke recepten ze zijn makkelijk te bereiden.

veel succes verder met deze site
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

bedankt voor je nieuwe recept ziet er lekker uit
zondag ga ik met de kinderen dit recept maken
ze vinden het geweldig om dit te doen
mijn complimenten voor je site het is duidelijk uitgelegt en goed te volgen
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reshown
Hey hulya, Ben nu de pogaca aan 't maken...Ik wil graag weten hoeveel zonnebloemolie in de vulling moet?? Want er staat 80ml...denk dat dit een foutje is, aangezien er 80 ml bij het deeg moet!! Ik vind je site super... :)
11 jaar geleden reactie door me.verwijk
heb ze net gemaakt  smaakt heerlijk  ook makkelijk te maken ook leuk met de kinderen
11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er lekker uit, ga ik in het weekend maken, lekker met soep toch weer een hele maaltijd. bedankt voor de lekkere recepten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Cok guzel olmus yaparim ellerinize ve emeginize saglik hulya hamim.
11 jaar geleden reactie door anoniem
het ziet er goed uit ,ga het zeker proberen
goed beschreven ,ben er erg blij mee
ben recepten aan het sparen voor kleindochter
heel erg bedank
11 jaar geleden reactie door anoniem
Van zodra ons kookfornuis vervangen is met (oven die werkt) ga ik dit voor 20 mensen klaarmaken, lijkt me erg lekker
je site is duidelijk en beknopt hou ik wel van
succes en doe zo voort en fijn dat je dit lekkers wilt delen.
Danke je

beste groet
11 jaar geleden reactie door Renee van Cleven
Zal het dit weekend proberen ziet er erg smakelijk uit
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ohhh, wat een heerlijk en simpel recept. Ga dit zeker maken en er misschien ook een beetje mee experimenteren. Half gehakt, half kaas smaakt misschien ook wel. Alleen moet dan de naam veranderen, is het niet? :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt mij weer heerlijk.....vraagje, kan je ook 'n zakje gist erin doen?, want echte bakkers heb je niet zoveel meer, tegenwoordig, daar haalde je vroeger gewoon 'n bolletje gist !, oke, dank je wel, groetje Jos*
11 jaar geleden reactie door Leen
De betere supermarkten hebben ook wel verse gist hoor,zoals Jumbo en A.H.Daar haal ik het altijd.Succes.
11 jaar geleden reactie door anoniem
of bij de marokkaanse/turkse bakkers/winkels. die hebben ook verse gistblokjes van 42gr.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gemaakt met zakjes gist, gaat perfect. Bij AH en jumbo is er ook geen verse gist meer te koop,zelfs bij de bakker niet die gebruiken nu vloeibaar.
11 jaar geleden reactie door anoniem
klinkt heel erg lekker ik wil het zeker proberen Dank voor het recept
Groeten Carla
11 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren toevallig ook gemaakt, zonder aardappel maar wel met prei,wortel,selder en paprika onder het gehakt. Teentje knoflook mag niet ontbreken... Veel werk maar wel heerlijk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker deze gevulde broodjes. Met dit stappen plan prima zelf te maken. Een aanrader voor iedereen !
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er goed uit ga ik dit weekend zeker maken. Ook heel duidelijke foto's.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Zo lust ik aardappels ook. Makkelijk te maken als je weet hoe het moet. Dank ervoor. Uschi
11 jaar geleden reactie door me.verwijk
ga ik zeker maken   heb gisteren borek gemaakt ze vonden ze zo lekker dat ze de middag niet gehaalt hebben volgende keer maar dubbel maken                                                                 groetjes me verwijk (beppie)

Meer stap-voor-stap recepten:

237,024x bekeken
  • gerolde druivenbladeren
  • 8 personen
  • 90 min
Sarma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 68 reacties
254,235x bekeken
  • köfte met aardappelen
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 166 reacties
25,228x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept
248,753x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 128 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)