Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Peynirli Cicek Ekmegi

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

2 uur

Ingrediënten voor het deeg:

  • 240 ml lauwe melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 1 ei
  • ± 500 gram (ofwel 960 ml) patentbloem

Ingrediënten voor de vulling:

  • 250 gram Turkse witte kaas (let op: Böreklik peynir met 45% vet)
  • Half bosje dille
  • Bosje peterselie

Benodigdheden voor de dressing:

  • Eigeel
  • Zwarte sesamzaad

Bereiding van Peynirli Cicek Ekmegi:

  • Scheid het eiwit van de ei.
  • Neem een diepe kom en voeg hier de melk, de suiker, de olie, het gist, het eiwit en het zout aan toe. Laat dit even 5 minuten rusten.
  • Voeg vervolgens langzaam het meel toe terwijl je alles aan het kneden bent. Het deeg is klaar wanneer het niet meer aan je handen kleeft.
  • Kneed het deeg tot een bal.

  • Bedek de kom met een doek of een plastic zakje. Laat dit 1 uur op een warme plek staan.
  • Snijd het bosje dille en peterselie fijn, de verhouding tussen deze twee ingrediënten is ongeveer 1 op 2.
  • Prak de kaas in kleine brokjes met een vork.
  • Voeg de fijngesneden dille en peterselie toe aan de geprakte kaas.

  • Als het uur om is, maak je circa 11 balletjes uit het deeg.

  • Rol de balletjes deeg een beetje uit met de handen tot ronde lapjes. Maak ze niet al te groot.
  • Neem vervolgens een lapje en plaats hier ongeveer één eetlepel van het geprakte kaas in. Zorg ervoor dat je dit goed verdeelt zodat alle balletjes deeg dezelfde hoeveelheid kaas bevatten.

  • Breng de zijkanten van het lapje deeg naar midden en knijp dit dicht.

  • Maak er een balvormig geheel van.

  • Rol het balletje goed in je handen zodat alle kanten van het balletje deeg glad zijn en het niet ineens kan open raken.
  • Kneel de bal van deeg tot een ovaalvorm (dit doe je zodat het deeg goed in de springvorm past).
  • Neem een ronde springvorm en leg hier het deeg in (op de rug). De springvorm hoeft overigens niet ingevet te worden.
  • Bedek de springvorm weer met een theedoek of een plastic zak en leg deze weg op een warme plek voor 20 minuten.
  • De dooier die je eerder van het eiwit hebt gescheiden dien je los te kloppen met een vork. Smeer dit vervolgens over het deeg nadat de 20 minuten om zijn.

  • Strooi er nog wat zwarte sesamzaad overheen.

  • Leg de springvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden voor circa 15  minuten. De broodjes zijn klaar wanneer ze goudbruin kleuren.
  • Laat de broodjes afkoelen voordat je ze serveert. Deze broodjes gaan heerlijk met een kopje Turkse thee, klik hier om daarvan het recept daarvan te lezen!
  • Eet smakelijk!

Eindresultaat Peynirli Cicek Ekmegi:

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Peynirli Cicek Ekmegi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 44
Auteur:
Publiceerdatum: 01-07-2014
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 2 uur Ingrediënten voor het deeg: 240 ml lauwe melk 120 ml zonnebloemolie 2 theelepels ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

44 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker, ik vul deze ook met chocopasta voor de kinderen of met confituur.
Het is zo goed uitgelegd, dat iedereen dit kan maken.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hello,

Bedankt voor al lde mooie recepten op de site. Ik heb me ingeschreven.
Toen ik het boekje wilde downloaden ging dat niet .
Als ik op de link klik komt er heeeel snel een open tabblad tevoorschijn maar dat
verwijnt ook meteen weer.
Bij mij kan ik het niet downloaden wat erg jammer is.

Maar... ik ga kijken op de pagina voor recepten. Dank je wel ;-)
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit,ik ga ze zeker een keer maken! ❤️
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit ga het zeker binnen kort proberen te maken
3 jaar geleden reactie door anoniem
Gemaakt vandaag! Zalig en prachtig!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ziet er heerlijk uit, ga ik ook eens maken.

