Cig börek wordt bereid uit rauwe gehakt en deeg,
wat vervolgens in een friteuse gebakken wordt.
Heel simpel te maken!
Ingrediënten voor het deeg
-
5 glazen meel
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels yoghurt
-
1 eetlepel azijn
-
1 ei
-
1 eetlepel zout
Ingrediënten voor het gehakt
-
Halve kilo gehakt (het liefst zonder vet)
-
1 ui
-
1 eetlepel zout
-
2 theelepels gemalen rode peper
-
2 theelepels gemalen zwarte peper
Bereiding:
-
Ter bereiding van het deeg, mix het meel, olijfolie, yoghurt, azijn, ei en zout. Kneed dit stevig gedurende 10 minuten in een kom.
-
Leeg het geknede deeg opzij en laat het rusten voor 2 uur.
-
Trek wel een doekje of zakje over de kom waar het deeg in zit tijdens die 2 uur, zo droogt het deeg niet uit.
-
5 Minuten voordat de 2 uur is verlopen, beginnen we alvast met het gehakt.
-
Mix het gehakt, ui, zout, rode en zwarte peper in een kom, en kneed dit gedurende enkele minuten.
-
Als het deeg onderhand klaar is, maak hier met de hand bolletjes van. En rol deze met een deegroller uit tot de grootte van een hand.
-
Vul de ene helft van het uitgerolde deeg vervolgens met wat gehakt, en vouw de ene zijde over de andere zijde.
-
Prik vervolgens met een vork de randen dicht (goed aandrukken!)
-
Bak de börek vervolgens in een friteuse totdat ze goudbruin zijn, dat zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van de temperatuurstand.
-
Zie onder voor het eindresultaat: