
Bereiding:
Tursu, of ook wel ingemaakte groente,
wordt altijd als bijgerecht bij het avondeten
geserveerd. Zeer bekend gerecht.
Aantal personen:
8 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
Ingrediënten:
-
4 augurken
-
4 tomaten
-
2 rode lange paprika
-
2 groene lange paprika
-
10 wortels
-
10 groene peper
-
4 knoflookteentjes
-
1 bloemkool
-
1 witte kool
-
2 eetlepels zeezout
-
1 glas naturel azijn
Bereiding:
-
Was allereerst alle groenten:

-
Doe de groenten in een kom, doe het zout en azijn erin en meng het geheel:

-
Stop de groenten vervolgens in een grote pot. Giet de vloeistof uit de kom (zout/azijn) vervolgens over de groenten in de pot.
-
Leg de pot een dag opzij.
-
Giet de volgende dag water in de pot, totdat de pot tot aan de rand is gevuld:

-
Bewaar de pot (het liefst dicht, met deksel) op kampertemperatuur gedurende 2 dagen.
-
Na 2 dagen dient de pot op een koude plek (zoals in de schuur, of als er voldoende plek is, in de koelkast) bewaard te worden.
-
Na een week kan de tursu als bijgerecht geserveerd worden. Bewaar de tursu wel altijd op een koude plek wanneer het niet genuttigd wordt! (je krijgt immers niet alles in één keer op)
-
Zie de foto voor het eindresultaat:
