Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Yoğurt çorbası

Yogurt corbasi is een bekende soep in Turkije, gemaakt hoofdzakelijk uit yoghurt, met veel specerijen er doorheen. Yogurt corbasi is zeer geliefd en wordt vaak in combinatie met Turkse gerechten zoals Sarma en Pilav gegeten.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten in de pan:

  • 1 eetlepel margarine
  • halve beker bulgur
  • halve ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 beker gekookt water


Ingrediënten in een apart bakje:

  • 1 eigeel
  • 1 beker yoghurt
  • 1 eetlepel meel
  • halve beker koude water


Voor op de soep in een andere pan:

  • 1 theelepel munt
  • 1 theelepel paprikavlokken
  •  een halve eetlepel of 10 gram roomboter


Nadat de soep klaar is:

  • 1 theelepel zout

Bereiding:

  • Doe de margarine in de pan samen met de ui en knoflook en laat dit samen braden.
  • Was de bulgur en laat het even staan zodat de vocht eruit kan.
  • Doe het water in de pan. Voeg daarna de bulgur erbij.

  • Mix in een apart bakje de eigeel, yoghurt en meel met elkaar. Voeg er ook een halve beker koude water aan toe. Roer dit goed. Als het steeds te stevig wordt, voeg je er nog een klein beetje koud water erbij zodat het wat losser wordt.

  • De bulgur al roerend voeg je het yoghurtmengsel toe aan de pan met de bulgur etcetera.

  • Laat de soep een half uur staan en doe daarna het vuurpitje omlaag als de soep begint te koken. Roer dit wel vaak tussendoor, ander blijft de soep aan de onderkant van de pan kleven.
  • Pak een steelpan en doe daar de roomboter in. Voeg daar de munt en de rode peper bij. Roer dit een klein beetje door.

  • Giet het mengsel over de soep heen. Roer de soep nu.
  • Als de soep klaar is, strooi je nog het zout over de soep heen. Roer dit ook een beetje.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Yoğurt çorbası
Beoordeling: 4/5
Reacties: 34
Auteur:
Publiceerdatum: 03-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Yogurt corbasi is een bekende soep in Turkije, gemaakt hoofdzakelijk uit yoghurt, met veel specerijen er doorheen. Yogurt corbasi is ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

34 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
Bulgu hoefje normaal gesproken toch nooit te wassen of door dit recept wel?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Moet de bulgur nou zacht of beetje hard zijn?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ui, knoflook, margarine, moet er niet aan denken in yoghurtsoep.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben op dit moment de soep aan het maken, maar ben vergeten er een eitje in te doen. is dat heel erg
9 jaar geleden reactie door anoniem
Super weer
Inderdaad wat extra water maar dat spreekt vanzelf als het te dik blijft, altijd jammer dat mensen dat zelf niet snappen.en dan jou de schuld geven. Je kunt met een beetje creativiteit er een eigen draai aangeven. Ik zeg super bedankt voor alle lekkere recepten xxxx
9 jaar geleden reactie door anoniem
Halo Hulya,
Je recepten zijn super , alleen vind ik dit recept iets te ingewikkeld Want hier hoeft eigenlijk geen ui en knoflook in ( ten minste zo heb ik het nog nooit gegeten in Turkije en hier ) , en de verhoudingen met het water klopt ook niet,Ik moet zeker 2a3 glazen er extra bij doen, of ik doe iets verkeerd? .Daarnaast vind ik persoonlijk dat het met rijst beter smaakt dan met bulgur. De rest van jouw recepten gebruik ik wekelijks en zijn allemaal top!Bedankt
9 jaar geleden reactie door anoniem
vallah cok lisetli daha yeni yaptim rahmetli annem herzaman yapmistir gencldim da bakmadim simdi den yeni orendim
annem olseydi MASALLAH diyordu bana
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk die yochurtsoep, ik voeg er vaak ook gekookte (roosjes) brocoli aan toe, heerlijk!

