Elmali kirinti tart

apple crumble elmali kirinti tart

 

Beschrijving:

De welbekende apple crumble cake

wordt nu ook in Turkije gemaakt en is

behoorlijk in de smaak gevallen de laatste tijd.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten vulling:

  • 5 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • halve eetlepel roomboter

Ingrediënten voor de kruimel:

  • 2 bekers kristalsuiker
  • halve beker lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 2 bekers meel

Bereiding:

  • Schil de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes:

  • Leg ze in een pan. Strooi de kaneel eroverheen en leg de roomboter er ook in. Roer alles goed door:

  • Laat dit net zo lang op het vuur totdat de appels zacht zijn (en dus niet gesmolten).
  • Neem een kom. Doe hier de kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter en het meel in:

  • Kneed alles tot kleine stukjes (kruimels). Dit kneden kan een tijd duren. Zorg ervoor dat er wat grote kruimels ontstaan zijn:

  • Als de appels ondertussen klaar zijn, neem je een ovenschaal en leg je de appels erin:

  • Doe de kruimels over de appels heen in de ovenschaal. Verdeel alles goed:

  • Doe het in de oven. De apple crumble is klaar wanneer de kruimels goud/bruin kleuren, en de appels een beetje zachter zijn geworden.
  • Laat de appelkruimeltaart even afkoelen. Om het nog lekkerder te maken, spuit je wat slagroom over een stukje van de taart.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

  • Eet smakelijk!
  • apple crumble
  • 4 personen
  • 60 min
Gebak 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Elmali kirinti tart
Beoordeling: 4/5
Reacties: 20
Auteur:
Publiceerdatum: 27-11-2011
Keuken: Turks
Categorie: Gebak
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: De welbekende apple crumble cake wordt nu ook in Turkije gemaakt en is behoorlijk in de smaak gevallen de laatste tijd...

20 reacties

Nog lekkerder : warm met een bolletje vanilleroomijs (En de slagroom natuurlijk ! )
3 jaar geleden reactie door anoniem
Welke meel?welk merk kan men vinden in de winkel?
10 jaar geleden reactie door Dolly Astrid
Op hoeveël graden moet de oven zyn,en hoelang moet het erin blyven
En welke soort appelen is het best voor dit gebak
10 jaar geleden reactie door Dolly Astrid
Kan het ook zonder basterdsuiker gemaakt worden?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Hoe lang moet de apple crumble cake ongeveer in de oven? 60 min??
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reactie door anoniem
ongeveer 65 minuten op 160 graden.
eet smakelijk, henk
heel mooi en ziet er goed uit,
maar ik wil het zelf graag maken maar hoeveel is 2 bekers meel?
11 jaar geleden reactie door anoniem
wat is dat boven het koekje dan bedoel ik slagroom of joghurt
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het smaakte echt heerlijk, iedereen was aan het smullen thuis. Dankjewel!
Ps: ik heb trouwens maar 1 beker suiker (230 ml in totaal) gebruikt!
11 jaar geleden reactie door Yemekdunyasi
11 jaar geleden gewijzigd door Yemekdunyasi
Even een vraagje. ik woon in turkije en ik kan geen basterdsuiker vinden hier. Mijn man weet ook niet wat ik bedoel. Hoe heet basterdsuiker in turkije? Enishet anders ook mogelijk om het zonder basterdsuiker te maken?

Je recepten zijn toppie!
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm, volgens mij heet het 'esmer seker'. Vraag hier anders naar, misschien dat ze dit wel kennen. :-)
Hallo, ik vraag mij af hoe groot de bekers zijn zoals in het recept beschreven? Groetjes esther
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
De bekers zijn ongeveer 230 ml. :-)
Nou Hülya,

Dit is ook de moeite waard, jummie. :-)

Groetjes Erik
11 jaar geleden reactie door Erik Smits
11 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, ja zeker!
kan ik dit een dag van te voren maken, blijft het dan nog steeds wel kruimelig of niet graag snel een antwoord alvast bedankt (ik wil hem nu maken vandaar)
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan eenvoudig.
Uiteraard dien je de slagroom wel op de dag van serveren erop te spuiten.
Bedankt voor deze geweldige site , ik kook al paar weken elke dag van deze site en moet zeggen ben zo blijjjjjj en trots op mij zelf dat echt alles lukt! Heb inmiddels mijn schoonmoeder bijna ingehaald! Mijn man is ook elke avond blij met wat ik vOorschotel! Ga zo door zou ik zeggen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen!
echt super lekker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het geproefd het smaakt heel lekker
Maar wie dit hebt gedaan hij is prima in bakken
Maar het is ook heel moejlijk om het te maken
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Hoe lang moet het ongeveer in de oven.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Een beetje moeilijk te zeggen, anoniem. Ik zou af en toe controleren, wanneer de kruimels een goude of bruine kleur hebben, kunnen ze eruit.
ik heb deze gisteren gemaakt
mijn vriendinnen vroegen waar heb jij die recepten vandaan en wie heeft je in een korte periode zo goed laten koken hahha
ben erg onder de indruk
en heb ze allemaal de tip gegeven naar het boek van de TURKSE KOK

hulya bedankt
zelfs de kinderen komen uit school en gaan gelijk naar de koelkast omdat ze weten dat ik weer iets heb geprobeert
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Erg leuk om te horen, anoniem. Dit motiveert mij natuurlijk om nóg meer lekkere recepten online te zetten! :-)
Als er geen basterd suiker is .
12 jaar geleden reactie door anoniem
220 graden, anoniem.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dit ziet er inderdaad heel lekker uit. Wanneer krijgen we het recept?
12 jaar geleden reactie door Meltem
12 jaar geleden reactie door anoniem
op hoeveel graden moet de oven?