Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patatesli Serit Pogacasi

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten deeg:

  • 240 mL melk (kamertemperatuur)
  • 40 gram (1 blokje) verse gist
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 500 gram/960 mL patentbloem

Ingrediënten vulling:

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 ui
  • een bosje peterselie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout

Extra igrediënten:

  •  Eigeel
  •  Sesamzaad

Bereiding Patatesli Serit Pogacasi:

  • Leg de aardappelen in een pan met water en laat ze koken tot ze zacht zijn. Dit kun je controleren door er met een vork in te prikken en te voelen.

  • Scheid de dooier van het ei. Neem een kom en doe hier de melk, de gist, het eiwit, het zout en de kristalsuiker in. Laat de gist een beetje met je handen oplossen door het een beetje heen en weer te roeren.
  • Voeg vervolgens nog de patentbloem toe. Doe dit langzaamaan en stop met het toevoegen ervan wanneer het deeg niet meer aan je handen kleeft.
  • Kneed het deeg in de vorm van een bal en bedek de kom met een vochtige theedoek. Laat dit voor minimaal 20 minuten rijzen.

  • Zet een koekenpan op matig vuur en doe hier de zonnebloemolie in.
  • Snijd de ui in kleine blokjes en doe deze in de koekenpan. Roer ze een beetje rond tot ze hun kleur verliezen.
  • Snijd de gekookte aardappelen in stukjes en voeg dit toe aan de koekenpan. Pureer de aardappel in de koekenpan.

  • Voeg de zwarte peper, komijnpoeder en zout toe. Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg dit tot slot ook toe aan de pan.

  • Roer goed door zodat de kruiden zich kunnen verspreiden. De vulling is nu klaar.
  • Pak het deeg er bij wanneer het 20 minuten heeft staan rijzen en knijp er balletjes uit. Je kunt er ongeveer 10 deegbolletjes van maken.

  • Neem een bolletje deeg en rol dit in de lengte uit, zodat het deeg ovaalvormig wordt.
  • Neem wat van de gepureerde aardappelvulling en leg dit op het onderste deel van het lapje deeg.
  • Snijd de bovenkant van het lapje deeg in ongeveer 5 stroken.

  • Vouw de onderkant van het lapje deeg over de aardappelvulling.
  • Vouw vervolgens de strookjes deeg eroverheen. Zorg ervoor dat de uiteinden van de strookjes onder het gevulde deeg komt, zodat ze niet losraken in de oven.

  • Buig het gevulde deeg een beetje met je handen een kant o zodat je een halve maanvormig broodje kunt maken.
  • Leg het gevulde deeg op een bakplaat en laat dit nog even voor 10 minuten rijzen.  Klop wat van het eigeel dat over is van je ei met een vork en smeer dit over de gevulde deegbroodjes.

  • Strooi er vervolgens nog sesamzaad overheen.

  • Leg de bakplaat in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 20 minuten. De broodjes zijn klaar wanneer de bovenkant goudbruin kleurt. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Deze broodjes kun je serveren bij het ontbijt, samen met wat heerlijke menemen en Turkse thee. Klik hier voor het recept van menemen en klik hier voor het recept van Turkse thee. Eet smakelijk!

Eindresultaat:

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Patatesli Serit Pogacasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 25
Auteur:
Publiceerdatum: 06-07-2014
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten deeg: 240 mL melk (kamertemperatuur) 40 gram (1 blokje) verse gist...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

25 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Dat ziet er lekker uit.ga ik zeker uitproberen.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya, die ga ik van het weekeinde maken!
3 jaar geleden reactie door anoniem
dit ga ik zeker proberen ziet er lekker uit
ik hou wel van de Turkse keuken
4 jaar geleden reactie door anoniem
Tjee, dit ziet er lekker en eenvoudig uit. Ga het zeker maken. En wat een mooie site heb je. Groeten Dave
5 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba hulya.
 ben gormek turksekok,
ben yapmak yemek borek .tamam
ben isim hafida...
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb t gemaakt en ik heb zelf nog nooit iets met brood gemaakt maar het is bij mij meteen gelukt! Lekker zacht heb wel gehakt in gedaan inplaats van aardappels maar echt heerlijk. Hou je gewoon aan de hoeveelheid en goed lang kneden dan kan t niet fout gaan heb t al 2 keer gemaakt
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo , ik heb nu 3 recepten geprobeerd uit joun recepten en alle 3 mislukt ik kook of bak graag
Warom ze mislukken begrijp ik niet en ze komen er nooit zo uit te zien als  jou foto' s denk niet dat aan mijn kook/ bak kunst ligt denk joun recepten kloppen niet
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ik heb ze zojuist gemaakt alleen ze zijn niet zo zacht net als bij de pogaca recept. Ik heb ze ook iets langer in de oven moeten laten zodat ze een goudbruinig kleurtje kregen. Wat is hier misgegaan?

Groetjes,
9 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt me heerlijk maar ben alleen. dus mak ik het niet
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het net gemaakt. Alleen heb ik ze voordat ze de oven ingingen niet laten rijzen. Ze zijn best bleek met poeder erop. Zitten al 30 minuten in de oven 160 graden voorverwarmd. Brood is ook beetje deegachtig. Nog nooit eerder deeg gemaakt dus wist niet of ik het goed deed. Vulling was perfect. Lekker ook als aardappelpuree XD. Maar dat deegachige komt dat door t niet rijzen?

Groetjes Fatih
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya

Ben je niet van plan om een nieuwe koekboek te gaan maken naast wat je heb gemaakt met nieuwe recepten.

