Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Poğaça

pogaca turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

De welbekende Turkse gehaktbroodjes, in het Turks ook wel: Pogaca.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
  • 220 ml yoghurt
  • 1 blokje gist (40 gram)
  • 880 ml patisseriebloem (soms meer theeglazen)
  • 220 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de Peynirli Pogaca:

  • 250 gram kaas

Ingrediënten voor de Kiymali Pogaca:

  • 250 gram lamsgehakt
  • een halve ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een halve eetlepel zout

Benodigdheden voor op de Pogaca:

  • 2 maal geklopte eigeel

Bereiding van het deeg:

  • Verwarm de melk  een beetje (niet te warm).
  • Giet de warme melk in een kom.
  • Voeg de margarine, yoghurt, gist, meel, suiker, zout en de eieren toe.

  • Meng dit samen tot een deeg en kneed het gedurende 5 à 10 minuten.
  • Bedek het deeg en laat het rijzen voor 1 uur.
  • (mocht het deeg te veel plakken gebruik dan meer theeglazen meel!)

Bereiding van de kaas:

  • Gebruik een vork om van de kaas kleine brokjes te maken.

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
  • Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook bij in de pan.
  • Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
  • Laat het gehakt afkoelen.

Bereiding van de Pogaca zelf:

  • Strooi wat meel op het aanrecht (of tafel), neem kleine balletjes deeg en rol dit een beetje uit. Neem af en toe wat meel mee wat op het aanrecht ligt zodat het deeg goed droog wordt tijdens het uitrollen.

  • Doe het gehakt of de kaas in het midden van het uitgerolde deeg.

  • Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe zodat het een bal wordt.

  • Je kunt ook op het uitgerolde deeg, de kaas of het gehakt tot de helft er op leggen. Dan vouw je de Pogaca dicht en maak je de randen vast.

  • Leg de Pogaca op de bakplaat (met bakpapier). Smeer met een kwastje een beetje van de geklopte  eigeel op de Pogaca's.

  • Doe de Pogaca's in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat het goud/bruin wordt op 220 graden (de oven moet wel voorverwarmd zijn!).
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

pogaca turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Poğaça
Beoordeling: 4/5
Reacties: 93
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving De welbekende Turkse gehaktbroodjes, in het Turks ook wel: Pogaca. Aantal personen 10 Bereidingstijd 90 min ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

93 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet echt heerlijk uit.... zal zeker uitproberen...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb vroeger in een wijk gewoond met veel turkse vrouwen.
Die maakte ook dit soort broodjes maar daar zat heerlijke spinazie bij in is dat mogelijk dat het ook bij dit recept kan? Of is dat dan een totaal anders turks recept?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Nee dat kan ook, maar dan moet je het wel combinere met witte kaas.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,ik had een probleem met de broodjes die ik naar elkaar toe had gevouwen deze gingen namelijk open terwijl ik ze goed dicht had gemaakt.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi, dit kan verschillende oorzaken hebben, maar ik zou eens proberen iets minder vulling te gebruiken en daarmee het probleem op te lossen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Allereerst complimenten voor je leuke site.En heb poqaca broodjes gemaakt in een keer gelukt ze waren heerlijk mijn kinderen en man hebben gesmuld.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya abla
ik had een vraagje ik maak vaker pogaca
maar nu wil het deeg niet rijzen hoe kan dit
de datum klopt van de gist dus dat kan het niet zijn
de yoghurt was wel niet op kamertemperatuur zou dat het kunnen zijn???
en ik heb maar een half glas olie gebruikt
ik hoor graag van je

en dit is echt een super leuke site
koken is gewoon leuk en met jou site is het alleen maar leuker
groetjes filiz
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zal alles even concreter opschrijven:


    250 gram margarine (op kamertemperatuur)
    220 ml yoghurt
    1 blokje gist (40 gram)
    880 ml patisseriebloem (soms meer theeglazen)
    220 ml melk
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel zout
    2 eieren

Misschien dat het nu wel zal lukken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya

heb al verschillende receptengemaakt zijn tot nualtijd gelukt.
Ben nu met dit recept bezig.
Hiervoor heb ik turkse theeglazen gebruikt maar heb ernog
behoorlijk veel meel bij moeten doen laat t mu reizen
maar t plakt nog steeds behoorlijk.