Lijkt me leuk om met een verjaardag meer te zetten
3 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker en makkelijk deeg om te maken. Vandaag heb ik het gemaakt en het is ook gelijk weer op. Ik had witte geroosterde sesamzaadjes gebruikt i.p.v. zwarte sesamzaadjes. Het is ook lekker met amandelschaafsel.
Bedankt voor het recept en je digitale kookboekje!
Groetjes en nog een fijne avond!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Mmmm de moeite waard dit eens te gaan maken, gaat zeker gebeteren, dank je wel voor je recept.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt ook zelf de peynirli maken, het is heel gemakkelijk! Zoek even op internet of youtube naar paneer of panir en je krijgt stap voor stap een uitleg, beter dan ik nu kan doen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Salamu allaykum,

Ik heb dit vandaag gemaakt en ik ben er heel trots op. Ze zijn erg goed gelukt. Mijn man vond ze ook lekker.
8 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

volgens mij was het deeg niet gaar van binnen
of lijkt dat maar zo?
en ik heb gewone feta gebruikt misschien dat dat het probleem is?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ik denk dat het inderdaad door de kaas komt, feta kan meer vocht loslaten, waardoor het deeg nat blijft van binnen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er makkelijk en lekker uit en ga het zeker maken in de ramadan.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba. :)
Ik ben een Groninger maar woon in het zuidwesten van Ierland. Helaas kan ik hier geen Turkse kaas kopen. Is er een kaas die je als alternatief kunt aanraden? Is Feta een goed alternatief? Dat is hier namelijk wel te koop.
8 jaar geleden reactie door anoniem
U kan ook tenenkaas proberen als er geen kaas te koop is.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Jammy,lijkt me heerlijk dank je wel ,ik ga het gauw eens proberen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er erg lekker uit.en de Börek was heerlijk.

Vriendelijke groeten

  Mieke van der Vossen
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er weer goed uit
8 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt me heel lekker ga ik later maken. gister pllav rijst gekocht om de turkse rijst te maken. Die vinden we zo lekkerrrr  hopelijk lukt het me.
dank voor de recepten
8 jaar geleden reactie door anoniem
weer zo'n leuk en lekker recept!!Ben zo blij met deze site,mijn complimenten en hartstikke bedankt!!!groetjes Karina
9 jaar geleden reactie door anoniem
Het is geen zwarte sesamzaad maar nigella zaad
9 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt me heerlijk! Ga het een keer proberen. Gr. Sobiha
9 jaar geleden reactie door anoniem
T Lijkt me heerlijk, ga t zeker maken, h dank, grtjes astrid.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ga ik zeker maken.. Mijn leerlingen zullen opkijken!! (werk op een Islamschool!
9 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er goed uit ga het morgen gelijk proberen!! lijkt me lekker
9 jaar geleden reactie door anoniem
Volgens mij is het maanzaad wat je gebruikt. Verder heerlijk recept!

Thanks

M.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Nee, er is zwart sesamzaad ook, of nigella zaad, gebruik ik ook wel eens als decoratie.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Is het mogelijk de broodjes  voor te bereiden en ze bijvoorbeeld een paar uur later pas te bakken?
Bedankt voor al je mooie recepten. We hebben vanavond een mezze avond.

Groetjes
9 jaar geleden reactie door anoniem
hulya bugun ben ondan yaptim guzel olmus ben hic yapamiyordum birden de oldu wallah
9 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor deze mooie recept en alvast wens ik u hele fijne jaarwisseling :)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,

Kun je het deeg met vulling ongebakken invriezen? Ik heb laatst namelijk een andere vorm van je kaasbroodjes gemaakt en deze na het bakken deels ingevroren. Alleen als je de broodjes dan opnieuw opwarmt in de over zijn ze een stuk harder/taai en hierdoor niet lekker. Dus ik dacht dat invriezen  wellicht een optie is. Dan kunnen ze daarna vers gebakken worden!?

Groetjes
9 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan ze laten ontdooien en dan in aluminiumfolie opwarmen in de oven. Ongeveer 15 minuten op 200 graden
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hej Hulya,

Leuke site hoor! Toppie!! Kun je ook andere feta kaas gebruiken?
En nog een vraagje heb je misschien een recept van gevulde koolbladeren met gehakt?

Groetjes Harriëtte
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya  ik heb ze vaandag gemaakt in een keer goed gelukt bedankt voor de goede uitleg   met de vriendelijke groeten van fidan
9 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt me wel lekker ga het zeker maken binnenkort
10 jaar geleden reactie door Jara Van Damme
Hey Hülya :)

Net dit recept geprobeerd en ik ben tevreden met het resultaat ookal plakten de kanten jammer genoeg aan de springvorm.. Heb je trouwens tips voor eventuele alternatieven voor de kaas? Is feta bijvoorbeeld goed te vergelijken met böreklik peynir of helemaal niet?

