Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Cig börek

cig borek

Cig börek wordt bereid uit rauwe gehakt en deeg,

wat vervolgens in een friteuse gebakken wordt.

Heel simpel te maken!

Ingrediënten voor het deeg

  • 5 glazen meel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ei
  • 1 eetlepel zout

Ingrediënten voor het gehakt

  • Halve kilo gehakt (het liefst zonder vet)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels gemalen rode peper
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Ter bereiding van het deeg, mix het meel, olijfolie, yoghurt, azijn, ei en zout. Kneed dit stevig gedurende 10 minuten in een kom.

  • Leeg het geknede deeg opzij en laat het rusten voor 2 uur.

  • Trek wel een doekje of zakje over de kom waar het deeg in zit tijdens die 2 uur, zo droogt het deeg niet uit.
  • 5 Minuten voordat de 2 uur is verlopen, beginnen we alvast met het gehakt. 
  • Mix het gehakt, ui, zout, rode en zwarte peper in een kom, en kneed dit gedurende enkele minuten.

  • Als het deeg onderhand klaar is, maak hier met de hand bolletjes van. En rol deze met een deegroller uit tot de grootte van een hand.
  • Vul de ene helft van het uitgerolde deeg vervolgens met wat gehakt, en vouw de ene zijde over de andere zijde.

  • Prik vervolgens met een vork de randen dicht (goed aandrukken!)

  • Bak de börek vervolgens in een friteuse totdat ze goudbruin zijn, dat zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van de temperatuurstand.

  • Zie onder voor het eindresultaat:

cig borek

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Cig börek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 22
Auteur:
Publiceerdatum: 06-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 3 uur en 0 minuten
Beschrijving: Cig börek wordt bereid uit rauwe gehakt en deeg, wat vervolgens in een friteuse gebakken wordt. Heel simpel te maken! Ingrediënten ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

22 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak ongeveer hetzelfde maar dan met gebrokkelde Turkse kaas erin. Ik gebruik geen yoghurt, maar melk en ei. Je kunt dit ook maken met half bloem, half zelfrijzend bakmeel en een zakje bakpoeder. Dan wordt hij bij mij altijd super luchtig en extra lekker.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, ik zou het graag in de oven afbakken. Hoelang is dan de baktijd en temperatuur?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Dat ziet er heerlijk uit , dit ga ik zeker proberen !
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,
Kun je deze borek ook koud eten?
Kun je ze ook invriezen? Voor of na het bakken?
Dank alvast voor je reactie.
Nesibe
11 jaar geleden reactie door anoniem
ter info: dit is niet het originele recept om çig börek te maken
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,
Ik heb het laatst gemaakt maar volgens mij teveeel meel ... deegwaren wat knookhard ... helaas weg moeten doen en toen weer geprobeer alleen was nog te hard, denk dat ik de verkeerde hoeveelheden heb gebruikt ... had er zo n zin in met tursu erbij en kop thee haha maargoed ga t weer proberen zodra ik weer meer tijd heb ...
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik doe er altijd water bij
ik maak altijd gelijk 2 kilo deeg
2 kilo bloem
1 vers gistblokje
2 etl yoghurt
2 etl zonnebloemolie
halve theeglas melk
en de rest vul ik aan het water als het erg hard is
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt dat je het recept met ons deelt!

5 glazen meel staat trouwens gelijk aan 1 liter meel. :-) Dus controleer of jouw glazen 200 ml zijn, dan kun je deze gebruiken om 1 liter meel te bereiken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, wat een fantastische stevig dit! Mijn complimenten met al die foto's erbij.
Super! Ik zal mij nu zeker eerder wagen aan de Turkse keuken. Juist, doordat ik niet bekend ben met de Turkse keuken vind ik dit echt heel fijn, om staps gewijs aan het werk te gaan.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, anoniem!
11 jaar geleden reactie door Kimberley van den Ac
Beste Hulya,

Wat voor meel gebruik je bij dit recept?

