Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Mantarli Tavuk Sote

mantarli tavuk sote

Mantarli Tavuk Sote

Een snel te bereiden kipgerecht met champignons en andere groenten.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram witte champignons
  • 1 stuk (±500 gram) kipfilet
  • 1 ui
  • 2 groene pepers
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel Turkse tomatenpuree (Domates salçasi)
  • 1 theelepel Turkse peperpuree (Biber salçasi)
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereiding Mantarli Tavuk Sote:

  • Snijd de champignons in dikke plakjes en was ze.
  • Neem een ruime koekenpan en doe hier de gesneden champignons in.

  • Laat de champignons op hoog vuur in hun eigen vocht koken (het vocht zal na een paar minuten zichtbaar worden). Doe dit ongeveer 10 à 15 minuten.
  • Haal de champignons van het vuur en laat hun vocht eruit gieten in een vergiet.

  • Neem de ui en gewassen pepers en snijd deze in stukjes.

  • In dezelfde koekenpan als voorheen, laat je de roomboter smelten. Doe hier vervolgens de gesneden uitjes en peper in. Laat ze op laag vuur een beetje gaar worden.

  • In de tussentijd snijd je de kipfilet in stukjes.

  • Voeg de stukjes kipfilet toe aan de koekenpan en roer goed door.

  • Snijd de gewassen tomaat in blokjes.

  • Wanneer de stukjes kipfilet wit zijn geworden, voeg je de stukjes tomaat en beide soorten puree toe aan de koekenpan.

  • Roer goed door zodat het al het kip een rode kleur krijgt.
  • Wanneer de kip (bijna) volledig gaar is (na ±10 minuten), voeg je de gesneden en gewassen champignons toe aan de koekenpan.

  • Roer alles goed door voor 5 minuten, zodat de kip en de champignons volledig gaar zijn.
  • Het gerecht is dan klaar om geserveerd te worden.
  • Dit gerecht kun je het lekkerst naast wat rijst (pilav) serveren. Klik hier voor het recept van rijst. Eet smakelijk!

Eindresultaat:

Mantarli tavuk sote

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Mantarli Tavuk Sote
Beoordeling: 4/5
Reacties: 51
Auteur:
Publiceerdatum: 29-06-2014
Keuken: Turks
Categorie: Kip gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Mantarli Tavuk Sote Een snel te bereiden kipgerecht met champignons en andere groenten. Aantal personen: 4 personen ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

51 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Gedeelte over champignons klopt niet. Eerst staat er chamoignons koken en even later staat er voeg de gewassen en gesneden champignons toe. Vraag is wel of niet eerst champignons koken?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Betaalbaar /gezond en smakelijk om te zien
Gemakkelijk om te bereiden .
Het snijden en het samenvoegen van de ingrediënten.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Dit gerecht lijkt me heerlijk binnen kort ga ik het maken   en ik laat je het weten hoe het ons smaakte
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker uitproberen!
Thanx
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heel lekker en makelijk om te maken
4 jaar geleden reactie door anoniem
Zit echt lekker uit  ik ga proberen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heerlijk!
Prima uitleg!
En ook de pilaf erbij maakte alles compleet
Dank je wel!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk dit. Love jouw recepten.  Ga zo door en dank je wel dat jij je recepten met ons deelt.
4 jaar geleden reactie door anoniem
250 gram witte champignon
250 gram kipfilet
1 ui
1 groene pepers en een rode peper
2 tomaat
Roomboter
1 eetlepel volle tomatenpuree
Zwarte peper op smaak
Zout op smaak

Zo smaakte het heel lekker, dankjewel
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga dat morgen proberen  het lijk  me wel een lekkere  maaltijd .

Bedank voor je moeite.
Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het woensdag maken. ik moet je complimenteren met de uitleg op je website. zeer duidelijk en makkelijk te volgen
8 jaar geleden reactie door anoniem
De Turkse keuken heeft mijn interesse .
Het is allemaal heel smakelijk,en mooi om te zien op tafel.
Ga dit binnenkort maken.

Jacqueline.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt me heerlijk maar kan je ook andere groente gebruiken in plaats van champignons
Wij eten geen champions
Bij voorbaat MN dank
8 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het gerecht zojuist bereid en gegeten.
Het smaakt prima en is snel te bereiden.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba, heb ingrediënten gehaald voor dit recept. Ga het straks maken. En dan uitserveren aan mijn Turkse vrienden. Ben benieuwd wat ze er van vinden. Leer Turk eten maken.maar koken is ook me hobby. Geniet er steeds weer van. Dank je voor de recepten. Ik leer nog steeds
8 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er erg goed uit leuke site vanje gr
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,
Mijn vriend woont in Turkije en toen ik daar afgelopen april was heb ik daar meerdere recepten van jouw site en het kookboek bereid. En deze zijn zeer enthousiast ontvangen. Ik wilde je er toch nog even voor bedanken!
8 jaar geleden reactie door anoniem
heb de ingrediënten opgeschreven.
ga morgen naar "de turk". zoals wij dat noemen.
bedankt voor het recept.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,
vandaag je kip recept gemaakt,heerlijk!
Ik heb in plaatst van rijst er plat turks brood bij gegeten,super lekker.
Dank je wel.
liefs,
Micky.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,
ziet er lekker uit!
Ga het dit weekend maken,laat je weten hoe lekker het was.
Warme groet,
Micky.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk hoor Ik ga het gauw eens uit proberen
8 jaar geleden reactie door anoniem
dit ga ik zeker maken,ziet er erg lekker uit.
bedankt weer,groetjes

