Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Poğaça

pogaca turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

De welbekende Turkse gehaktbroodjes, in het Turks ook wel: Pogaca.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
  • 220 ml yoghurt
  • 1 blokje gist (40 gram)
  • 880 ml patisseriebloem (soms meer theeglazen)
  • 220 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de Peynirli Pogaca:

  • 250 gram kaas

Ingrediënten voor de Kiymali Pogaca:

  • 250 gram lamsgehakt
  • een halve ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een halve eetlepel zout

Benodigdheden voor op de Pogaca:

  • 2 maal geklopte eigeel

Bereiding van het deeg:

  • Verwarm de melk  een beetje (niet te warm).
  • Giet de warme melk in een kom.
  • Voeg de margarine, yoghurt, gist, meel, suiker, zout en de eieren toe.

  • Meng dit samen tot een deeg en kneed het gedurende 5 à 10 minuten.
  • Bedek het deeg en laat het rijzen voor 1 uur.
  • (mocht het deeg te veel plakken gebruik dan meer theeglazen meel!)

Bereiding van de kaas:

  • Gebruik een vork om van de kaas kleine brokjes te maken.

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
  • Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook bij in de pan.
  • Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
  • Laat het gehakt afkoelen.

Bereiding van de Pogaca zelf:

  • Strooi wat meel op het aanrecht (of tafel), neem kleine balletjes deeg en rol dit een beetje uit. Neem af en toe wat meel mee wat op het aanrecht ligt zodat het deeg goed droog wordt tijdens het uitrollen.

  • Doe het gehakt of de kaas in het midden van het uitgerolde deeg.

  • Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe zodat het een bal wordt.

  • Je kunt ook op het uitgerolde deeg, de kaas of het gehakt tot de helft er op leggen. Dan vouw je de Pogaca dicht en maak je de randen vast.

  • Leg de Pogaca op de bakplaat (met bakpapier). Smeer met een kwastje een beetje van de geklopte  eigeel op de Pogaca's.

  • Doe de Pogaca's in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat het goud/bruin wordt op 220 graden (de oven moet wel voorverwarmd zijn!).
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

pogaca turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Poğaça
Beoordeling: 4/5
Reacties: 93
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving De welbekende Turkse gehaktbroodjes, in het Turks ook wel: Pogaca. Aantal personen 10 Bereidingstijd 90 min ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

93 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi! Ik wil deze broodjes vandaag gaan maken, maar vroeg me af het echt een EETlepel zout is voor in het deeg? Klinkt als best veel zout, maar misschien heb ik het mis.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Dank je wel voor het delen van je heerlijke gerechten.

Ik ben vergeten ei in de meel toe te voegen en had ook
Geen yoghurt in huis (geen zin om het te halen).
Maar ik dacht zinder yoghurt Kan maar toen las ik
opnieuw en zag dat ik ook ei had moeten toevoegen.
Maakt het iets uit zonder die twee ingrediënten want de
Deeg is al gekneden in licht te rusten hhh.
5 jaar geleden reactie door CreatedByPaula
Dit recept heb ik verschillende malen gemaakt maar ik heb er iets aan toegevoegd. Gepureerde rode bieten en dan krijg je roze bolletjes. Heerlijk. Bedankt voor het recept en ik ga meerdere recepten uitproberen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zie dat de reacties allemaal wat ouder zijn; maar ik heb t gisteren gemaakt en t was heeeeerrlijk!  Dankjewel voor je recept.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hi kan ik de andere soort gist gebruiken?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya!

Ik heb tarwebloem gebruikt, is dat erg?
Het deeg was niet echt deeg maar heel plakkerig.
Helaas is mijn bloem nu op, kan ik naar de winkel gaan en na het reizen nog extra bloem toevoegen? Of denk je dat het deeg na het reizen goed zal zijn?

Je site is geweldig, ik gebruik hem elke dag!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Zooooooooooooo lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik heb al vaker recepten van je uitprobeert.verschillende maak ik regelmatig.
Nu ben ik op zoek naar een recept van kade maar ik zie m niet op jouwn site erbij staan.
Kan m trouwens helemaal niet vinden op internet.

Heb jij toevallig een recept ervan of weet je hoe t gemaakt wordt?

