Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Türlü

turlu groente potpouri

 

Beschrijving:

Een mix aan groenten en gehakt,

met een lekker sausje eroverheen

maakt dit gerecht ideaal voor het avondeten.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 4 aardappels
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram rundvlees
  • 1 beker gekookt water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikavlokken
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

  • Snijd het rundvlees in kleine blokjes.
  • Leg de blokjes rundvlees in de pan en laat dit gedurende 30 minuten minuten in zijn eigen vocht koken:

  • Voeg dan de zonnebloemolie toe. Laat nu het vlees bakken in de zonnebloemolie.
  • Snijd de ui en de knoflook in blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Leg deze in de pan met het rundvlees en laat de ui, knoflook en paprika zacht worden (duurt 2 of 3 minuten).
  • Voeg tomatenpuree toe in de pan. Roer even door.
  • Snijd de wortels in stukjes. Doe deze ook in de pan met het rundvlees en laat de wortels ook zacht worden (zal 10 minuten duren):

  • Snijd de courgette, tomaat, aubergine en aardappels in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer alles even goed door:

  • Giet het gekookte water in de pan. Als het water in de pan (weer) begint te koken, zet je het vuur van de kookpit een beetje lager.
  • Als alles in de pan gaar is geworden, strooi je het zout en de peper erin. Roer nog even door.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Türlü
Beoordeling: 4/5
Reacties: 28
Auteur:
Publiceerdatum: 07-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Een mix aan groenten en gehakt, met een lekker sausje eroverheen maakt dit gerecht ideaal voor het avondeten. Aantal ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

28 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
2 jaar geleden gewijzigd
Geweldig.
Mijn vader maakte dit altijd.
Ik ga dit snel een keertje maken!!!

Hoeveel peper moet er eigenlijk in?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Welke paprikavlokken worden er gebruikt! Ik kan er niet uitkomen in de winkel.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya. Ik zou graag weten wat voor een soort rundvlees u gebruikt. Sucadelap, riblap of poulet? Alvast bedankt.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Zojuist klaargemaakt met de zoete aardappel ipv de gewone, ik vond het heerlijk. Ik hoop dat dit gerecht "goedgekeurd"wordt door mijn Turkse schoonzoon.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, is dit gerecht te vergelijken met een osmaans pannetje ?
Of is dit een ander recept ??

Christ
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik wouw vragen welk stuk vlees je hiervoor je gebruikt? stoofvlees of wat moet ik vragen als ik vlees ga kopen?

alvast bedankt
10 jaar geleden reactie door anoniem
Het lijkt een lekker gerecht alleen is het vlees nu rundvlees stukje of gehakt.

Groet Heidi Gorkink
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Heidi,

Het betreft rundvlees, geen gehakt, veel succes ermee!

Groet,

Hulya
10 jaar geleden reactie door Stella Boger
Hi Hulya,

Vandaag heb ik Turlu gemaakt. Iets aangepast zonder rundvlees, met zoete puntpaprika, geen wortels en zoete aardappelen. Heerlijk!!
Op naar een volgend gerecht.
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden gewijzigd
Ben benieuwd... Het staat bij mij nu op het vuur...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga deze heel snel proberen ziet er heerlijk uit weer!

Ik vroeg me nog af of je de pul biber ook aan het einde doet? En alleen op her laatst zout en peper toevoegen he niet al eerder aan het vlees?

Dankjewel weer!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik de pul biber en zout één keer, dat is wanneer alles gaar is geworden in de pan. Dus zoals jij al zei. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
dankje,ik haal het morgen direct bij de Turkse supermarkt.dan heb ik hem thuis als ik iets lekkers wil makken,ben gek op Turkse eten,en dankzij jou kan ik het nu zelf makken,en hoef ik niet de deur uit om het ergens te eten,

gr marijam
11 jaar geleden reactie door anoniem
wat is paprikavloken.wil het graag weten want je gebruikt het in veel gerechten.


gr marijam
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marijam,

Dit zijn paprikavlokken: http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7692.jpg

Je kunt ze bij de Turkse minimarkets halen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
Heb vaak Türlü gemaakt, het is bijzonder smakelijk en eenvoudig. Bijzonder geschikt voor grote groepen, volume-koken . Ik maak de vegetarische variant: er gaan ook snijbonen en pompoen in en ik geef de voorkeur aan Turkse zoete puntpaprika, Turkse kleine groene paprika, en de lange groene Turkse pepers. Met de tomaten gaat er ook wat bruine basterd suiker, bergkruiden en zoete biber. Voor het serveren nog wat zwarte olijven er bij voegen. Lekker met pilav.
11 jaar geleden reactie door anoniem
wat kan je hierbij het lekkerste eten als avondmaaltijd?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Pilav (met yoghurt) is een mooie aanvulling.

