Mısır tatlısı

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 2 bekers maïsmeel
  • 2 bekers meel
  • 2 eieren
  • 2 zakjes bakpoeder
  • een halve beker yoghurt

Ingrediënten voor de stroop (serbet):

  • 2 bekers koud water
  • 2 bekers suiker

Bereiding voor het deeg:

  • Doe de maïsmeel, meel, eieren, bakpoeder en yoghurt allemaal in een kom.

  • Meng dit samen totdat het een deeg wordt.

  • Pak kleine balletjes deeg en kneed dit tot gewoon een bal of een andere vorm.
  • Smeer de ovenplaat in met zonnebloemolie of margarine.
  • Zet je deegballetjes op de ovenplaat.

  • Doe ze in de oven voor ongeveer 30 minuten op 180 graden. Dit doe je totdat ze goud/bruin worden.

Bereiding voor de stroop:

  • Pak een pan en giet daar het koude water in.
  • Voeg hierbij ook het suiker en roer dit goed door.

Bereiding van de Misir tatlisi:

  • Als je de deegballetjes uit de oven hebt gehaald, giet je de serbet over de deegballetjes heen of dompel je ze in serbet, zo een 4 tot 5 minuten. Dus je moet het niet eerst laten afkoelen!

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!


 

  • zoete maïs koekjes
  • 6 personen
  • 30 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Mısır tatlısı
Beoordeling: 4/5
Reacties: 8
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 30 min Ingrediënten: 2 bekers maïsmeel 2 bekers meel 2 eieren ...

8 reacties

turken kunnen super lekker koken joh echt  love turks eten
9 jaar geleden reactie door anoniem
Waar koop jij maismeel?
Kan je dat ook kopen in lokale supermarkt?

Groetjes Berivan
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb het van een Turkse toko, maar het is ook gewoon te koop in de lokale supermarkt.
Ik heb de koekjes gemaakt ,,, maar hoelang moet ik ze onder gedompeld houden .Gr Miray
11 jaar geleden reactie door Miray
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat hangt ervan af hoe zoet en zacht je ze wil hebben, ik houd ze er 4 tot 5 minuten in zodat ze lekker zacht en doorgaans iets zoeter van smaak worden. Ik zou als ik jou was met één minuut beginnen, en kijken of je dat vindt. En rustig ophogen totdat je ze prima vindt smaken... ook qua structuur (hoe langer je ze erin houdt, hoe zachter ze worden).

Pas wel op dat je ze niet eerst laat afkoelen, ze moeten warm in de şerbet (siroop), anders trekt het niet goed in.
Ik wil maken maar ik heb vraag maismeel is toch misir unu
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat klopt, misir unu.
Wat bedoeld u met meel? Zelfrijzend bakmeel of gewoon tarwebloem?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Groet,
Selma
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Selma,

Het gaat om deze meel:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7706.jpg
Hoi Dani,

Het betreft een beker van 200 ml.
De typische Nederlandse bekers dus waar koffie uit wordt gedronken.

Laat me weten hoe het is geworden, succes!

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Beste,
Deze maïskoekjes lijken me lekker, maar mag ik even vragen welke inhoudsmaat of welk gewicht '1 beker' is? Moet ik dat begrijpen als een Engelse 'cup'? Hartelijke dank voor uw antwoord. Met vriendelijke groet, Dani Cuypers
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het gemaakt, alleen meer youghurt erbij gedaan, verder helemaal gelukt, toppie ;)
12 jaar geleden reactie door Lydia Dekens