Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Çikolatalı cevizli toplar

Beschrijving:

Heerlijke zoete bolletjes gedompeld in kokosnootschaafsel.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingredienten voor de balletjes:

  • 400 gram theebiscuits
  • 1 theeglas walnoten
  • 250 gram roomboter
  • 3 eetlepels cacao
  • 2 theelepels vanille essence/aroma
  • 3 eetlepels suiker

Ingrediënten  voor op de balletjes:

  • Chocolade glazuur
  • Jam
  • Kokosnootschaafsel

Bereiding van de balletjes:

  • Doe de biscuits in een blender en blend het. Haal het eruit en doe het in een kom.

  • Blend ook de walnoten in een blender en voeg deze toe aan de koekjes.
  • Doe de roomboter, suiker, cacao en vanille bij de koekjes.

  • Kneed alles bij elkaar totdat het tegen elkaar plakt.
  • Neem kleine stukjes en rol deze tot kleine balletjes.

Bereiding van de Kakaolu cevizli toplar:

  • Doe de chocoglazuur over de balletjes heen zodat ze helemaal bedekt zijn met chocolade.

  • Je kunt ze ook in jam dompelen en erna kokosnootschaafsel overheen strooien.

  • Doe ze daarna in de koelkast voor ongeveer 1 of 2 uur.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Çikolatalı cevizli toplar
Beoordeling: 4/5
Reacties: 32
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Heerlijke zoete bolletjes gedompeld in kokosnootschaafsel. Aantal personen 6 Bereidingstijd 60 min Ingredienten ...

32 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,

Ik heb deze balletjes op de verjaardag van mijn dochter gemaakt, het was een groot succes. Wel vond ik het lang duren om er goedgevormde(stevige) balletjes van te maken. Als oplossing heb ik een melkcupje leeggemaakt en de vulling er stevig ingedrukt en het vervolgens op een plaat uitgedrukt. Zo ben je veel sneller klaar met de vormpjes. Nu heb ik een bonbonvorm plaat met hartjes gevonden, en ga ik er hartjes van maken haha..
erg leuk!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Deze zijn zo ontzettend lekker. Maak ze nu al voor de 6e keer minstens.

De eerste keer vielen ze ook een beetje uit elkaar tijdens bereiding maar ik zorg dat ik alles heeeeel goed meng en als het nog een massa is ook wat kneed en er op druk.
Waneer ik een bolletje maak dan pak ik altijd meer dan nodig want meestal valt er een deel in kruimels af en ik kneed het bolletje steeds heel hard in mijn hand tot hij vast is.

Ik heb morgen een babyshower en het wordt of is een jongetje en heb ze nu nadat ik ze met chocolade van gesmolten repen heb ingedompeld, ingerold met van die blauwe spikkeltjes die ik gewoon bij de supermakt heb gekocht.
Daarna doe ik ze na het opstijven in van die papieren bakjes in het klein die je ook voor cupcakes hebt.
Ziet er zo mooi en feestelijk uit!
Dankjewel Hulya!

Groetjes Mira
4 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk om te horen Mira, die blauwe spikkeltjes zijn een goed idee, dat gaat prima zo te horen.

Veel plezier met de babyshower!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze net gemaakt, en ze zijn heerlijk! Bedankt!
Ook heb ik je kookboek gedownload en uitgeprint, ben er erg blij mee!
Mijn vraagje was hoelang je deze zoete bolletjes kan bewaren en hoe?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Als je ze in de koelkast zet, kun je ze tamelijk lang bewaren, makkelijk 1 tot 2 weken. Diepvries kan overigens ook prima, indien je ze nog langer wil bewaren.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kolay hazirlanabilen ,malzeleri kolay bulunan nefisbir tatliya yada pastaya benziyor ,,,deneyecegim,,ben hindistan cevizli hersseye bayilirim,,
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ze zijn heel erg lekker en volgens vrienden en familie die ze hebben geproeft lijken ze zo uit een chocolaterie te komen. Dankjewel Hulya voor alle mooie recepten weer! Mira
5 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat jullie ervan genieten. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ze zijn super lekker! Heel makkelijk te maken met bovenstaande uitleg.. JUMMIE!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Turkse mensen maken heeeerlijke eten Maschalla Hülya lekker hoor die koekjes!!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel anoniem! :-) Wat is jouw nationaliteit?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Maschallah wat zien die koekjes er mooi en lekker eruit :)
ik ga em meteen proberen!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk,kan ik ook andere noten gebruiken dan walnoot,wil het graag weten,me man houdt niet van walnoot.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hazelnoten? Macadamia noten? :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je ook nutella gebruiken als chocolade glazuur,  chocolade glazuur in de winkel is namelijk altijd zo puur
En waar kan ik cacao vinden heb namelijk overal gezocht...
Groetjess sibel
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Sibel,

