Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kuru fasulye

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

45 min

Ingrediënten:

  • 500 gram gekookte bonen (harslanmis fasulye)
  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree (salça)
  • 2 theelepels rode peper (pul biberi)
  • 2 theelepels zout
  • 2 waterglazen gekookt water

Bereiding:

  • Braad eerst al het gehakt in een pan samen met de margarine voor ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de ui en de knoflook in stukjes.

  • Voeg deze bij het gehakt. Roer dit samen voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree (salça) erbij. Roer dit een paar keer in de pan.

  • Voeg het gekookte water toe aan de pan. Laat dit allemaal 5 minuten zitten.

  • Voeg hierna de gekookte bonen (harslanmis fasulye) (die je vooraf hebt schoongemaakt) in de pan. Als het begint te koken, zet je het vuurpitje lager zetten.

  • Zet de deksel op de pan en laat dit een half uur staan, daarna zet je het fornuis uit.
  • Voeg hierbij nog het zout en de rode peper bij.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Kuru fasulye
Beoordeling: 4/5
Reacties: 23
Auteur:
Publiceerdatum: 04-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 45 min Ingrediënten: 500 gram gekookte bonen (harslanmis fasulye...

23 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Tip: ik doe er altijd beetje komijn erbij,  gemalen en biber salca. Net zo lekker.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Net aan het maken, tikkie anders.
Met bonen uit pot, geen gehakt maar rundvlees en als extraatje wat komijn, verder zelfde als beschreven :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Gezond en lekker makkelijk...variatie met blik witte bonen in Tomatensaus ook heerlijk..
4 jaar geleden reactie door anoniem
vind je het niet lekkerder met of om met blokjes gesneden kalfsvlees te doen smaakt ook beter
4 jaar geleden reactie door anoniem
vanavond eten we kuru fasulye met mijn Portugese en Nederlandse vrienden. we doen het traditioneel, we eten met rijst.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Slm Hulya,

Echt een geweldige website :)
Dankzij jou plaatjes en makkelijke uitleg begin ik
Nu een echte Turkse gelin te worden :) saol
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zal je vast en zeker lukken! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Vraagje koop jij die kuru fasulye bij de Turkse winkel? Zo ja wat is het merk dat jij gebruikt??
En kan je ook 100-150 gram gehakt gebruiken (voor de smaak, wij eten niet zoveel vlees)

Kan je ook 1 eetlepel biber Salca en 1 theelepel tomaten puree in doen?

Bedankt
4 jaar geleden reactie door Hülya
De kuru fasulye koop ik inderdaad van de Turkse winkeltjes, het merk wat ik doorgaans gebruik is Baktat (maar in principe zou het merk niets moeten uitmaken). En jazeker, het gehakt mag best minder zijn, sterker nog, je zou het gehakt ook volledig weg kunnen laten. Wat je als laatst voorstelt is overigens ook prima mogelijk!

Groet,

Hulya
4 jaar geleden reactie door anoniem
Er hoort geen gehakt in! Dat is onzin. Hooguit wat echt kalfsvlees (sigir eti).
4 jaar geleden reactie door Hülya
Nou, om het gelijk onzin te noemen lijkt mij een beetje vreemd. ;-) Iedereen maakt het anders, ik doe het met gehakt, de ander zelfs met sucuk. Je kunt alle varianten vlees in dit gerecht verwerken. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
indd iedereen maakt het weer anders.
5 jaar geleden reactie door anoniem
De bonen moeten voor af gekookt worden? En zo ja hoe lang dan vooraf en hoelang moet ik ze laten koken?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Gekookte bonen kun je meestal in blik of in een potje kopen, denk aan Hollandse witten bonen, ze zijn dus kant-en-klaar beschikbaar. Je kunt de bonen ook zelf prepareren, dan dien je de witte bonen de nacht ervoor in koud water te stoppen, de volgende ochtend het water te wisselen en vervolgens 45-60 minuten te koken (als de boel is begonnen met koken, zet je het vuur op een laag pitje). Je kunt de bonen vervolgens in zakjes stoppen en in de diepvries inslaan indien je ze niet direct wil gebruiken (bijv. voor dit gerecht).
5 jaar geleden reactie door anoniem
super bedankt voor je reactie! Ik ga het straks proberen te maken ( hoop dat het lukt ) want ik heb helaas de bonen niet heel de nacht in het water gezet ( dit pas sinds een half uurtje ) dus we zullen zien.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Oei, dan zou ik er sowieso niet aan beginnen, ze dienen echt een lange tijd in het water te weken zodat ze echt goed zacht worden. Je kunt beter eventjes snel bonen halen van de lokale supermarkt die al voorgekookt zijn, zitten meestal in potjes met water en kosten geen fluit.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ah inderdaad, dat kan ook gemakkelijk, bedankt voor de tip, anoniem!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak het ook wel eens met stoofvlees/ lamsvlees in kleine blokjes i.p.v gehakt...is ook erg lekker!
5 jaar geleden reactie door Twillebillie
Ik heb dit gemaakt van de week het was heerlijk!

Groetjes Dagmar
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dat klopt, verdubbelen inderdaad, aangezien het bovenstaande recept voor 4 is.

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya,

Als ik deze gerecht voor 8 personen wil maken, moet ik dan de ingredienten verdubbelen?
6 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen! tnx

Meer stap-voor-stap recepten:

21,818x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties vegetarisch recept
8,663x bekeken
  • tomatensoep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties
16,498x bekeken
  • turkse kippensoep
  • 4 personen
  • 60 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties
9,652x bekeken
  • dieet soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)