Pilav recept: http://www.turksekok.nl/19/pilav
12 jaar geleden reactie door anoniem
HALLO DOT ze gebruikt zeker HALAL rundvlees  gelukig wordt dat binnenkort VERBODEN
12 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij bedoelt Dot dat niet.

Daarnaast, halal vlees wordt niet verboden, ritueel slachten wordt verboden (hoewel dat ook niet zeker is).
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Welk soort rundvlees gebruik je hiervoor?

Gr. Dot
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Dot,

Bedoel je van welk deel van het rund het gebruikte vlees is?
12 jaar geleden reactie door anoniem
hey hülya  
Het lijkt me heel lekker, alleen bij ingredienten staat er 1 tomaat bij maar bij het bereiden staat er nix over de tomaat.  
Bedankt voor de recepten !!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Aangepast, dank!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya

We zijn allerlei recepten van je aan het uitproberen en vinden het erg lekker allemaal tot nu toe dus ga zo door! Mijn vraag is of je ook nog ergens een recept hebt van een lamsstoofpotje, die heb ik vroeger namelijk vaak in een klein restaurantje gegeten maar helaas is dat er niet meer en ik denk dat ik dan eindeljk mijn gezin aan het lamsvlees kan krijgen als ik ze dat voor kan zetten, het lijkt een beetje op wat je bij dit recept hebt gedaan met die groenten.

Groetjes Marga
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marian,

ik heb een fout gemaakt in de recept, ik ga het even aanpassen. Je moet het vlees eerst in de pan doen en in zijn eigen vocht laten bakken. Als het vocht weggetrokken is, doe je de zonnebloemolie er in. Het vlees laat je weer bakken in de zonnebloemolie. Daarna doe je de rest. :-)

En wat betreft de paprika: dit doe je samen met de ui en knoflook in de pan.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi gaat de paprika tegelijk met de courgette enzo de pan in? En bak je het vlees wel of niet in zonnebloem olie. Want er staat doe olie in de pan en dan een stukje verderop vlees in zn eigen vocht bakken en daarna pas olie toevoegen.

Alvast bedankt, Marian
12 jaar geleden reactie door anoniem
As salamoe alaikoem Hülya,

Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heerlijk masha Allah !!
Had alleen t vlees door gehaktballetjes vervangen en de aubergine en courgette door spruitjes & sperziebonen ( ik  ben namelijk niet zo gek op aubergine en courgette vandaar )..

BaarakAllahoe fieki voor je heerlijke recepten..
Binnekort waag ik me weer aan een ander recept insha Allah..

Liefs
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja, de wortels zullen zacht worden omdat het vlees en de overige eerder toegevoegde groenten van nature al een beetje vocht aan de pan toevoegen.

Het vlees zal niet taai worden, omdat het vlees van zichzelf al een beetje vochtig is en daarom lang gebakken moet worden.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
zodra ik de worstels toevoeg zullen deze na uw beschrıjvıng na ongeveer 10 mın zacht worden ondanks dat er geen water toegevoegd ıs? En moet het vlees 30 min bakken? Wodt het dan nıet taai?
12 jaar geleden reactie door OumAdam
Oke super, ik ken dit recept maar dan als stoofpot, alles mengen en dan in de oven..

heerlijk;) bedankt voor het plaatsen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hij komt er over 15 minuten op! Ik ben er nu mee bezig.
12 jaar geleden reactie door OumAdam
wanneer komt dit recept online..?

groetjess
12 jaar geleden reactie door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Ik zet deze er van de week op, samen met enkele andere (nieuwe) recepten! :-) Excuses voor de vertraging.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wanneer komt dit recept online?

Meer stap-voor-stap recepten:

225,049x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties
10,771x bekeken
  • erwtennoedels met kaas
  • 4 personen
  • 90 min
Pasta 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 16 reacties video recept
25,228x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept
16,048x bekeken
  • gebakken ansjovis
  • 4 personen
  • 90 min
Vis gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 4 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)