Heb het recept nog niet zelf gemaakt maar dat ga ik zeker doen.
Ik ben benieuwd naar de Turkse kaas. Dat ken ik niet. Ik zal dus op zoek moeten naar een winkel bij mij in de buurt. Heeft iemand een tip waar ik in Nijmegen terecht kan?
Het recept lezende vind ik dat er veel vocht wordt gebruikt.
1000gr. bloem
500ml melk
250ml water
Dat komt neer op een hydratatie van 75%, wat ik veel vind.
Nu weet ik dat bloem/meel ook verschillend is, de ene soort neemt beter vocht op dan de andere.
Als tip wil ik meegeven niet al het vocht in 1 keer toe te voegen. Gewoon gaan kneden en als je een fijn soepel deeg hebt heel rustig iedere keer weer een beetje vocht toevoegen. In het begin is het dan een gladde kliederboel maar je zult versteld staan hoeveel vocht bloem/meel nog op kunnen nemen ook al lijkt het in eerste instantie te nat.
En water hoort tot de beste brood verbeteraars, meer vocht geeft meestal een luchtiger resultaat.
De opmerking over droge en verse gist is juist beantwoord.
Als je geen verse gist hebt neem dan 1/3 van het gewicht als je droge gist gebruikt.
Groeten van een hobbybakkertje.