Wat ik een lekkere yoghurt soep vind..
in de pan een stuk vlees met bot (rund of schaap) of een kip,daarbij 1 grote ui in zn geheel,en een paar teentjes knoflook,peper en zout naar smaak.
dit laten koken totdat het vlees goed gaar is.
dan vlees eruit en apart laten afkoelen en dan het vlees van het bot (of de kip) schoonmaken en het vleess op een bord klaarleggen.
in een andere pan 1 kopje gebroken rijst koken met 2 kopjes water totdat het gaar is en afgieten.
dan in een wat grotere pan 1 ei en een bakje uitgelekte yoghurt mengen (500 gr),dan de hete boullion met een soeplepel, lepel voor lepel erbij doen,laat de knoflook en ui in de pan achter( die eet je niet) goed roeren zodat de yoghurt niet gaat schiften.
je moet ongeveer 2/3 yoghurt en 1/3 boullion rekenen.
dan de rijst erbij, het vlees en een flinke eetlepel gedroogde munt,ik doe er ook altijd een halve citroen sap bij. ff proefen of er nog wat zout of peper bij moet en klaar!