Heb ik hier dan de verkeerde glazen gebruikt?
Moeten tgewone theeglazen zijn?

Groetjes germaine
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ze zijn toch goed gelukt.

Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb Nederlandse glazen gebruikt van ongeveer 220 ml. Ik zal het even aanpassen, fijn dat het toch gelukt is.
11 jaar geleden reactie door anoniem
gister gemaakt goed gelukt.
alleen het zou fijn zijn als je preciezer was met de afmetingen heb er heel veel meel nog aan toe moeten voegen , glazen is wat vaag.
top site Huyla
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik probeer bij de oude recepten alles even naar milliliters om te rekenen. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Ik ga dit recept morgen maken maar ik wou vragen, heb deze broodjes eerder gegeten en kreeg ze toen ook met een soort zwarte gemalen olijfvullig, weet je misschien  hoe ik deze maak?
Alvast dankjewel!

Groetjes Mira
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het was super goed gelukt! Echt mijn man vond het nog lekkerder dan hij gewend was en ook omdat dit recept niet zo 'gierig' is met de vuling en omdat deze broodjes niet kurkdroog waren.
Dankje weer!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk dat jullie er van hebben genoten!

En over de zwarte gemalen olijfvulling:
Koop olijven zonder pitten. Dat is handiger. Als ze erg veel zout bevatten, leg je ze in water zodat het zout wegtrekt. Vervolgens snijd je ze in stukjes, en kun je nog diverse kruiden eroverheen strooien. Daarna zijn ze klaar om in de broodjes te gaan. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mrh Hulya,

Wanneer je het hebt over theeglas is dat europese normale tassen of de turkse theeglassen ?

Alvast bedankt

Ne§e
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nederlandse theeglazen, van rond de 220 ml. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya!
Leuke site!
Ik ben nu deze broodjes aan het maken. Maar het deeg wordt maar niet gaar!
Ik heb ze al bijna een half uur (volgens mij zelf al iets langer) in de oven staan.
Buitenkant is lekker krokant, maar de binnenkant wordt maar niet gaar. Ik moet
zeggen dat ik het deeg met gist uit een zakje heb gedaan. Geen blokje gist dus. Je
schreef bij een andere reactie dat je dan 42 gram moest gebruiken en dat dat neerkomt
op ongeveer 1 en een halve eetlepel. Maar 1 zakje is maar 7 gram. Anderhalve
eetlepel kwam bij mij neer op iets meer als twee zakjes. Dat is lang geen 42 gram.
Had ik dan meer gist moeten gebruiken? Of het deeg langer laten rusten?
Ik heb de oven nu maar uitgedaan. Ik ben bang dat anders de bovenkant gaat verbranden.
Ik had ze de laatste 10 minuten beneden in de oven staan met bakpapier erover heen.
Volgens mij is de temperatuur van de oven wel goed. Ik had de oven ook voorverwarmd.
Verder wil ik nogmaals kwijt dat ik je site heel leuk vind. Ik ben nog nooit ergens zoveel echte turkse recepten tegen gekomen.
Groetjes Rebecca (onder mede-moslims ook wel bekend als Ayse)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Selamunaleykum Ayse,

Dank je wel voor je lieve woorden!

Wat betreft de broodjes, gist zorgt meer voor de luchtigheid, niet zozeer het gaar worden. Ik denk dat je de oorzaak meer bij de temperatuur van de oven moet zoeken. Probeer het eens de volgende keer op bijvoorbeeld 200 graden ipv 220. Hiermee geef je de broodjes iets langer de tijd om ook van binnen gaar te worden... voordat de buitenlaag krokant is. Overigens, misschien is het handig om de volgende keer toch zo een gistblokje te gebruiken i.p.v. te experimenteren met gist uit een zakje, dan weet je in ieder geval dat je wat dat betreft goed zit.

