Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patates köftesi

patates koftesi

Patates köftesi, ofwel köfte uit aardappelen. Normaal wordt köfte uit gehakt gemaakt, maar dit keer heb ik besloten om een vegetarische köfte op de site te plaatsen - de köfte uit aardappelen. Dit Turkse gerecht zou bijvoorbeeld met Mercimek corbasi geserveerd kunnen worden.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 5 aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 glas meel
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas
  • half bosje peterselie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiding:

  • Snijd de peterselie in stukjes.
  • Rasp de aardappelen. Voor de duidelijkheid: de aardappelen hoeven vooraf niet gekookt te worden.

  • Neem de geraspte aardappelen in de hand en kneed boven de goot het vocht eruit.
  • Doe de geraspte aardappelen, bakpoeder, zwarte peper, zout, 2 eieren (!), glas meel, kaas in een kom, en kneed daarna het geheel:

  • Neem stukjes uit het mengsel in je hand en breng ze in de vorm van een köfte. Let op: als het mengsel niet hard genoeg is, kun je nog wat meel toevoegen.
  • Het derde ei breek in je in een aparte kom (behoud alleen het eigeel), klop dit in de kom goed.
  • Dompel de köftes in de kom met eigeel:

  • Frituur de köftes vervolgens tot ze goudbruin kleuren:

  • Zie de onderstaande foto voor het eind resultaat:

patates koftesi

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Patates köftesi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 49
Auteur:
Publiceerdatum: 07-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Köfte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Patates köftesi, ofwel köfte uit aardappelen. Normaal wordt köfte uit gehakt gemaakt, maar dit keer heb ik besloten om een vegetarische...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

49 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba icine unmu yoksa galeta unumu koyuyoruz anlamadimda
5 jaar geleden reactie door anoniem
Leuk recept ,als bij gerecht turkskerst menu.
8 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,
Fantastisch recept. Alles gedaan behalve het eigeel, ging prima
8 jaar geleden reactie door anoniem
Super recept ! Alles is in een x goed gegaan elhamdulillah Xx
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi

Het is niet goed gelukt bij mij. Het was te plakkerig daarom kon ik ze niet in de vorm krijgen omdat het op me hand plakte en uit elkaar gingen. Heb ook extra meel gebruikt maar nog steeds hetzelfde. Weet iemand misschien hoe dat komt?


Groetjes Cigdem
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Kun je dit voor het bakken ook eerst in de vriezer bewaren?

Groetjes Patricia
10 jaar geleden reactie door anoniem
Echt super lekker, doordat die een beetje plakte dacht ik eerst dit gaat nooit lukken maar tt valt niet uit elkaar in de olie, (heb het trouwens in zonnenbloemolie in een pan gedaan).
Het was heel lekker bedankt voor je leuke recepte, mijn turkse man is blij met het eten dat ik maak sinds ik deze site heb gevonden haha.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik heb dit recept een tijdje geleden.uitproneert.
Iedereen vond t hier lekker.
Hellaas was het wel een geknoei terwijl ik er
nog meer meel heb bij gedaan om het vaster te krijgen.
Groetjes g
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je dit ook zonder kaas gaan make of met er perse kaas erin xx
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya
we hebben het geprobeerd het was veel plak werk en smaakte heel erg naar gebakken aardappels. We hebben knoflookpoeder bijgedaan,want zoveel smaak was het niet.

gr. Sarah
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het was de moeite niet waard smaakte zo vies alles weggegooid in prillen bak ondanks recept precies gevolgd
11 jaar geleden reactie door anoniem
Salamu 3likoum hulya, ziet er echt heerlijk uit! Mijn vraag was hoeveel gram meel en geraspte kaas gaat er in zo'n glas? Groetjes Khadija p.s. Heb al heel wat recepten uitgeprobeerd...allemaal lekker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, Lola.

Rauwe, geraspte aardappel, wat in dit gerecht verwerkt zit, kun je niet bewaren.
Dat moet je echt op dezelfde dag gebruiken.

Laat maar eens een geschilde aardappel een tijdje op je aanrecht liggen en kijk wat er gebeurt. Het wordt heel snel bruin en bitter.

Groeten, Martijn
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya
Ik wil dit recept een dag van tevoren maken.
Kan ik de kofte ongefrituurd bewaren tot de volgende dag en dan pas frituren?
Gr.
Lola
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik denk dat je het dan zou moeten invriezen, Lola. Zelf maak ik het  altijd op de dag zelf, dus ik kan je niet met zekerheid zeggen op welke manier je het zou kunnen bewaren.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste hulya

De komende maanden ga ik het druk hebben en verwacht ik ook veel mensen over t vloer,
Dus kan ik dit ook invriezen???

