Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kumpir

Kumpir recept

Kumpir is een grote aardappel die in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met boter en Kasar peyniri. De aardappel kan vervolgens gevuld worden met stukjes, worst, maïs, olijven, et cetera.

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

90 minuten

Algemene ingrediënten Kumpir:

  • 1 grote aardappel (ongeveer 12-14 cm in de lengte, 7-8 cm in de breedte, 4-5 cm in de hoogte)
  • 20 gram Turkse kasar kaas (Kasar peyniri, te koop in Turkse winkeltjes en bij de Dekamarkt)
  • Een klein plakje roomboter
  • 1 theelepel zout

Optioneel:

  • Worst
  • Augurk
  • Doperwten
  • Maïskorrels
  • Saus, zoals Ketchup.

Bereiding van Kumpir:

  • Plaats de aardappel in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 60 minuten.
  • Schaaf de kasar kaas op een bord:

kaas voor op kumpir

  • Snijd vervolgens de augurken in stukjes en lig dit naast de kaas.
  • Spoel de maïskorrels en leg dit ook op een bord.

ingredienten van kumpir

  • Spoel ook de doperwten en laat deze vervolgens drogen.
  • Neem een bakje en voeg hier ongeveer 1 eetlepel mayonaise aan toe.
  • Voeg vervolgens de doperwten hieraan toe en roer het geheel door elkaar. (De doperwten voeg je toe aan de mayonaise zodat de erwten straks niet van de aardappel afrollen).

mengsel doperwten en mayonaise

  • Snijd de worst in kleine stukjes en leg ze in een ingevette koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de stukjes worst gaar zijn, kun je ze laten afkoelen in de pan.

worst voor in de kumpir

  • Neem de aardappel na die 60 minuten uit de oven. Het handigste is om een klein diep vierkant bakje te pakken waar de aardappel precies in past. Dit voorkomt dat je veel knoeit tijdens het vullen van de aardappel.
  • Maak een snee aan de bovenzijde van de aardappel:

aardappel snijden

  • Maak de snee zo diep dat de aardappel nog net niet uit elkaar valt. Trek een beetje aan de zijkanten zodat je makkelijker bij de binnenkant kunt komen.
  • Begin de binnenkant van de aardappel te pureren met een vork.

pureren kumpir

  • Pas wel op, want de binnenkant kan heet zijn. Zorg ervoor dat je veel van de binnenkant meeneemt tijdens het pureren.
  • Voeg na het pureren een theelepeltje zout toe en een schijfje boter:

pureren kumpir

  • Pureer nu verder, je zult merken dat de boter zal smelten en de binnenkant van de aardappel heel zacht wordt.

kumpir pureren boter

  • Vervolgens voeg je de geraspte kaas toe.

kumpir en kaas

  • Dit zal ook smelten en de binnenkant van de aardappel laten plakken.
  • Smeer de doperwten met mayonaise over de aardappelvulling heen:

kumpir mayonaise

  • Vervolgens plaats je de maïskorrels, stukjes augurk en stukjes worst erop:

kumpir dressing

  • Om het af te maken kun je er bijvoorbeeld ketchup overheen spuiten:

kumpir saus

Opmerking:

Je kunt de aardappel met van alles beleggen: wortelschaafsel, stukjes olijven, stukjes peper. Kortom: bedek de Kumpir met wat jij het lekkerst vindt smaken!

Eindresultaat Kumpir:

Kumpir tarifi recept

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kumpir
Beoordeling: 4/5
Reacties: 17
Auteur:
Publiceerdatum: 22-02-2014
Keuken: Turks
Categorie: Aardappel gerechten
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Kumpir is een grote aardappel die in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met boter en Kasar peyniri. De ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

17 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je de aardappel gewoon in de voorverwarmde oven zetten. Moet er folie overheen?
8 jaar geleden reactie door anoniem
eerst met folie en daarna 10 minuten zonder
8 jaar geleden reactie door anoniem
Waar kan ik die grote aardappels kopen?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit!

vraagje, hoe maak je de overheerlijke saus die ze erin doen?
iets met Turkse Yoghurt?

hoor graag, alvast bedankt.

Groetjes.
8 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er heelijk uit. eet je de buitenkant ook op of moet je het uitlepelen?
8 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi! Het is zeker heerlijk! Je moet de binnenkant uitlepelen. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het heel vaak gegeten in osdorpplein
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hij was heerlijk, en de borden van de kinderen helemaal leeg.
Echt een top recept, ga door met recepten plaatsen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
lekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Wat ziet dat er weer lekker uit!
Bedankt voor het lekkere recept, ga het zeker uit proberen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ga ik zeker uitproberen heerlijk ingrediënte.
10 jaar geleden reactie door Renee van Cleven
Het is een smakelijk gerechtje zal het meermaals klaarmaken renee
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo, ziet er lekker uit. ga ik beslist eens maken.
groetjes!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo .ik ken de Kumpir van Berkay (vriend van mijn dochter)en die is zo verschrikkelijk lekker. Maar ik ga deze zeker proberen !

Groetjes Liesbeth
10 jaar geleden reactie door anoniem
moet je gaatjes prikken in de aardappel of moet je hem in folie wikkelen of kan hij gewoon zo in de oven??
10 jaar geleden reactie door anoniem
Weet iemand waar ze die grote aardappels verkopen?

Kan je ook meerdere aardappels tegelijk in de oven doen voor 60 minuten of moeten ze dan langer erin blijven? En moet je er gaatjes in prikken of juist niet?

Alvast bedankt!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ga ik zeker proberen, zoals al je recepten. Heerlijk! Dank je wel.
10 jaar geleden reactie door Tini Neves Brakeboer
Ziet er goed uit en niet moeilijk te maken.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt me heerlijk, gaan we binnenkort maken.

Meer stap-voor-stap recepten:

13,020x bekeken
  • turkse koffie
  • 1 persoon
  • 15 minuten
Drinken 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
60,800x bekeken
  • sperziebonen gerecht
  • 4 personen
  • 90 minuten
Gevulde soep 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
27,272x bekeken
  • gefrituurd deeg met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Manti 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 4 reacties
18,825x bekeken
  • wortel toetje
  • 8 personen
  • 90 minuten
Toetjes 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)