Misschien nog een tip... blijf vooral roeren totdat het gaat koken!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het geprobeerd maar het is een bak ellende geworden dus heb ik maar een omelletje gemaakt
10 jaar geleden reactie door Sibel Özel Alparslan
Mijn man houdt ook niet van ui wat ik meestal doe is uien knoflook raspen
10 jaar geleden reactie door Sibel Özel Alparslan
Rode peper bedoel je kirmizi biber of pulbiberi
10 jaar geleden reactie door anoniem
eerst moest ik er niks van weten ik vond niet lekker
maar nu mag me er gewoon voor wakker maken hij is zo lekker jammie ik denk dat ik het van weekend weer ga maken jammie :D
leuke site trouwens erg handig dan leer je toch turks koken :D ik ben met een turkse man getrouwd jadan kan je niet altijd nederlands eten voorschotelen :D
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

maakt het uit welke soort yoghurt gebruikt moet worden?

groetjes sajeda
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat ik een lekkere yoghurt soep vind..
in de pan een stuk vlees met bot (rund of schaap) of een kip,daarbij 1 grote ui in zn geheel,en een paar teentjes knoflook,peper en zout naar smaak.
dit laten koken totdat het vlees goed gaar is.
dan vlees eruit en apart laten afkoelen en dan het vlees van het bot (of de kip) schoonmaken en het vleess op een bord klaarleggen.
in een andere pan 1 kopje gebroken rijst koken met 2 kopjes water totdat het gaar is en afgieten.
dan in een wat grotere pan 1 ei en een bakje uitgelekte yoghurt mengen (500 gr),dan de hete boullion met een soeplepel, lepel voor lepel erbij doen,laat de knoflook en ui in de pan achter( die eet je niet) goed roeren zodat de yoghurt niet gaat schiften.
je moet ongeveer 2/3 yoghurt en 1/3 boullion rekenen.
dan de rijst erbij, het vlees en een flinke eetlepel gedroogde munt,ik doe er ook altijd een halve citroen sap bij. ff proefen of er nog wat zout of peper bij moet en klaar!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya hanim, dank voor dit heerlijke recept ellerinize saglik. De toevoeging van knoflook en ui kende ik eerder niet bij de yogurt corbasi en het is super lekker en gezond.

Ik heb de bulgur vervangen door yarma (handjevol gekookte bonen, kikkerwten, tarwe) en twee handjes rijst. Uiteraard wat meer water bij gedaan.

Groetjes,
Zehra
10 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk dat je een nieuwe variant hebt ontdekt, Zehra. Fijn om te horen, eet smakelijk. :-)
10 jaar geleden reactie door Rabiye
Hulya hanim bunu pirinc ile yapabilirmiyim bulgur yerine? Tskler
10 jaar geleden reactie door Hülya
Rabiye, bu çorbayi pirincle'de yapabilirsiniz.
11 jaar geleden reactie door Wioleta Ateş
zeer bedankt voor dit recept want het is mijn favoriete soep! en eindelijk ik kan die zelf maken (voeg gewoon een beetje meer water)!
En mijn man is ook dolblij ;)
Gr
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,
Ik wou deze soep maken maar het recept klopt helemaal niet. Onduidelijk en als je de soep op hebt staan wordt het pap. Ik ga maar weer over op mijn eigen recept.

Groetjes, Ayla.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ieder geeft er zijn eigen draai aan, Ayla. Veel kookplezier met je eigen recept. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ook meegemaakt dat meerdere soepen op deze site te dik zijn. Ik heb mercimek uitgeprobeer en ezo gelin. Op een gegeven moment ben ik erachter gekomen dat het recept wel klopt, maar dat Hulya een snelkookpan gebruikt en ik niet. En daar kan heel veel verschil door ontstaan! Ik doe nu standaard de helft minder inhoud in de soep (bulgur of linzen of wat dan ook). En dan lukken de soepjes wel en zijn ze heerlijk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ken Bulgur niet, moet je dit nou eerst koken voor je het erbij toe voegd? of kan je het zo vanuit de verpakking erbij doen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Nee, dat hoeft niet. Het is exact zoals het is beschreven in het recept :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya    dank je wel   voor  de tıp   ık  en  mıjn  turks man   vondt  het lekker maar  ık  leer  al  beetje  turkse  eten   maak    van mıjn  man  en  van jou   sıte   en  fotos   groetjes hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo   hulya   ık heb een  vraag  moet  wel knoflook  en  uı   er ın de yoghurtsoep   maar  ık wıl   ook  even  maak  voor   morgen   maar  jıj  heb een  mööı  sıte     wat  kan  wıj er  bıj  de   yoghurt soep   groetjes   hutya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Als gerecht voor ernaast zou je bijvoorbeeld kiymali makarna kunnen eten:

http://www.turksekok.nl/39/kiymali-makarna
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,

ik heb een vraagje? zou je mij heeel graag helpen? ik wil graag weten hoeveel ml is een beker? en of je zo'n afbeelding daarvan kan plaatsen?

alvast bedankt!!!

groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem, een beker is 225 ml. De beker is in het recept op de 2e foto te zien.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Moet deze soep 30 minuten lang laten koken of eerst aan de kook brengen en dan 30 minuten op laag vuur? Alvast bedankt!