Nutella kan helaas niet, dat blijft helaas te zacht, maar je zou bijvoorbeeld wel een chocoladereep kunnen gebruiken als vervanger voor het chocoladeglazuur, je zou het eventueel wel eerst moeten laten smelten. Doe de reep bijvoorbeeld in een kommetje, en doe dit kommetje in een pan met kokend water en wacht tot de reep smelt. Cacao kun je in bijna alle supermarkten vinden.
5 jaar geleden reactie door anoniem
5 jaar geleden gewijzigd
hey, hulya ik vindt het super lekker ik was jarig ze vonden het heerlijk dankje voor je recept groetjes deniz
5 jaar geleden reactie door Hülya
Geen dank! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Ik heb de koekjes gemaaakt en ze waren heerlijk:)
Alleen vielen ze uit elkaar als ik ze in de chocola wil dompelen?
Wat doe ik fout?

Groetjes.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Iets meer roomboter toevoegen zodat de balletjes vaster worden en minder gemakkelijk uit elkaar vallen bij het onderdompelen in de chocola :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
5 jaar geleden reshown door Hülya
Hey,
wat voor smaak jam moet je het beste gebruiken?

Gr.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo,
je kunt het beste kersenjam of aardbeienjam gebruiken. Als de jam maar rood is.
6 jaar geleden reactie door anoniem
ja heerlijk echt
de gasten stonden verstelt van mijn kook  kunst hahha
cok tesekkur ederim hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
Roomboter er gewoon zo in doen en dan kneden? Moet e m niet warm
Maken ik een kommetje ofzo?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Roomboter moet op kamertemperatuur zijn, in de kom doen en kneden.
6 jaar geleden reactie door anoniem
mag vanilliesuiker ook...in plaats van vanille essence
6 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat is geen probleem anoniem.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Best Hulya,

ik ben ze vandaag gemaakt.. nu afwachten hoe ze gaan smaken.

een vraagje maak je de jam warm, waar je de bolletjes in kunt dompelen.

groetjes
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hangt een beetje van de jam af, als je erg stroperige jam hebt, dan raad ik je aan om deze een beetje te verwarmen zodat het vloeibaarder wordt.
6 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor je snelle reactie... ze zijn heerlijk geworden!!!!!


groetjes
6 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn om te horen! :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Vloeibare vanille aroma kan ook ja, denk ik.
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik kon in de winkel geen vanille essence vinden is vanille aroma ook goed?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Kan dit ook met margarine??
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb 300 gram theebiscuit gebruikt dat was n.l het gewicht van de rol koek die ik kocht.
Ik heb basterdsuiker gebruikt ipv gewone suiker.
Ik zag niet in het recept terug waar de suiker bij moest maar die heb ik bij de boter, koek en walnoten gedaan
Was erg lekker!!!!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Gewone boter? Roomboter en boter zijn hetzelfde. Of bedoelde je margarine?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ja margarine
6 jaar geleden reactie door anoniem
Het moet echt roomboter zijn.
6 jaar geleden reactie door anoniem
mag het gewone boter zijn?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Margarine is beslist géén "gewone" boter. Gewone boter is roomboter! Margarine werd zo'n 100 jaar geleden uitgevonden door een gekke Fransman. Het is nep boter en ongezond.
6 jaar geleden reactie door anoniem
o wat is het heerlijk.


Ibrahim
6 jaar geleden reactie door anoniem
^
Ik denke gewoon biscuit koekjes

je hoeft trouwens neit te schreeuwen ...
6 jaar geleden reactie door anoniem
OM WAT VOOR KOEKJES GAAT HET??
6 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoelt u met die 2 theelepels vanille?

Essence neem ik aan?
6 jaar geleden reactie door anoniem
jaa het is Essence. Ik heb ze gister gemaakt, ze waren echt heeeeerlijk!
6 jaar geleden reactie door jeemsbont
Wat ook erg lekker is om wat suikerpoeder of (een klein beetje) pannenkoeken siroop over die bolletjes te doen, vooral als je de bolletjes hebt gedompeld in gemalen hazelnootjes... mmm!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Je zou ze ook in gemalen hazelnootjes en pistachenootjes kunnen dompelen.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je misschien een tip geven waar je die bolletjes nog meer in kan dippen?

Groetjes

Sanne
6 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

ik heb ze vandaag gemaakt nu afwachten hoe ze gaan smaken....

een vraagje maak je de jam nog beetje warm, waar je de  bolletjes in kunt dompelen.

groetjes

Meer stap-voor-stap recepten:

41,089x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties feestdagen recept
29,893x bekeken
  • slierten toetje
  • 4 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 27 reacties feestdagen recept
26,684x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 31 reacties feestdagen recept
14,753x bekeken
  • apple crumble
  • 4 personen
  • 60 min
Gebak 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)