Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Tursu

tursu ingemaakte groente

 

Bereiding:

Tursu, of ook wel ingemaakte groente,

wordt altijd als bijgerecht bij het avondeten

geserveerd. Zeer bekend gerecht.

Aantal personen:

8 personen

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 augurken
  • 4 tomaten
  • 2 rode lange paprika
  • 2 groene lange paprika
  • 10 wortels
  • 10 groene peper
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 bloemkool
  • 1 witte kool
  • 2 eetlepels zeezout
  • 1 glas naturel azijn

Bereiding:

  • Was allereerst alle groenten:

  • Doe de groenten in een kom, doe het zout en azijn erin en meng het geheel:

  • Stop de groenten vervolgens in een grote pot. Giet de vloeistof uit de kom (zout/azijn) vervolgens over de groenten in de pot.
  • Leg de pot een dag opzij.
  • Giet de volgende dag water in de pot, totdat de pot tot aan de rand is gevuld:

  • Bewaar de pot (het liefst dicht, met deksel) op kampertemperatuur gedurende 2 dagen.
  • Na 2 dagen dient de pot op een koude plek (zoals in de schuur, of als er voldoende plek is, in de koelkast) bewaard te worden.
  • Na een week kan de tursu als bijgerecht geserveerd worden. Bewaar de tursu wel altijd op een koude plek wanneer het niet genuttigd wordt! (je krijgt immers niet alles in één keer op)
  • Zie de foto voor het eindresultaat:

tursu

  • Printen
Naam recept: Tursu
Beoordeling: 4/5
Reacties: 23
Auteur:
Publiceerdatum: 27-11-2011
Keuken: Turks
Categorie: Ingemaakte groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Bereiding: Tursu, of ook wel ingemaakte groente, wordt altijd als bijgerecht bij het avondeten geserveerd. Zeer bekend gerecht. ...

23 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Er moet meer zout in,  voor 1 liter water is dat 2,5 eetlepel zout. En er moet meer knoflook in zeker wel iki bas kadar.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Superrr... nu kan ik het zelf maken zonder de hulp van mijn moeder...
Cok beyendim siteyi insallah devamida gelir.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hai Hulya wat een heerlijke recepte heb je allemaal.
Maak dagelijk iets van je site heerlijk!
Had een vraagje de groente gaan in geheel erin? Wortels goed ik dus niet te schillen?
En bedoel je de holanddse grote augurken of Turkse?

Alvast bedankt groetjes maria
4 jaar geleden reactie door Cor
Is heeeeeel lekker, ik ben op zoek naar het recept om Biber Tursu te maken de milde versie, kan iemand mij helpen ?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het voor mijn man gemaakt en hij was door het dolle heen.
Hij begreep niet hoe ik wist tursu te maken ..hihi..soms moet je een geheim ..voor je houden.

Hulya ik wil je ontzettend bedanken voor deze geweldige site heb al vaker mijn man mogen verrassen met de gerechten van "thuis" het smaakt soms nog lekkerder dan thuis..zal het mijn schoonmoeder maar niet zeggen haha.

Maar dat geluk op zijn gezicht maakt het voor mij de moeite waard om iets lekkers op tafel te zetten voor hem. (ook dingen die ik zelf dus niet lekker vind)
Nogmaals bedankt en ga vooral zo door.
Paula
5 jaar geleden reactie door Hülya
Echt super om jouw bericht te lezen, Paula. Ik wens jou nog veel plezier met het koken. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Iyi gunler ben RAZIYE...
ben ve esim PATLICAN GOZLEMELI TURSU SEVIYORUZ
ama ben malesef ve malesef yapmasini bilmiyorum eger tarivesini biliyorsaniz paylasirsaniz cok cok sevinirim....
TESEKURLER!!!!
5 jaar geleden reactie door Babette Brouwer
Hoi Hulya,

Waarom niet na het wassen de groenten in de pot doen, dan het zout en de azijn erbij en met de deksel op de pot goed schudden om eea te verdelen? EN, waarom eerst op kamertemperatuur en dan pas in de koelkast en moet de pot niet donker staan?

GR. Babette
4 jaar geleden reactie door merisom
Hoi babette!
De groenten blijven 2 dagen op kamer temperatuur zodat het azijn goed kan reageren met de groenten. Dit heb ik tijdens een kook programma geleerd. Daar hadden ze ook tursu gemaakt. Daarna moet het op een koele plek bewaart worden zodat het lang houdbaar is. Meestal wel 4-5 mnd of zelfs langer.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi,

Hoelang zijn de ingemaakte groenten houdbaar? Ik ben alleen, en krijg het niet zo snel op.
Geweldige site trouwens!

Dankjewel!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hey
Ik heb dit ook tijdje geleden gemaakt iets anders khad het gevraagt aan mn schoonmoeder ma kwist ni dat je ze na twee dagen koel moet zetten ze staan bij mij al tijdje in de garage in de zon en nu zag ik net dat enkele komkommers helemaal wit geworden zijn nie allemaal enkele bovenaan de pot het lijken net op een banaan wilt da zeggen da ze slecht is, kan ik da heel die pot wegdoen?
Vele groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou het eigenlijk niet durven te zeggen, anoniem. Misschien dat je het beter weg kunt doen, je weet maar nooit.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ja cok tatli bu tursu
ben herzaman zaten aliyordu ama suanda sadece kendim ellimden yaparim
daha lesetli oldu
ve cocuklar herzaman istiyorlar simdi
ellerinize saglik hulya tese

ps yohgurt nasil yapilir
kendim yapmak daha guzel oluyormuz
rahametli annem herzaman yapardim
ama ben hic yapmadimki
5 jaar geleden reactie door Hülya
Sağol canim, senin icin özel yoğurt tarifini de ekliyecem siteye bu hafta :-) Ismin?
5 jaar geleden reactie door Leen
Heb het net gemaakt,ben erg benieuwd over een aantal dagen,het ziet er sowieso heel erg fleurig uit in mijn keukenvensterbank.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Leen,

Ik ben benieuwd hoe je het zal vinden smaken :-)

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja inderdaad, anoniem. Ik heb het even verbeterd.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Wat ben ik gelukkig met je mooie recepten!
een vraagje.. met 1 blas azijn bedoel je glas toch?
Dank je wel!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, dit zijn gewoon simpele plastic potten die ik toevallig nog ergens had liggen, waarschijnlijk hebben er ooit olijven/kaas in gezeten (of iets in die trant) toen ik ze kocht.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülys, gebruik je hier speciale potten voor?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Helaas heb ik daar het recept niet van, anoniem. Maar het is hetzelfde principe, je dient alleen sperziebonen te gebruiken in plaats van een andere groente, of slechts alleen sperziebonen. Het gebruik van zout, azijn en water is precies hetzelfde.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik had van iemand gehoord dat er bij de snijbonen pul biber enzo inmoest...? daar heb ik nog nooit van gehoord, dacht dat jij dat wel wist
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zou heel goed kunnen, dat zal de tursu pittiger maken, maar persoonlijk houd ik niet van pittige tursu.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Heb je ook het recept van tursu met alleen snijbonen?
6 jaar geleden reactie door anoniem
hallo huyia heb een vraag  waneer komt het  recept op de sitte  .....groetjess van mij

Meer stap-voor-stap recepten:

21,838x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties nieuw recept
236,664x bekeken
  • water börek
  • 4 personen
  • 45 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 168 reacties vegetarisch recept
13,574x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties vegetarisch recept
86,097x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)