Groetjes
Bezige bij
12 jaar geleden reactie door Hülya
Eerlijk gezegd denk ik niet dat het nog zo krokant zal zijn na het invriezen. Ik heb het nooit ingevroren, dus ik durf het niet te zeggen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Even een vraagje, kunnen deze ook in een pan met zonnebloem olie worden gebakken, zoals de icli kofte en kiymali pisi? Heb namelijk de frituurpan helemaal uitgesopt in de kast staan en dat is zo'n rot klus dat ik 'm zo min mogelijk wil gebruiken ;)

Groetjes Kim
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het maar gewoon geprobeerd, ze zijn weer heerlijk :)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Excuses voor het late antwoord. Blij dat het je geluk is. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

bedankt vor je altijd lekkere recepten. Ik wilde wat vragen, ik woon in İstanbul en weet de vertaling van bakpoeder niet...Is dat hetzelfde als maya?

groetjes van Karin
12 jaar geleden reactie door Hülya
'Kabartma tozu'  is 'bakpoeder' in het Turks. Maya is gist. :-) Hopelijk is het zo duidelijker.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt Hulya, wil het deze week gaan maken, lijkt me heerlijk. :)
Groetjes van Karin
12 jaar geleden reactie door Hülya
Succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Heb je misschien ook een recept voor bulgur kofte?
Ik zou er heel blij mee zijn.

Groetjes, Selda.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Selda,

Ik heb wel dit recept voor je:

http://www.turksekok.nl/645/icli-kofte?print=true
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo
Ik ben bezig dit recept nu te maken, maar als ik alle ingredienten heb gekneed plakt alles zo erg aan mijn handen dat ik er geen kofte van kan maken. iemand enig idee hoe dit komt? en wat ik hier aan kan doen? Of hoe dit volgende keer anders moet?
Groetjes Foekje
Verder een super site!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Maak je handen nat voordat je aan de köfte begint, dan zal het niet plakken. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Was erg lekker,  echt knapperig en luchtig ook. Groetjes Mira
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoe het ook hoort te zijn! Goed dat het je gelukt is, Mira!
12 jaar geleden reactie door sylvie degirmenci
Heeey hulya,

Vandaag dacht ik laat ik eens patatesli koftesi maken en ging eigenlijk meteen naar jou site toe.
ik lees ook vaak de reacties van mensen die het gerecht al een keer gemaakt hebben en mijn moed zakte al ver in mijn schoenen.
Maar heb het toch geprobeerd en het is super gelukt heb wel de tip van de theedoek gebruikt maar heb er niet echt veel meer meel bij hoeven doen.
Ook wil ik je laten weten dat ik echt regelmatig dingen van jou site maak en die altijd in de smaak vallen.
Dus hopelijk snel weer wat receptjes.


optum sylvie
12 jaar geleden reactie door Hülya
Sylvie, super dat het je toch gelukt is! Leuk dat je meerdere recepten uitprobeert!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam

Klinkt heel lekker! Kan dit ook in de oven of de pan worden gebakken? Alvast bedankt!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Zal vast wel kunnen, probeer het eens. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya

ik ga het nu proberen om te maken ben benieuwd
duimen maar haha
12 jaar geleden reactie door anoniem
prHoi hulya.

Heb t zelevde probleem gehad als anoniem.
Waren vloeibaarder.

Dat komt door t vocht in de aardappels.
Heb van iemand een tip gekregen om t vocht er
beter uit te krijgen.

Leg daarvoor de geraspe aardappel op een theedoek
vouw die thevens eroverheen en kneed dit goed.

Groetjes germaine
12 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt dat je deze tip met ons wil delen :-).
12 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren heb ik deze kofte geprobeerd te maken maar omdat het mengsel te zacht was heb ik best veel meel moeten toevoegen. Uiteindelijk heb ik er er mooie vormen van kunnen maken en gefrituurd.
Helaas smaakte het erg droog alsof het brood was en proefde alleen meel :(
Wil in de toekomst wel nog een keer proberen...
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is jammer, anoniem! Hopelijk lukt het je de volgende keer wel.
12 jaar geleden reactie door anoniem
dat had ik dus vandaag precies hetzelfde, ik heb niet meer alles opgebakken omdat er geen smaak meer aan zat.......doordat ik er teveel meel aan toegevoegd had. Maar ik ga het zeker nog een keer proberen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
heb je een alternatief voor het ei ? En dank je wel voor al de recepten!

Kala
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Kala,

Ik weet het niet zeker want het ei dient hier als bindmiddel. Probeer anders zetmeel met water toe te voegen of gebruik meer bakpoeder, misschien dat het op deze manier ook zal binden. Anders weet ik het ook niet, helaas.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya, weer een fantastisch lekker recept! Had wel aardig wat meel nodig om er wat stevige bolletjes van te maken, maar ze kwamen goed uit de frituur! En lekker!!! Mocht eigenlijk niet, het is voor een picknick met vrienden vanavond (waarbij ik ook tacik en de yoghurt taart meebreng), maar heb al geproefd en errugh lekker!! Thanks!