Bedankt voor het zalige recept!
Groetjes Jara
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit. Bedankt voor je recept
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken.
10 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt hulya ik ga de broodjeszeker uitproberen,
ze lijken me heerlijk.
ik heb nog een vraag je, ik ben op zoet naar het receptje voor tulumba tatsli
die zoete langwerpige honing koekjes.
alvast bedankt!! gr sadia
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hartelijk dank vr het recept!
Gisteren gemaakt vr de iftar echt subliem!
Had er zo 3 gemaakt gewoon door het recept te verdubbelen.
Kvind ze supper lekker door de melkbereiding.
Grtjes Darline
10 jaar geleden reactie door anoniem
Het is echt lekker en ziet er ook heel leuk en gezellig uit!
Bedankt voor je recept.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Mijn excuses lieve mensen, ik las dat er wat problemen waren met het deeg. Ik heb het recept aangepast, hopelijk lukt het nu wel! :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Nou ik hoef niet te w8ten op mn man ik zie het zo al dat het is mislukt.veel te veel olie  het deeg ziet er niet uit als een brood maar als ongare deeg.en had het eerst 17 min op 180 gedaan daarna 5 min op 200 weer niet gaar, weer de oven in is gewoon jammer ik moet nu gewoon eten weg gooien. echt zonde mijn eten ziet er uit als het middelste gedeelte van foto boven kant van mij ziet er goed uit maar de rest blegh
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem, mijn welgemeende excuses! Ik gebruik van die Amerikaanse cups om vloeistoffen toe te voegen, maar ik heb perongeluk de verkeerde cup gepakt en afgelezen toen ik dit recept typte. Het moet 120 mL zonnebloemolie zijn i.p.v. 240 mL. Nogmaals mijn excuses, ook voor het feit dat je het weg hebt moeten gooien.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heb net het deeg gemaakt lijkt inderdaad veel te veel al die vloeistof, maar  het deeg zelf is wel gelukt moet het zo alleen nog in de oven doen. en kijken hoe het smaakt. ik zelf doe aan vasten dus manlief mag het proeven.
heb alleen 1 eetlepel zout in gedaan en 2 eetlepels suiker zit nu te denken dat ik dat beter niet had kunnen doen maar ja afwachten dan.update volgt nog
10 jaar geleden reactie door Hülya
Het vasten maakt mij in ieder geval minder helder, anoniem. Mijn excuses voor de fout in het recept, het moet 120 mL zonnebloemolie zijn i.p.v. 240 mL. :-)
10 jaar geleden reactie door Nettie
Klopt het dat er 240 ml melk en 240 ml olie ingaat op 500 gram patentbloem???????? Dat is een erg vochtig deeg. 480 ml vocht op 500 gram bloem. Dit kan toch niet goed zijn????
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij is het deeg niet eens gaan rijzen na een uur te hebben gestaan en er ligt een olie laagje op de bovenkant en heb precies het recept gevolgd:$ wat kan er mis zijn gegaan en kan ik dit nog oplossen??:o
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Nettie en anoniem! Mijn welgemeende excuses, het moet 120 mL zonnebloemolie zijn i.p.v. 240 mL. Het vasten maakt mij blijkbaar niet zo helder. Nogmaals sorry, ik hoop dat het de volgende keer zal lukken! :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit! Maar gebruik je voor het deeg melk of water?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Verbeterd! Het betreft melk uiteraard :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Water of melk....? Bij hoeveelheden staat water, bij de beschrijving melk. Of maakt het niet uit?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Verbeterd! Het betreft melk uiteraard :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Je broodje op de foto is compleet ongaar vanbinnen, zie een grote deegbal zitten....Ook wel logisch als je zo'n grote bal deeg maar 15 minuten in de oven doet, kan natuurlijk nooit gaar worden. Jammer dat het recept niet klopt.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Probeer het uit, ze zijn prima gelukt bij mij. Het deel waar je (kennelijk) naar refereert, heeft die vertoning gekregen doordat de vulling is gaan smelten en vocht heeft losgelaten, wat door het deeg is geabsorbeerd - waardoor dat deel niet gaar lijkt, met de nadruk op lijkt.

Maar goed, anders laat je 'm nog even 5 minuten langer in de oven, toch? ;-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Anoniem,
het recept klopt,en wat Huliya antwoord is juist.Mijn man maakt dit ook vaak,en het lijkt niet gaar als je het zo ziet,maar dat is het echt wel!
groetjes!

Meer stap-voor-stap recepten:

47,229x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 45 minuten
Börek 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
14,532x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties vegetarisch recept
64,690x bekeken
  • gehaktbroodjes
  • 6 personen
  • 60 minuten
Börek 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
21,685x bekeken
  • linzen-gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 120 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)