Dit is hetgeen wat ik gebruik:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7677.jpg

In zo'n beetje alle supermarkten te vinden :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Aleykum selam Hulya!
Dank je voor de snelle reactie.
Ik zal een volgende keer de oven iets lager zetten. En ik zal op zoek gaan naar dat
beroemde blokje gist. Ik had het nog nooit gezien. Dus was ervan uit gegaan dat het
in een speciaalzaak gekocht zou moeten worden.
Iyi aksamlar,
Ayse
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya


Ik vind de broodjes heerlijk
Ik ben zo blij met jouw site
Ik ben al 17 jaar getrouwd met een turkse man
En heb veel turkse gerechten geprobeerd te maken,Maar vaak zonder sucses
Met jouw site vol met recepten en foto,s lukt bijna alles
Bedankt en ga zo door
Ik zit alweer te wachten op nieuwe recepten

bedankt
miriam Gulec
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
De eerste keer dat ik de broodjes maakte waren ze perfect.. nu elke keer krijg ik de bovenkant niet meer zo zacht.. ik weet niet waaraan dit ligt heb jij misschien een idee?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm, misschien te lang in de oven gestaan? Heb je er ei overheen gesmeerd? Anders zou ik het niet weten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ik heb de broodjes gisteren gemaakt.En de eerste wat ik in de oven had gedaan waren van boven hard. Nu denk ik dat ik de deeg te dun heb uitgerold, want bij de volgende heb ik deeg dikker gelaten en waren de broodjes weer zoals ze horen te zijn. Misschien heb je hier wat aan. Groetjes Angelique
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya,
Çok teşekkürler bu site için.
Bugün pogaca yapacagım .
Altı sene önce Türkiye'de yurtta her pazar pogaca yedim.
Ve şimdi birinci defa yapacagım.
Çok merak ettim.

İyi ramazanlar.
Elleriniz saglık
İyi akşamlar
İrene-nesibe.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Simdiden afiyet olsun, Irene, bakalim nasil olacak! :-)

Sana da hayirli ramazanlar dilerim.
11 jaar geleden reactie door Irene 139
Hallo Hulya,
Ik heb de eerste ronde in de oven,ben benieuwd.
Ik wou even zeggen dat ik erg lang op zoek ben geweest naar een goede site voor turkse recepten, die van joui is geweldig.
Vooral nu tijdens de ramadan kan ik mijn gezin lekker en gevarrieerd eten voorzette, bedankt.
Groeten ,
Irene samiloglu
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Irene,

Waren de broodjes lekker? Leuk om je reactie te lezen! Veel succes tijdens de ramadan.
11 jaar geleden reactie door Irene 139
Hallo Hulya,
De broodjes waren heerlijk .
Fijne dag nog
Groeten irene
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Wat een geweldige recepten heb je!!!
Mijn vraag over deze broodjes: zijn het zachte broodjes of hard/krokant??
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, deze broodjes zijn zeker zacht, vooral met het gehakt en de kaas als vulling zijn ze heerlijk.
11 jaar geleden reactie door Fathima55
Merhaba hulya,

De pogca is gelukt! Heb alles verdubbeld
Heb er ongeveer iets van 60 kunnen maken.
Ik heb wel veel meer dan 1 kilo meel gebruikt
Denk zo'n anderhalve pak meel. Was lang
Bezig had 1 oven tipsi. Heb twee vullingen
Aardappel en peynir.
Het is heerlijk. Ga veel invriezen voor de
Ramadan.

Kan je mij tips geven wat ook handig
Is om in de vriezer te hebben voor
Ramadan. Ik heb dus al pogca.

Ik vind je top!!!!

Xxx fathima
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Fathima, helemaal super! Wat betreft voor de ramadan... ik zou in ieder geval deze gerechten in de vriezer doen:

http://www.turksekok.nl/103/feselli
http://www.turksekok.nl/139/manti
http://www.turksekok.nl/33/sarma
http://www.turksekok.nl/60/lahmacun
11 jaar geleden reactie door Fathima55
Ik heb snel een vraagje.

Ik wil dit met 1 kilo meel maken.

Wat zijn de verhoudingen dan?

Wil het vandaag maken.

Liefs
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo Fathima,

Als je de overige ingrediënten verdubbelt, dan zit je wel ongeveer goed denk ik.
Als het deeg te droog blijft, voeg er dan iets meer melk en yoghurt toe, wanneer het deeg te plakkerig is, dien je iets meer meel te gebruiken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya.
Hoeveel deciliter bedoel je met nederlandse theeglazen, ik heb geen theeglazen maar mokken dus daar kan veel in.
11 jaar geleden reactie door Hülya
200 à 220 ml is een goede richtlijn, anoniem. Wel consequent hetzelfde glas gebruiken uiteraard.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het resultaat is erg goed... Super recept... Heel erg bedankt.. Ipv margarine heb ik 3/4 glas zonnebloemolie gebruikt. Ik heb toen wel 3 extra glazen meel moeten gebruiken.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ah, dat is een mooi alternatief! Dank je wel voor het delen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hulya,

Moet de margarine gesmolten zijn?

Groetjes Louisa
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Louisa,

De margarine hoeft niet gesmolten te zijn, tenminste, zo doe ik het niet.

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door Erol1980
Merhaba Hülya,

vroeger maakte ik dit recept ook vaak,
alleen heb ik het weer iets anders geleerd
i.p.v. margerine of boter gebruikte ik olijf olie . . .
ik weet niet of je wel eens van dit recept hebt gehoord
en of je dan ook weet hoeveel olie ik dan zou moeten gebruiken

trouwens nog een kleine tip . . . als je turkse kaas als vulling gebruikt
(wat ik dan nog vaak met  fijn gehakte petercelie meng)
is het lekker om een beetje sesamzaad op het broodje te doen

en voor de mensen die een hollandse twist eraan willen geven
het is ook erg lekker als je een appel/rozijn/kaneel (met een beetje suiker) vulling gebruikt

groetes Erol
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Erol,

Volgens mij is een half glas olijfolie wel voldoende, maar olijfolie is wel behoorlijk zwaar... als ik jou was zou ik beter zonnebloemolie gebruiken, indien je per se olie wil gebruiken.

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik snap iets niet:

Doe je 2 hele eieren bij het deeg in? En daarnaast nog 2x alleen het eigeel om te smeren?

Of doe je het eiwit bij het deeg en het eigeel om te smeren...?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan beide, anoniem. Ik geloof dat ik bij dit gerecht in totaal 4 eieren had gebruikt. 2 heb ik dus bij het deeg gebruikt, en 2 anderen heb ik alleen het eigeel gebruikt om de broodjes te smeren. Maar je kunt het overgebleven eiwit ook gewoon bij het deeg gebruiken, mocht je het zonde vinden om het weg te gooien.

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik zal kijken of dat gaat lukken, binnenkort komen er een hoop recepten bij. Mocht ik het vergeten, mail me dan eventjes ter herinnering.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya, ik heb een vraag kunt u misschien ook een keer Hambal maken en erop zetten, ik heb een Turkse vriend een hij vind dat namelijk erg lekker.. Erg leuke site trouwens ik pak alle gerechten via hier omdat alles erg duidelijk en lekker is ik heb al verschillende dingen gemaakt..

Groetjes
12 jaar geleden reactie door anoniem
wordt er met 1 theeglas die kleine turkse theglazen bedoelt??
12 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, normale Nederlandse glazen :-) Géén Turkse theeglazen dus, die zijn veel te klein.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je ook roombter gebruiken ipv mararine?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel Dinc! :-)

En zonder yoghurt zou dit gerecht ook wel kunnen, mogelijk zijn de pogaca's dan wel een piepklein beetje harder dan gewoonlijk.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heel super je site ben er helemaal blij mee !
Nu hoef ik niet elke keer naar mijn schoonzus om recepten te vragen en bij haar te kijken hoe ze het maakt haha

Ik had alleen wel een vraagje kan je dit recept zonder yoghurt maken ?
Echt een goede leerzame site ga echt zo door !!