    Mieke van der Vossen
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik hou biet van pittig. Kun je dit ook maken zonder peperpuree en pepers?
8 jaar geleden reactie door Moonie
Het was heerlijk, mijn Turkse cliënte (in de thuiszorg) was trots op me! Ik ga zeker vaak gebruik maken van deze heerlijke site. Dank je wel!
8 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga het morgen maken hoop dat het lukt en natuurlijk lekker is .
9 jaar geleden reactie door anoniem
Omdat ik nogalvan pittig hou hebik2 groenen 2 rode peoertjesgebruikt   
Het recept was heerlijk
9 jaar geleden reactie door Joanda Ringelink-Vre
Mijn eerste kijkje in de Turkse keuken is dit fijne recept in combinatie met de Turkse Pilav geworden.
Mijn man zei dat dit  een geslaagde maaltijd was en ik kreeg een dikke pluim dankzij jouw heldere uitleg dus ik zeg "Hülya bedankt"
9 jaar geleden reactie door anoniem
Vanavond gegeten in combinatie met de pilav, echt super lekker, bedankt voor het delen van je recepten.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk gegeten. Bedankt hülya abla
9 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

In dit recept heb je het over Turkse tomatenpuree en Turkse peperpuree. Staat hiervan ook het recept op jouw site? Het lijkt me heel leuk om dat ook eens zelf te maken.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je de nederlandse naam ook bij het recept plaatsen (bv achter de turkse naam)

Roland
9 jaar geleden reactie door Magda Piens
Dat betekend "Kip met champignons"  Roland.
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
9 jaar geleden reactie door anoniem
Zo Hulya, vanavond gaan wij dit eten! Vrij gemakkelijk en snel klaar - perfect wanneer je niet al teveel zin hebt te koken! Welke kruiden kan ik gebruiken om de smaak te verhogen?

gr. Monique
9 jaar geleden reactie door anoniem
çok tatli zijn je gerechten, ik ben dol op de Turkse keuken.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya,
Heel erg lekker zijn de recepten en ik ben erg blij dat je ze met ons wil delen
Daarom,
teşekkür ederim
9 jaar geleden reactie door Marco
Gisteren klaargemaakt samen met de pilav, alles goed gelukt...en t was heerlijk!!!
Eindelijk eens weer wat anders dan die hollandse kost, denk dat ik as zondag de Iskender maar eens ga maken, ken t, is een hemels gerecht.

Bedankt voor de recepten en uitleg hulya

ps.
Heb je nog aanraders wat betreft "vleesrecepten" ?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik had een vraagje kunnen we ook iets anders toevoegen ipv champignons? Vind de site top!!
9 jaar geleden reactie door anoniem
je kan er bv ook courgette in blokjes bijdoen
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik ben grote fan van deze site
top!!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt! Leuk om te horen. Nog veel plezier!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Deze week kook ik heel de week Turks en dit was het eerste gerecht. Pittig, maar wel lekker!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Zeker pittig! Zelf vind ik dat heel lekker, haha! Leuk dat je de hele week Turks hebt gekookt!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ga ik zeker proberen !1 Bedankt voor het recept!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor dit recept. Morgen komen er vrienden van ons eten waar wij samen mee naar Turkije zijn geweest. Zo gaan we dus even terug naar de heerlijke tijd en het lekkere eten dat wij samen in Turkije hebben gehad. Dat zal vast een leuke dag worden morgen.
Wil jij ook eens een heerlijke turkse stoofpot als recept plaatsen?
Dank je. Merian
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Merian,

Ik hoop dat jullie er een leuke dag van hebben gemaakt! Onder de kopjes kun je recepten vinden van lekkere Turkse stoofpot. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit ! Ik ga het zeker maken.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heb dit gerecht gisteren gemaakt met de aanbevolen rijst. Heerlijk . Speciaal dit gerecht genomen omdat het inderdaad makkelijk en toegankelijk is. Voor het eerst Turks gekookt en het is goed bevallen . Gr. Greet
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ben blij om te lezen dat het je goed is bevallen, Greet!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er zalig uit ! Ga ik zeker proberen ! Bedankt !!
10 jaar geleden reactie door anoniem
vanavond gemaakt was heerlijk wel met een paprika er door heen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk gerecht. We hebben een smakelijke maaltijd gehad. Zeker een aanrader.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Blij om dit te lezen. Eet smakelijk!
10 jaar geleden reactie door anoniem
dit ziet er lekker (en makkelijk) uit, ga ik zeker maken!!!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Moet je zeker doen! Eet smakelijk alvast. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ook lekker als je paprika toevoegd;)
10 jaar geleden reactie door Hülya
Het is zeker lekker als je er ook paprika bij toevoegt! Volgende keer gaat die er lekker bij. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen/
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reshown
Hartelijk dank voor de heerlijke recepten. Ik vroeg me af of ik wat anders kan gebruiken voor de turkse tomaten- en peperpuree. Dichtstbijzijnde turkse winkel is een uur reizen met ov.
Grtjs Simone
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm...moeilijk! Je kunt er natuurlijk normale tomatenpurree en gemalen peper aan toevoegen. Deze twee ingrediënten dienen natuurlijk vooral als smaakmakers. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Gelijk geprobeerd. Het was heel simpel te bereiden dankzij de goede uitleg. En het was heerlijk. Gr Miriam
10 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen, Miriam! Eet smakelijk!

Meer stap-voor-stap recepten:

31,351x bekeken
  • gevulde kip
  • 4 personen
  • 90 min
Kip gerechten 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
34,867x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 60 minuten
Rijst 9 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
54,025x bekeken
  • aardappel broodjes
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
41,076x bekeken
  • broodje kaas en olijven
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)