Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patates böregi

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • half blokje gist
  • 1 glas lauw water
  • 1 eetlepel zout


Ingrediënten inhoud:

  • 6 aardappelen
  • een halve ui
  • bosje peterselie
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, gist, water en zout in een kom. Kneed dit samen.

  • Laat dit deeg 15 minuten rijzen (bedek het deeg wel met een doekje)

Bereiding van de inhoud:

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  • Snijd ook de ui en de peterselie in kleine stukjes.
  • Doe deze ingrediënten in een kom. Voeg de rode peper, zwarte peper en het zout toe.

  • Meng dit even goed.

Bereiding van de Patates böregi zelf:

  • Pak kleine bolletjes deeg en rol deze uit.

  • Doe de aardappelmix op de helft van de uitgerolde deeg.
  • Snijd de roomboter in hele kleine stukjes. Leg er 3 of 4 stukjes op de aardappelmix met börek dat je maakt.

  • Vouw het deeg dicht en druk de randen goed dicht.

  • Smeer een klein beetje boter op de Patates böregi zelf.

  • Laat dit bakken in een koekenpan of een pizza pan totdat het aan beide kanten goud/bruin wordt.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Patates böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 18
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

18 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Als je niet genoeg roomboter hebt, kun je dan margarine gebruiken? Als noodgeval dan even

greetzz..
3 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn moeder heeft dit een tijd geleden geprobeerd en het is jammer genoeg niet gelukt. De aardappels blijven rauw en daar door is het niet te eten. ik snap de reacties van mensen hierover. Heb ook een anders recept hiervan opgezocht en daar moet je de aardappels wel voorkoken. Ik weet niet hoe het bij jou lukt maar bij ons jammer genoeg niet.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Salam Hulya,

mijn complimenten bijna alle recepten zijn goed gelukt de foto's zijn erg handig.
ik had een vraagje kan ik böregi ook invriezen? en hoe kan ik het beste dan bewaren en opwarmen .  alvast bedankt,

groetjes Hayat
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze vandaag gemaakt met gehakt en peterselie vulling ik heb er ook wat kaas over verspreid. Ik hoop dat het lekker is, we mogen rond 10 uur pas proeven.

Mijn complimenten voor de duidelijke uitleg en foto's. Ga zo door!!


Groetjes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hopelijk heeft het gesmaakt! Succes met de ramadan verder. :-)
4 jaar geleden reactie door Birgul Kucuk
Kun je dit nou ook maken met een gehakt/ui/peterselie vulling?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan ook. Deze börek kent veel varianten.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het morgen proberen incha'Allah
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik heb even een vraag, ik heb een zak verse gist gekocht, hoeveel heb ik hier dan voor nodig voor 500 gram meel?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya,

Ik wil deze börek maken. Maar ik snap 1 ding niet, moet het echt rauwe aardappelen zijn. Moet ik ze niet voorkoken?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je hoeft ze niet te voorkomen, je bakt ze namelijk later in het deeg :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik bak ze op een gietijzeren rotiplaat, gaat megasnel. Dat is handig maar de aardappel gaart dan echt niet helemaal. Ik kook de aardappels wel vooraf (net niethelemaal gaar) en dan gaat het perfect. Deze met aardappel heb ik lang geleden gelukkig al geleerd, mijn kinderen waren/ zijn er dol op. De variant met spinazie net geprobeerd en Hülya ze zijn heerlijk, wat een goed recept, dat ik dat nou niet eerder zelf al bedacht heb.... Dank zij jou heerlijke recepten wordt mijn Turkse kookkunst weer lekker opgefrist.....
Dank voor de mooie duidelijke recepten, sowieso je website ziet er ook mooi en fris uit.
groet Monica
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Kan je deze en die met spinazie in de vriezer doen?


Groetjes
Monique
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Monique, dat moet geen probleem zijn. :-)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Uit je verhaal maak ik op dat het deeg niet voldoende is gekneed, ik zou dus nog even een paar minuten doorkneden. Dan kun je beter het stukje van 15 minuten rijzen/rusten overslaan en hooguit het deeg 5 minuten laten rusten. Het deeg hoef je vervolgens zeker niet dunner uit te rollen, het is namelijk niet de bedoeling dat het deeg scheurt, zelfs niet nadat de börek gebakken is.

Een andere tip die ik je kan meegeven, wanneer je zout toevoegt aan de aardappelmix, doe dit dan op het einde, dus pas nadat je de boel hebt gemengd, dit zorgt ervoor dat de mix minder vocht is en daardoor minder uitwerking heeft op het deeg tijdens het bakken.

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het zojuist gemaakt, als ik het deeg uitrol is het redelijk dun maar zodra ik het in de pan doe worden de randen dikker. Het ziet er niet zo uit als op de foto. Moet ik het deeg langer laten rijzen, beter kneden of nog dunner uitrollen? Sommige gedeeltes waren zelfs gescheurd dus had het wel goed uitgerolt denk ik.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heb die ook gemaakt. Super lekker. Bedankt voor het recept. Echt lekker deegje. Heb trouwens wel gekookte aardappels gebruikt.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

1 blokje gist is ongeveer gelijk aan 1,5  tot 2 eetlepels gistpoeder.
6 jaar geleden reactie door anoniem
6 jaar geleden gewijzigd
ik heb zakjes gist is dat net zo veel als een half blokje dus als ik een zakje gebruik want ik kan niet aan blokjes gist komen
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik durf eigenlijk nooit deeg gerechten te maken,maar ben het toch gaan proberen omdat ik geen verstand heb van kneden en hoe soepel het deeg moet zijn,vraag ik me af wanneer ik kan stoppen...
6 jaar geleden reactie door anoniem
Gewoon beetje uitproberen, ik kneed altijd door totdat het deeg niet plakkerig meer is... en dan ben je dus wel eventjes bezig..
6 jaar geleden reactie door Brennie
Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. Het was goed gelukt en nog lekker ook. Alleen waren die van mij iets kleiner geworden. Ik kreeg het deeg gewoon niet dunner uitgerold.
En de aardappel was ook gaar geworden tijdens het bakken. Bedankt!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Nee alles moet rauw zijn! :-) vervolgens wordt alles namelijk gebakken op de pizzapan.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Nee aardappel koken en in blokjes snijden.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee koken hoeft echt niet, op de pizzapan wordt alles namelijk gebakken.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Moet de aardappel gekookt zijn van te voren?

Meer stap-voor-stap recepten:

169,495x bekeken
  • spinazie börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 99 reacties vegetarisch recept
38,021x bekeken
  • gedroogde aubergine dolma
  • 6 personen
  • 60 min
Dolma 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties nieuw recept
78,850x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 659 reacties nieuw recept
27,628x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)