Gr, Dinc
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb de 1e blad met borek te laag in de oven gezet en inderdaad stond mijn oven te hoog (225) waardoor de binnenkant niet helemaal gaar was en de onderkant van de borek te bruin werd..

De 2e blad heb ik aan de bovenkant gezet en de oven iets lager gezet en deze waren heerlijk geworden!...  

Bedankt voor het recept..

Volgende week ga ik Turkse pizza maken... :)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Esther,

Met folie zou het inderdaad kunnen lukken. Op welke graden heb je trouwens de oven gezet? Ik adviseer je voor de volgende keer om de oven minder hoog in graden te zetten en iets langer door te laten bakken, dit geeft de vulling in de pogaca tijd om gaar te worden zonder dat de buitenkant al direct gebakken is.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een geweldige site!..

Ik sta al vanaf vanmiddag in de keuken, allerlei recepten te maken...

Ik heb net de pogaca uit de oven gehaald, maar ze zijn nog niet gaar van binnen..

Moet ik ze bovenin de oven met folie eroverheen gaar laten worden..?

Grt Esther
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zeker, maar zelf heb ik de voorkeur voor lamsgehakt.

Rund is echter ook prima.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Okee, dankjewel hulya!! Ga zo door met je recepten i loveee it :)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Halloo,

Ik had een vraagje, kan je ook rundergehakt gebruiken voor dit recept?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Mecnun,

Börek is simpelweg een algemene naam voor broodjes waar een vulling in zit, dat kan gehakt, kaas of bijvoorbeeld aardappel zijn. De vorm van de börek kan ook weer verschillen, rond, plat of een andere vorm.

Om terug te komen op je vraag, je kunt in principe de aardappelvulling die je maakt voor Patetesli börek (http://www.turksekok.nl/46/patates-boregi) gebruiken om het in de Pogaca te doen i.p.v. kaas zoals in het recept hierboven. Als ik de tijd ervoor heb, zal ik ook het recept daarvan online zetten, maar ondertussen kun je ook zelf experimenteren.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden gewijzigd
Hallo Hülya,

Ik ben zelf half-Turks en heb gelukkig zelf ook wel wat mee gekregen van de Turkse keuken. Probeer nu zelf ook weer het e.e.a. uit. Sinds kort maak ik de Pogaca met gehakt dan ook zelf, maar ik kan mij herinneren dat de Turkse moeders vroeger deze ook maakten gevuld met aardappelen. (wij noemden het trouwens altijd gewoon börek, doe ik nog, maar begrijp dat dat dus toch weer iets anders is)

Ken jij dit? Zo ja, zou je dit recept dan ook willen plaatsen?


Dank je wel,
Mecnun
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Je kunt inderdaad de ingrediënten halveren, maar indien het de eerste keer is dat je dit gerecht gemaakt, dan raad ik je aan om gewoon het recept te volgen zoals het is en dus ook voor 10 personen te maken, je kunt dit soort broodjes namelijk gemakkelijk een dag of 2 à 3 bewaren (ook heerlijk als tussendoortje wanneer ze koud zijn!).

Wat betreft de rode peper, dit betreft "kirmizi pul biberi", letterlijk vertaald: rode strooi peper. Het is een beetje korrelig van structuur en het is te vinden in alle Turkse supermarkten.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,
Mijn complimenten voor alle recepten die je hier hebt staan.  Ik heb een vraagje? Ik wil deze broodjes maken vanavond en nou heb ik twee vraagjes: 1. als ik dit gerecht voor 5 personen wil maken kan ik dan gewoon alle hoeveelheden ingrediënten halveren? 2. Wat bedoel je met rode peper? bedoel je paprika poeder of cayenne peper of is het een peper die ik bij de turkse supermarkt kan halen?