Alvast bedankt
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Kun je ook gehakt of feta als vulling gebruiken??
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga t snel maken
9 jaar geleden reactie door anoniem
Oh lekker kan ik ook maken van de week. Heb vorige week al iets anders gemaakt de ay borek was erg lekker!

Bedankt voor de lekkere recepten allemaal!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gemaakt perfect gelukt heerlijk !

Groetjes Fidan
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Fidan, super om te lezen dat het goed is gegaan! Succes verder. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dank voor je recept Hülya, ga het a.s. weekend aan de slag.

Groeten van Willem.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Het water loopt me in de mond !

Het zijn ook duidelijke foto's !
10 jaar geleden reactie door Mesuttekir
lekker hoor yammie jammie

Hulya jij hoort een lintje te krijgen koninklijk te worden onderscheiden .
of een Ataturk rozetje te krijgen want jij maakt reclame van Turkse keuken je draagt je steentje bij voor Turkisch ekonomie .Door jou blijft Turkse ekonomie draaiend dankzij jou inzet worden Turkse winkels in Europa bevoorraad met Turkse producten want een Hollander moet feta Turks kaas vermicelli kofte harc Turkse Yoghurt kip bouillon Turkse Rijst....kopen om jouw recept te kunnen maken Door jou recepten krijgt Turkse keuken zijn verdiende naam op wereld keuken  ranglijst weer terug . Chinees keuken is dan wel nummer 1 op wereld lijst maar meesten lusten geen honde vlees .Fransen eten dan wel kikkerbilletjes en slakken maar een slimme bewuste burger kiest toch voor eenvoudig lekker te bereiden helal eerlijke heerlijke maaltijden .Ga zo door goed bezig .in Afrika experimenteerde men met apen eten kreeg men ebola uitbarsting straks zal men in Nederland experinmenteren met muizen insecten eten Ik hoop dat dit niet doorgaat want niet alles is lekker lekker wanneer gaat men dit eens beseffen kies voor veilig gezond eten kies voor Turk keuken zal ik zeggen .
10 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom geen nobel prijs? Je begrijpt toch wel  dat je reactie zeer overdreven is. En trouwens zo gezond is de turkse keuken niet hoor. Vraag dat maar aan canan karatay...neyse ik ben zeer blij met de recepten van hulya, ik heb er veel van geleerd...en met mij velen vermoed ik.
10 jaar geleden reactie door anoniem
LUISTER ANONIEMELING KIBBELING ,OF WIE JE OOK BENT MENS LEEFT EENMAAL OP DEZE VIRTUELWORLD DUS ETEN DRINKEN GENIETEN ZEG IK ALTIJD WIE GAAT GARANDEREN DAT ALS WE ONS AAN GOED ETEN DRINKEN HOUDEN LANG GAAN LEVEN ?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze gemaakt maar ze waren niet zacht. Het broodje was ook niet gerezen. Wat heb ik
fout gedaan?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi anoniem,
Bij mij is het meerdere keren fout gegaan met het rijzen van het deeg en de broodjes in de oven. Nu ik het zout voortaan onderin de bak leg. Zodat het pas op het allerlaatst in contact komt met de gist. En de melk niet te warm bij de rest doe. Gaat het bij mij goed. Misschien heb je er wat aan. geef ook het deeg de tijd om te rijzen. ook voordat ze de oven ingaan
10 jaar geleden reactie door Hülya
En vooral niet te lang in de oven houden! Elke oven is anders, die 20 minuten zijn meer een richtlijn. Misschien dat jij je broodjes na 15 minuten eruit moet halen. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er weer lekker uit!!Ook dit ga ik maken!!Ben zo blij met jouw site!
Gr Sam
10 jaar geleden reactie door Hülya
Het is ook lekker! Leuk om te lezen dat je er blij mee bent, Sam. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik ook instant gist gebruiken ipv verse? Hoeveel gram of Zakjes Moët ik Dan gebruiken? It wil ze zo gaan maken! Weet iemand DIT!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Je hebt ongeveer 16 gram nodig. Ik lees dat de verhouding droge gist en verse gist 1:2,5 is, dus ik neem aan dat je 16 gram nodig hebt. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heel fijn recept, maak het nu voor de tweede x en gebruik dit x een simpel gehaktmengsel ( gehakt, ui, peterselie, paprika poeder, knoflook, pul biber, zout en zwarte peper) i.p.v. een aardappelmengsel. Bedankt voor het delen!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ook lekker! Jij ook bedankt. :-) Eet smakelijk!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Haha, geweldig, ik heb ze net gemaakt. Er is er maar eentje die niet helemaal goed gerold was en waar de puntjes van loslieten. Ik had niet verwacht dat ze zo groot zouden worden, maar ze zien er fantastisch uit. Als versiering heb ik nigella gebruikt ( zwarte sesam) dat vind ik zo lekker smaken. En ik heb een teentje knoflook aan de vulling toegevoegd. Dit is een blijvertje in mijn keuken :-)
10 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen, blij dat het een blijvertje is in je keuken. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Grappig recept en ook nog mooi gemaakt met die lapjestrchniek. Dankjewel!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Geen dank, veel plezier bij het bereiden ervan!
10 jaar geleden reactie door anoniem
mmmmmmmmm, ziet er weer heerlijk uit!!

Meer stap-voor-stap recepten:

41,080x bekeken
  • broodje kaas en olijven
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties
28,674x bekeken
  • aardappel-kaas börek
  • 4 personen
  • 120 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties vegetarisch recept
34,873x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 60 minuten
Rijst 9 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
120,737x bekeken
  • kip met champignons
  • 4 personen
  • 60 minuten
Kip gerechten 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 51 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)