Romaisa
11 jaar geleden reactie door Hülya
In totaal moet de soep 30 minuten gezamelijk koken én nakoken. Het koken zal ongeveer 10 minuten duren, en daarna nog eens 20 minuten nakoken (dus vuurpitje laag zetten).
11 jaar geleden reactie door anoniem
Goed gedaan,we hope dat meer recepten op de site komt!!

groetjes Tara vanuit engeland
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beviel het recept een beetje? :-)

Groetjes uit de lage landen!
12 jaar geleden reactie door Chantalle
Hoi Hulya,

Top! Dank je wel....het is overigens een veel gegeten soep in (ja, daar is tie weer.. :-) ) Gaziantep. Mijn dochter is half turks en vraagt nu elke dag of ik het al kan maken! Ik zal de site in de gaten houden. Overigens nog mijn complimenten voor de goede uitleg en ook de foto's zijn erg handig!

Groetjes, Chantal
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor de complimenten Chantal :-) Eet ze!
12 jaar geleden reactie door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Beste Chantal,

ben blij dat je het lekker vond! De gedroogde aubergines zijn inderdaad beter geschikt.

Over de soep, ik heb er eerlijk gezegd nooit eerder van gehoord. Ik zal er naar kijken en het proberen te maken, binnenkort komen er meer recepten online, als het me lukt zal ik het er tussen zetten! Bedankt voor de tip!

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Chantalle
Beste Hülya,

Ik heb inmiddels jouw recept voor dolma geprobeerd en het is erg lekker! Heb het ooit eens met verse aubergines geprobeerd (dacht dat dit moest) maar dit was absoluut geen succes....gedroogde aubergines werken wel!

Mijn vraag is of jij een recept heb voor yuvarlama corbasi...ik kan dit nergens in het nederlands vinden...

Hopelijk kun je mij hieraan helpen!

Groetjes, Chantal
12 jaar geleden reactie door Hülya
Zover ik weet hoort er wel ui en knoflook in. Indien de soep te dik, dien je simpelweg meer water toe te voegen, de verhoudingen kunnen namelijk anders uitpakken als je bijvoorbeeld andere glazen/bekers gebruikt dan ik, waardoor de soep niet helemaal wordt zoals ie hoort. Ik raad dan ook om niet te pietjeprecies te zijn met de hoeveelheden van de ingrediënten, maar altijd ook op gevoel te maken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn man vond de soep ook niet lekker
En inderdaad ui en knoflook hoort er niet in
ik heb een keer deze soep van zn moeder gehad en dat smaakte totaal anders
En mijn man is ook turks .zal eens vragen of mn schoonmoeder het recept wil geven.
volgens mij zit er bij haar ook gerst in en kikkererwten moet een heel gezonde soep zijn
Voor als je ziek  bent. Ja mn schoonmoeder is een echte antepse dorpsvrouw
Als je koken wilt leren moet je het van haar leren.vind alleen jammer dat ze zo ver woont
Anders had ik alle recepten met jullie gedeeld
12 jaar geleden reactie door anoniem
Laatst heb ik deze soep gemaakt, maar hij was veel te dik. Ik snap er niks van want ik heb me helemaal aan het recept gehouden ? Ik heb nog veel water moeten toevoegen.
De smaak was wel goed.
12 jaar geleden reactie door anoniem
jammer dat ik hier geen reactie op kreeg Hülya abla !
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is erg jammer, maar goed, kleuren en smaken kunnen natuurlijk verschillen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb gisteren deze soep gemaakt, maar mijn man vondt hem niet lekker de ui en knoflook hoort er niet in zegt hij en hij is turk dus kan het weten
12 jaar geleden reactie door Hülya
Krijg je flashbacks van een soep? Hahaha, oke! Ben blij dat het goed is gegaan.
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik zit er nu van te smullen hihi ik wouw het eigelijk pas morgen maken maar ik kon écht niet langer wachten, dus nu zit ik lekker om 1 uur snachts aan de soep!
ik had dit al eens eerder proberen te maken met een recept van internet maar dat was echt een internationale ramp ;), dit recept is perfect! krijg helemaal flashbacks van vroeger

Meer stap-voor-stap recepten:

11,471x bekeken
  • groene koolsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
8,660x bekeken
  • gesneden yoghurtsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 3 reacties
10,881x bekeken
  • brocolli soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
64,351x bekeken
  • graanvermicelli soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)