Alvast bedankt.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Normale Nederlandse glazen van 150 ml. We gebruiken geen Turkse.
12 jaar geleden reactie door anoniem
welke theeglas wordt hier gebruikt
die van 250 of 125 ml
12 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor je antwoordt
ik wil dit graag een keertje maken zodra ik genoeg tijd ervoor heb
heb het opgeslagen dan laat ik weten of het ook gelukt is
kan je mit deeg verschillende vullingen gebruiken
en is dit ongeveer helzelfde wat ze ook in turkse bakkerijen verkopen die platte gehakt broodjes?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt uiteraard verschillende vullingen gebruiken. De vullingen in het recept hierboven zijn dus kaas of gehakt, je kunt bijvoorbeeld ook aardappel gebruiken. En die platte gehakt broodjes van de bakker zijn niet helemaal hetzelfde als de broodjes in dit recept. De broodjes in dit recept zijn namelijk niet plat, maar bol. Maar even lekker hoe dan ook.
12 jaar geleden reactie door Kiral27
Hallo,

Ik heb de pogaca gemaakt en het was echt heerlijk!
Heb ipv margarine roomboter gebruikt.
Ipv 4 theeglazen meel heb ik er denk ik wel 7 moeten gebruiken voordat het niet meer plakte (maar dat deed niets af aan de smaak!)
Ik heb de pogaca met kaas gemaakt, en daardoorheen heb ik nog wat pul biber gedaan.

Heerlijk! En wat een leuke site :)

Kiral
12 jaar geleden reactie door anoniem
ooo wat ziet het er herlijk uit hey ik ga nu snel ook beginen  heheheh maar heb een vraag  ... heeft u ook andre recepten ???????
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, als ik meel gebruik dan wordt het deeg niet goed. Gebruik je hiervoor toevallig ook bloem??? Ik ben niet zo'n keukenprinses haha!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Wat is er precies 'niet goed' aan dan? Blijft het te plakkerig bijvoorbeeld? Neem eens even een kijkje op onze facebook-pagina, daar heb ik ruim een week terug enkele tips gegeven over het deeg van Pogaca.
12 jaar geleden reactie door anoniem
je maakt lekker eten  kan je ook andre ge rechte maken  ziet er prefekt uit hey  groetjes
12 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor de tips hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
1 Blokje gist is 42 gram, dat is ongeveer anderhalf eetlepel droge gist. Let wel op dat gedroogde gist een andere uitwerking op het deeg zal hebben dan een blokje gist (deeg zal waarschijnlijk laat rijzen en het deeg zal op een andere manier gisten). Voeg daarom, indien je droge gist gebruikt, daarnaast ook nog 1 theelepel kristalsuiker toe aan de gist om de veranderingen op te vangen. Succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
oke bedankt! kzal eens kijken hoe ze uitpakken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

ik wil graag de poğaça gaan maken maar wil graag weten hoeveel gedroogde gist ik moet
gebruiken. overal staat 1 blokje gist maar dat heb ik dus niet. hoeveel theelepels is dat bijv?
alvast bedankt!
en je site is echt super! lekker duidelijk en overzichtelijk. vooral ook handig met de foto`s erbij voor  zo`n keukenprinses als ik. heb al een aantal dingen gemaakt en smaakte erg goed.
ga zo door.

groetjes anoniempje.
12 jaar geleden reactie door anoniem
lieve huliya je schrijft thee glazen bedoel je daarmee turkse thee glaasjes?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik geen Turkse theeglazen, alle glazen in de recepten zijn Nederlandse gewone theeglazen.. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya.
Hoeveel deciliter bedoel je met nederlandse theeglazen, ik heb geen theeglazen maar mokken dus daar kan veel in.

Meer stap-voor-stap recepten:

26,230x bekeken
  • gefrituurd deeg met gehakt
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
56,184x bekeken
  • ingemaakte groente
  • 4 personen
  • 90 min
Ingemaakte groente 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 261 reacties vegetarisch recept
68,545x bekeken
  • laagjesbrood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
59,349x bekeken
  • turks brood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)