Groetjes Kimberley
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Kimberley, Ik heb Patisserie patent bloem gebruikt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gemaakt en het was heerlijk mmmmmmmmmmm   thanks  gr Ben
11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er heerlijk uit ben het nu aan het proberen hahah
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zit een beetje met de glazen.. welk formaat gebruik je? Turkse theeglazen of gewoon limonade glazen? Had net wat geprobeerd maar had dus teveel meel achteraf.. moest er een ei bij doen en meer yoghurt om het kneedbaar te krijgen anders was het te droog...
(en had zelfs maar 4 glazen gebruikt)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik Nederlandse glazen, anoniem. Dit is een stommigheid van me, kon beter vanaf het begin in milliliters werken i.p.v. glazen, nu wil er nog wel eens verwarring ontstaan :-(
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil dit op 2e kerstdag gaan maken, samen met de turkse tomatensoep. Recepten liggen al klaar, alleen blijf ik toch een vraagje houden over die glazen. Kun je (of iemand anders) mij vertellen hoeveel mililiter of hoeveel gram dit ongeveer is voor de meel?
11 jaar geleden reactie door Hülya
5 glazen meel staat trouwens gelijk aan 1 liter meel. :-) Dus controleer of jouw glazen 200 ml zijn, dan kun je deze gebruiken om 1 liter meel te bereiken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya, ik heb zonet het deeg proberen te kneden, jeetje mina, krijg t wel heel droog, ik heb er alleen 1 extra ei bij gedaan, moet geen probleem zijn toch
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, ik denk het niet. En anders volgende keer ietsje meer yoghurt aan toevoegen, of iets minder meel.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Wat ben ik blij dat ik zo plots op jou site ben gekomen! Ik ga hier veel uithalen kiz.
Ik bak er namelijk niet veel van als het op deeggerechten komt!
Je staat al bij mn favorieten :-) I follow your recepts giiirl!
Grs Duygu
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk om te horen Duygu! :-) Ik hoor het graag als je vragen hebt.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Wat een leuke website, geniet er echt van! Heb alleen een vraag over dit recept. Wanneer je een doek over het deeg moet leggen zodat het niet uitdroogt is dit dan beter met een vochtige doek of beter droog. Zelf weet ik wanneer ik Bosnische burek maak dat er een vochtige doek omheen moet, maar dit is natuurlijk heel ander deeg. Vandaar mijn vraag.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dank voor je complimenten. Ik gebruik bij geen van de gerechten een vochtige doek, sterker nog, ik trek gewoon een plastic zakje over de kom waar het deeg in zit, en dat voldoet prima.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Fary,

ik gebruik halfvolle yoghurt :-)

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
wat voor yoghurt gebruik je eigenlijk?

Trouwens je recepten zien er heerlijk uit....ga zodoor.


Gr,fary
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi housam,

Nee, het gehakt blijft niet rauw. Tot het deeg gebakken/gefrituurd is, zou het gehakt allang gaar moeten zijn. Let er wel op dat je het gehakt dun uitsmeert over het deeg.

De enige reden dat het 'rauwe börek' heet is omdat het vlees rauw in het deeg wordt geplaatst.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door housam
Het ziet er super lekker en makkelijk uit.
Maar mijn vraag is blijft het gehakt niet rauw?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Aicha,

Ik heb dat eerlijk gezegd nooit geprobeerd, maar ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen, het enige wat zal verschillen is mogelijk de smaak.

Houd me op de hoogte! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,

Wil ik graag informatie wil weten over een witte meel waar ik niet mag eten ivm darmklachten.
is dat mogelijk met bruine meel gebruik van maken als ik kan deeg maken?

Met vriendelijke groeten,

Aicha
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Met kerst willen turks eten, als ik naar je foto's kijk krijg ik al trek!
Wanneer komen de recepten?  Ik al je site in de gaten houden.

Yvette

Meer stap-voor-stap recepten:

22,585x bekeken
  • gevulde maan broodjes
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
25,228x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept
225,047x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties
148,300x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)