Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Ay börek

ay börek maan boregi



Beschrijving:

Börek met een leuk vormpje, toch?

Tja, waar kennen we die vorm van...

Deze börek is overigens gevuld met gehakt.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten gehakt:

  •     250 gram gehakt
  •     1 ui
  •     1 rode paprika
  •     2 groene peper
  •     2 theelepel zout
  •     2 theelepel gemalen zwarte peper (kara biber)
  •     2 theelepel gemalen rode peper (pul biber)
  •     half bosje peterselie
  •     1 eetlepel tomatenpurree (salça)

Ingrediënten deeg:

  •     4 beker meel
  •     half blokje gist
  •     2 theelepel zout
  •     1 glas warm water
  •     half glas warme melk
  •     1 theelepel suiker
  •     1 ei

Extra ingrediënt:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie


Bereiding van het deeg:

  • We beginnen met het bereiden van het deeg.
  • Stop het meel, zout, water, melk, gist in een kom. Bewaar het eigeel van het ei, en doe het eiwit ook in de kom.
  • Doe ook de suiker in de kom, maar doe deze wel over de gist in plaats van willekeurig.
  • Kneed het geheel tot een deeg, dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag:

  • Dek de kom af met een plastic zak, of een doek, en laat de kom met deeg voor circa 20 minuten rusten.


Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een pan en zet deze op het vuur.
  • Houd de pan voor ongeveer 5 minuten op het vuur en roer ondertussen het gehakt.
  • Tijdens deze 5 minuten zal de vocht uit gehakt deels verdampen door de hitte van de pan.
  • Na die 5 minuten, voeg gesneden ui, peper, paprika en tomatenpurre, zout, beide zwarte en rode gemalen peper in de pan.
  • Roer wederom 5 minuten op het vuur.
  • Haal na die 5 minuten de pan van het vuur en laat deze 5 minuten afkoelen.
  • Voeg na die 5 minuten gesneden peterselie toe.


Bereiding van het gerecht:

  • Maak 5 bolletjes van het deeg en rol deze uit (ongeveer halve centimer dik):

  • Snijd ieder uitgerolde deeg in 4 gelijke delen (lijken op driehoekjes)
  • Plaats in ieder van deze driehoekjes wat gehakt:

  • Begin vervolgens ieder driehoekje aan de lange zijde naar binnen toe te rollen:

  • Vouw daarna het gerolde driehoekje lichtjes één richting op zodat ze op een maansikkel beginnen te lijken:

  • Doe deze maansikkels op een ovenplaat, gebruik het eerder apart gehouden eigeel, klop deze en meng het met 1 eetlepel zonnebloemolie, en smeer met een kwast de maansikkels in met dit eigeel:

  • Doe de ovenplaat voor 15 minuten op 220 graden (aantal minuten kan afwijken, wacht in ieder geval tot de maansikkels goudbruin zijn).
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

ay borek

  • Eet smakelijk!
     
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Ay börek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 15
Auteur:
Publiceerdatum: 27-11-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Börek met een leuk vormpje, toch? Tja, waar kennen we die vorm van... Deze börek is overigens gevuld met gehakt. ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

15 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
Je hebt het over een half blokje gist, hoevel is dat in grammen?
Verse gist is moeilijk verkrijgbaar, ik neem gedroogde gist, is de helft in grammen van de verse
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, vraagje? Ze zijn wel lekker geworden alleen ze zijn een beetje hard. Weet u hoe dat komt?
Gr.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Ik heb deze borek gemaakt net. Het is gelukt top.

Ik wil je graag bedanken.

Gr. Nairy
11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er lekker uit en will het graag maken maar hoeveel gr is een beker meel
11 jaar geleden reactie door Hülya
De bekers zijn ongeveer 200 a 250 ml, dus daarop kun je het aantal gram afstemmen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor je reactie
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

ik wil dit recept vandaag maken voor morgen.hoe moet ik dit bewaren voor morgen afgebakken of niet afgbakken? in de koelkast of vriezer?
alvast bedankt
11 jaar geleden reactie door anoniem
half baken en dan in de vriezer
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal afbakken kan ook, plaats het vervolgens in de vriezer.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,
kun je hier ook iets met kip vullen ipv gehakt, en heb je msschien een idee
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker, ook kip kan uiteraard. Gewoon in stukjes snijden, eventueel wat specerijen erbij, en doen gewoon het recept hierboven volgen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wauw! Ik ben echt blij met je site! Het is zo duidelijk...en lekker!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
12 jaar geleden reactie door Hülya
Sjoeh, 2 minuten voor 7, gehaald! :-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oeps, dat is waar ook.

Ik ben nu even bezig met het avondeten, ik ga daarna direct aan de slag.

Hij staat er voor 7 uur op, beloofd!

Bu arada kuru patlican dolmasi nasil oldu?

(als je dit weekend de katmer maakt, maak dan ook gelijk tahinli corek, het is voor 90% hetzelfde, besmeer de ene stapel met tahin, en laat de andere stapel leeg, de lege is de katmer)
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Kuru patlican dolmasi is wel gelukt, was ook wel lekker, maar bij mij was de aubergines een beetje taai... sanki lastik gibiydi. Ik heb het wel genoeg laten koken.
bij andere mensen is het lekker zacht ik wil het ook zo hebben!
Moet ik er misschien meer olie bij doen bij het koken?

Wat betreft de tahinli corek, ik lust geen tahin... :S
Wat kan ik als alternatief gebruiken? Kaas of gehakt?

Alvast bedankt!

Groetjes
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Hoi Hulya abla,

Ik wacht vanaf het begin dat je de foto hebt geplaats op dit recept!
Please voor het weekend nog, dan kan ik het in het weekend maken samen met de katmer!

Alvast enorm bedankt.

Groetjes
Mehtap
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dit recept komt waarschijnlijk dit weekend nog! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
waneer komen de recetpten op de sitee  ik wil ze graag makenn en proeven  ehhehe
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Ik ga het ook zeker proberen!

Groetjes,
Mehtap
12 jaar geleden reactie door anoniem
kom maar op met je recept ziet er zo heerlijk uit dat ik het nu wel wil hebben
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hulya,

zit er lekker uit!!!! zodra het recept op staat zal het zeker proberen.

alvast bedankt..

super site ga zo doorrrrrrrr

groetjes

Meer stap-voor-stap recepten:

42,364x bekeken
  • rauwe börek
  • 4 personen
  • 180 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties
148,745x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
108,060x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 49 reacties vegetarisch recept
20,770x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)