Hamsi kizartmasi

hamsi kizartmasi ansjovis

 

Beschrijving:

Hamsi (ansjovis) is de meest

genuttigde vissoort in Turkije. Met name

gegeten in de steden aan de Zwarte Zee.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 glas maïsmeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 kilogram hamsi (ansjovis)
  • 2 glazen zonnebloemolie

Bereiding:

Maak de hamsi schoon: haal de kopjes en graat eruit:

Was de hamsi vervolgens schoon onder de kraan.

Haal de hamsi vervolgens door een zeef om overtollige vocht te verwijderen.

Stop de hamsi dan in een kom, en meng ze met het zout.

Dip de hamsi vervolgens in een kom met maïsmeel:

Leg de hamsi dan in een voorverhitte pan met zonnebloemolie, bak de hamsi tot ze goudbruin gekleurd zijn:

Dit is het eindresultaat (versierd met wat sla en citroen):

hamsi kizartmasi

Eet smakelijk!

  • gebakken ansjovis
  • 4 personen
  • 90 min
Vis gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Hamsi kizartmasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 4
Auteur:
Publiceerdatum: 27-11-2011
Keuken: Turks
Categorie: Vis gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Hamsi (ansjovis) is de meest genuttigde vissoort in Turkije. Met name gegeten in de steden aan de Zwarte Zee. Aantal ...

4 reacties

Bedankt voor het lekkere en makkelijke recept!

BTW dit recept wordt ook in Bulgarije veel aan de kust genuttigd en word daar Tsa tsa genoemd.

Vriendelijke groet!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Waar kan de ansjovis. Het beste.halen?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik en mijn collega trek in hamsi
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
12 jaar geleden reactie door anoniem