Groetjes Germaine.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Maak van de gehaktvulling maar een halve theelepel zout in plaats van een halve eetlepel, tenzij je een bloeddruk van 480 wil.
9 jaar geleden reactie door anoniem
beste,
ik heb gezien andere pogaca die zijn beetje glimmend aan de bovenkant en hebben sesamzaadjes ,, kan ik dat ook herbij doen? en hoe maak ik ze glimmend , wat moet ik daarvoor smeren etc?
dankuweel
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi

Ik vind het een hele leuke site mijn complimenten, ik wil morgen pogaca maken maar mijn vraag is is het beter als ik roomboter een beetje laat smelten?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg bedankt! Zelf vind ik het minder prettig werken. Heb je het al geprobeerd?
10 jaar geleden reactie door anoniem
dank je wel voor de recept.goed gelukt.me ,super happy !!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
watvoor yoghurt gebruik je hiervoor? gewoon die dikke Turkse yoghurt?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Kan er ook roomboter in plaats van margarine in het deeg recept?

Groeten Ayse
10 jaar geleden reactie door anoniem
In turkije verkopen ze dit ook zonder dat er iets in zit, WAAR IK ZO GEK OP BEN!!! kan je die ook gewoon maken zonder de vulling die er bij beschreven staat of worden die anders gemaakt?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Op de foto bij het gehaktmengsel zie ik wat oranje dingetjes. Lijkt op stukjes wortel. Wat is dit?
10 jaar geleden reactie door Cansu
is gestold vet (vet wat koud is geworden en niet meer vloeibaar is)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren de broodjes gemaakt. Erg blij met dit recept.
Ik begreep alleen niet wat u bedoelde met 1 theelepel rode peper.
Bedoeld u dan echt een rode peper in stukjes? Of cayenne peper? Of pul biber?
Ook vond ik het deeg wat kauwerig. Mijn kaken gaan op een gegeven moment zeer doen van het kauwen. haha. Doe ik wat verkeerd?
10 jaar geleden reactie door Daisy Caverneels
ik neem gewoon mijn pepermolen met 7 verschillende soorten peper waaronder de rode , een beetje andere cajunkruiden en een beetje engelse saus njam
10 jaar geleden reactie door anoniem
wat is 880 ml bloem in gram? alvast bedankt
10 jaar geleden reactie door Joyce Yıldırım
Dank je wel voor het duidelijke recept. Mijn poğaça zijn fantastisch goed geslaagd! Ik heb er nog wel wat çörek otu (die zwarte pitjes) op gedaan, ziet er leuk uit. Wat een heerlijke site, mijn man en ik genieten van de heerlijke gerechten. Selamlarımıza Yıldırım ailesi
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk recept. Nu meerdere malen gemaakt. Heel erg bedankt hiervoor. Ook voor het recept van de manti dat je in het UMC aan mijn broer hebt gegeven. Ik kan door deze site een klein beetje Turkije naar Nederland brengen. Ga zo door!
10 jaar geleden reactie door Jannie
Lijkt me een heerlijk recept,ook voor een buffet en ga het binnenkort zeker maken voor een verjaardagsfeest.Ik mag graag recepten uitproberen en zeker de Turkse/Griekse keuken.

Maar wat is het verschil tussen gewoone bloem en patteseriebloem?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Hoeveel stuks krijg ik uit dit recept?
Mvg
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het nooit geteld omdat het eigenlijk afhangt van hoe groot je je pogaca wilt maken.
10 jaar geleden reactie door Daisy Caverneels
ik ongeveer 26 broodjes neem altijd de helft met gehakt de andere kaas
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Ik ben gek op pogaca, daarom heb ik tientallen verschillende recepten uitgeprobeerd. Ik heb een recept gekregen van een kennis die erg veel op de jouwe lijkt. Alleen met deze ingedriënten hoef je alleen maar even een half uurtje het deeg te laten rusten. Bovendien hoef je niet zo lang te kneden zoals je eigenlijk bij het kneden van een pogacadeeg wel moet. Ik wilde je mijn recept dan ook geven:
2 eieren (allebei in het deeg gebruiken)
1 zakje bakpoeder
1 pak margarine (250 gr)
de helft van het blokje gist
4 eetlepels suiker
1 theelepel zout
2 eetlepels yoghurt
1 glas lauwe melk
Bij dit deeg is alleen fetakaas als vulling het lekkerst. Uiteraard ga ik jouw recept ook uitproberen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
Ik wil dit recept straks maken maar zonder vulling. Kan ik gewoon de stappen volgen en de stukjes met vulling overslaan? Of heb je misschien nog een ander recept voor zulke broodjes zonder vulling?
Alvast bedankt voor je reactie en complimenten voor je site!
Sanne
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Cok tesekurler. Ik ben getrouwd met een Turkse man en woon in een gehucht zonder turkse supermarkt of bakker. Ik heb dit weekend de broodjes gemaakt en ze zijn overheerlijk. Moet nu alleen oppassen dat mijn man niet gaat opscheppen bij de schoonfamilie in Turkije!

Je site is een echte aanrader. Ga zo door!

Groetjes Myra
11 jaar geleden reactie door anoniem
heb er eergisteren gemaakt ze waren overheerlijk wel pas tegen 10 uur moge proeven maar dan nog de complimenten ware er zeker. iedereen moest ineens het receptje hebben :) µ
hartelijk bedankt deze site is super. de duidelijk uitleg de fotos. dat maakt van en amateur kok en echte kok :P
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo
ik heb dit recept gemaakt maar de buitenkant wat knapperig , van mijn buurvrouw heb ik ze een keer gekregen toen waren ze niet knapperig maar lekker zacht, en de deeg was plakkerig toen ik ze heb gemaakt, hoort het zo?

dankjewel
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

Het deeg hoort eigenlijk niet te plakken. Waarschijnlijk heb je het niet lang genoeg laten rijzen (15 minuten ongeveer). Wat betreft de buitenkant, deze hoort in principe zacht te zijn. Dit kan komen doordat je misschien vergeten bent de ei over de broodjes te smeren of doordat je het dus niet lang genoeg hebt laten rijzen waardoor het deeg lekker luchtig kan worden. Hopelijk heb ik je vraag hiermee beantwoord. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan de broodjes als ze uit de oven komen met een schone plantenspuit lichtjes met water besproeien en afdekken met een schone theedoek. Dan heb je lekkere zachte broodjes ;)
11 jaar geleden reactie door b.corton
Ik heb deze broodjes gemaakt en moet zeggen dat ze heerlijk waren.
Ik vond de structuur van de broodjes wel wat compact maar dat is persoonlijk.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam  Aleykom ik heb gemaakt pogaca echt lekker dank je wel grt   Agnes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Moet je de deeg hiervoor zelf maken of kan het ook met bladerdeeg ofiets?

Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,

Een collega van me heeft deze broodjes een keer voor me meegenomen en ze waren heerlijk.
Nu wil ik ze ook graag zelf gaan maken echter het is nogal moeilijk om aan "verse" gist te komen wel de gedroogde vorm. Weet jij hoe ik om moet rekenen van verse naar droge gist?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Verse gist kan je bij de bakker krijgen zowel bij turkse als bij nederlanders bakker
11 jaar geleden reactie door anoniem
De C1000 verkoopt ook verse gist (verpakt in kleine blokjes van ca. 40 gr).
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor de prima tips. Hier kan ik mee aan de slag.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Van de verse gist reken je ongeveer 1 derde deel in grammen aan droge gist.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Jumbo verkoopt ook verse gist,in de koeling bij het verse bladerdeeg!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

ik heb ze al een paar keer gemaakt maar als ik ze
dubbel vouw gaan ze bij mij vaak open (laatste tijd minder vaak)
maar ga het is een keer op jou manier doen vullen en dan gewoon
weer een bolletje van maken :)
zal een stuk beter gaan.
ik hoop snel weer op nieuwe recepten!!!
je site is zo duidelijk met die fotos
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo leuke site!!

alleen ik heb geen margarine thuis. kan ik ook gewoon zonnebloem olie gebruiken?.
hoeveel nederlandse thee glazen zonnebloem olie moet er dan in?

alvast bedankt!!!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

ik had een klein vraagje. Ik wil de  broodjes van te voren maken en ze dan 's avonds als bijgerecht eten. Wat is de beste manier op ze weer te verwarmen, even in de oven of magnetron? Ben bang dat als ik het verkeerd doe ze hun zachtheid verliezen.
Alvast bedankt!

Groetjes Anne
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je zou ze beter in magnetron kunnen verwarmen. Maar niet heel lang.

Je kunt ze ook uit de oven halen wanneer ze eenbeetje gelig kleurtje krijgen en in de diepvries gooien en wanneer je ze wilt eten dat je ze dan pas goudbruin laat worden in de oven.  Soort van bake off. (Wel even laten afkoelen voordat je ze in de diepvries gooit).t
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Moet je de broodjes eerst ontdooien in magnetron voordat je afbakt in over?

bedankt alvast
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Magnetron is niet zo gezond. Het beste is ze zelf laten ontdooien maar magnetron kan ook.

Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
kan je dit ook met wat anders maken ?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt het ook alleen met groente vullen of olijven :-).
11 jaar geleden reactie door anoniem
Welke yoghurt gebruik je of is aan te radeb?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb halfvolle yoghurt gebruikt. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

is patentbloem hetzelfde al pattisserie bloem?

groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, want patentbloem is onder andere geschikt voor 'patisserie'. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb net een bloem gekocht bij de turkse winkel. Het heet aytak: ekstra un.
Is dit ook mogelijk?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze gister gemaakt. Alleen heb ik de boter gehalveerd omdat ik bang was dat het te vet zou worden. Ze waren heerlijk, dank je wel voor dit recept. Volgende keer doe ik toch maar wel de aanbevolen hoeveelheid boter :)  .
11 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat ze je hebben gesmaakt! Eet smakelijk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Supergelukt de pogaca! Wat een fantastische site!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat het gelukt is, bedankt voor je compliment!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Denedim ve super oldu,teskl......ellerimize saglik.
11 jaar geleden reactie door me.verwijk
weekend gemaakt voor de kinderen ze vonden het heerlijk ga ik vaker doen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super dat het gelukt is, en vooral leuk dat de kinderen het heerlijk vonden. :-)
11 jaar geleden reactie door me.verwijk
ga ik morgen maken voor de kinderen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze gemaakt,het was een ramp want ik was de eieren vergeten en plus die melk en yoghurt waren teveel dus ik dacht weggooien of niet?
Een ei door het deeg gekneed en bloem toegevoegd en kijken of het nog zou lukken.
Uiteindelijk toch gelukt!

Groetjes Marylin

Bedankt Hulya voor deze site.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Toch nog het deeg kunnen redden, haha! Blij dat ze gelukt zijn!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Nou net gemaakt.... bij mij gingen ze ook idd open en ik vind de bovenkant iets te krokant :-(  ik wil ze gewoon zacht hebben!!! misschien heb ik tè grote balletjes meel gebruikt???? verder  alles stap voor stap gedaan zoals het hier staat! Hoe kan dit?? oven op 220, en 15 a 18 minuten gedaan!

Groetjes Henriette
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm, heb je het lang genoeg laten rijzen? Want het harder zijn van de broodjes ligt 9 van de 10 keer aan het feit dat het deeg niet lang genoeg heeft staan rijzen.


Jammer dat het niet gelukt is, Henriette. Hopelijk zal het de volgende keer lukken!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Oooooh....ze zijn WEL gelukt!!! alleen ietsje te krokant! maar ze zijn wel lekker hoor!!! Is gewoon dat ik persoonlijk de hele zachte broodjes/pogaca lekkerder vind! Dus Thanx voor het helpen ;-) want heb het echt dmv jouw goede uitleg voor het eerst pogaca gemaakt!!! cok tesekurler!!!!!

Groetjessss
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oh, haha, nou blij om dit te lezen! :-) Veel plezier, ik hoop dat ze zachter zullen worden de volgende keer dan. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan altijd als het iets te krokant is naar je smaak, een schone theedoen met plantenspuit licht bevochtigen en over de warme bolletjes leggen als ze net uit de oven komen. Voor 10 minuten. Daar worden ze weer zacht van. Of samen met de bolletjes in de oven, een ovenvast schaaltje met water doen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Pfffff als iedereen nou eerst een even zou lezen VOORDAT ze vragen!!!

Ik lees hier zo minimaal 10X dat Hulya zegt NEDERLANDSE THEEGLAZEN!!!!!!!!!!
en GEEN TURKSE THEE GLAASJES!!!!!

Kom op zeg!!!En maar door blijven vragen....!!!!!!

En Hulya, een MEGA,SUPER,FANTASTISCHE SITE!!!! Top!!!!

Groetjes Henriette
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil graag weten of het zachte broodjes zijn? het ziet er in iedergeval lekker uit!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat zijn ze zeker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
mmm heerlijk


hoeveel is 880 ml patisseriebloem in gram ...??
11 jaar geleden reactie door Hülya
Als ik het zo omreken, kom je ongeveer uit op 530 gram bloem. Een makkelijke manier om erachter te komen, is door een glas te pakken waarvan je de inhoud weet in ml.

Vandaar dat ik in mililiters werk: water, bloem, olie etcetera hebben allemaal een verschillende massa in grammen. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker ik heb het ook gemaakt
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je deze broodjes bewaren in de diepvries?
Zoja , moeten ze dan gebakken of ongebakken bewaard worden?

Groetjes.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan zeker! Gebakken bewaren is goed. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Deze broodjes waren echt heerlijk! Ik heb een zakje gist gebruikt ipv een blokje, en werkte gewoon prima. Ik heb dit eerst met wat warme melk gemengd, voordat ik het bij het deeg voegde zodat de gist al wat ging werken.

Heel leuk en handig zo'n site met alle lekkere turkse recepten!

Groetjes Debora
12 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat ze gelukt zijn!

Meer stap-voor-stap recepten:

26,814x bekeken
  • gefrituurd deeg met gehakt
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
68,199x bekeken
  • ingemaakte groente
  • 4 personen
  • 90 min
Ingemaakte groente 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 430 reacties vegetarisch recept
69,906x bekeken
  • laagjesbrood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
61,206x bekeken
  • turks brood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)