Groeten uit Groningen, Hans
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Bedankt voor alle lekkere recepten die je op de site zet.
Ik heb meerdere recepten uitgeprobeert en geslaagd:)

Patates koftesi is echt lekker en de hele gezin heeft gister ervan genoten:)
(ik heb een klein handje kipgehakt door heen gedaan ook echt lekkerrrr

En vandaag voor iftar iets anders uitproberen.
Groetjes
Mina
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden gewijzigd
Assalamu Alaykum,

Ik ben ze nu aan het maken maar wij hebben geen frituur thuis, gewoon pan met olie erin. Maar ze mislukken helemaal, goudbruin van buiten, en nog helemaal niet gaar van binnen, geen smaak, niks. Ik heb gewoon instructies gevolgd, maar wel bijna dubbele hoeveelheid meel omdat ze anders niet een beetje bijelkaar bleven. Wat zou ik fout kunnen doen?
12 jaar geleden reactie door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Alleykumselam. Dit is eenvoudig op te lossen. Zet een pan met olie op het vuur, vuurpitje hoogste stand.

Wacht tot de olie heet wordt.

Wanneer je besluit de köfte erin te doen, zet het vuurpitje vervolgens op een lagere stand (niet laagste!). Hierdoor kan de köfte langer in de pan kan blijven vanwege de lagere temperatuur, door de langere periode zal de warmte ook doorslaan naar de binnenkant van de köfte en zal zowel de binnenkant alsmede de buitenkant gaar worden.

Als je het vuurpitje op de hoogste stand houdt, dan wordt de buitenkant snel gaar terwijl de binnenkant nog weinig warmte heeft gekend om gaar te worden. Dus kwestie van langer de gelegenheid geven om gaar te worden door het vuurpitje ietsje lager te zetten nadat je de köftes erin hebt gedaan.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
 
Vraagje.. kan ik dit gerecht al in voren maken? Voor iftar wil ik het eten al zover klaar hebben dat we niet heel druk meer zijn. Hele leuke site en ik maak nu h
eel veel gerechten en het is heerlijk! Groetjes serana
12 jaar geleden reactie door Hülya
Een halve dag bewaren wil ik afraden i.v.m. de aardappel die erin zit, maar 1 tot 2 uur van te voren dit gerecht klaar hebben moet geen probleem zijn,
12 jaar geleden reactie door anoniem
Erg leuke site
12 jaar geleden reactie door anoniem
wouw ze zijn egt heel lekker en je weet egt niet hoe dol iik op ze ben als k mocht dan zou k wel met ze willen leven xxxx nou ahahah doeidoei
12 jaar geleden reactie door anoniem
Simpel en lekker.

Volgende keer maak ik ze wel wat kleiner zodat je de korst meer proeft.

Bedankt Hülya voor de duidelijke foto's, dat maakt het verschil.

Groeten, Peter
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, ik ben van een ander land helemaal aan de andere kant dus..  Ik ben geen nederlander. Maar woon wel in Nederland.
Ik vind dit pagina leuk. Ik ga wel eens proberen je recept te maken. Echt iets anders. HEERLIJK. Want ik kook meestal recept uit de Caribisch Gebied.

Groetjes,

Susan
12 jaar geleden reactie door Hülya
Super om te horen! Uit welk land kom je trouwens? Laat me weten hoe het is geworden! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben geboren in de Dominicaanse Republiek. Ja, zeker zal ik je laten weten hoe het is geworden.
Groetjes,

Susan
12 jaar geleden reactie door anoniem
patates harcim cok sulu un katiyorum kati olmuyor normal mi ?
un kattim hala ayni acil cvp istiyorum lutfen
12 jaar geleden reactie door anoniem
patatesleri rendeledikten sonra suyunu iyice sıkman gerekiyor yoksa patates harci yaş kalir birseye yaramaz... zaten hulya abla da oyle yazmis tarifte:

"Neem de geraspte aardappelen in de hand en kneed boven de goot het vocht eruit."

Ben daha geçenlerde yaptim cok nefis oldu

Nilgün
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, ik sluit me aan bij Nilgün :-)

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Zie hier voor de gebruikte soort meel:

http://www.turksekok.nl/forum/viewtopic.php?f=6&t=10
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya hanim, yukaridaki linki elkemissiniz meel icin, fakat link calismiyor. Ben ook benieuwd wat voor soort meel je hebt gebruikt.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Excuses daarvoor, bij deze de correcte link:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7706.jpg
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

ik heb een vraag .kan ik de meel kopen
bij de aldi.of moet het zelfrijzend bak meel zijn .
en is patent bloem ook goed.
wand ik heb zelf rijzend meel gebruikt en was niet gelukt ik neem aan dat ik mischien het verkeerde gebruik hebt .

groet sanne
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo.

ik heb een vraagje.
wat moet ik er bij doen als ik het uit gehakt wil maken.
en hoe veel meel
zit er in een glas.ik weet niet hoe groot het glas is zie het niet zo goed

alvast bedankt
ziet er wel trouwens lekker uit
12 jaar geleden reactie door anoniem
resbpse
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wat voor meel moet je hierbij gebruiken? (sorry ben echt een beginneling)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem,

De aardappelen hoeven niet gekookt te worden, je frituurt ze immers in een later stadium.

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik neem aan dat de aardappels eerst gekookt moeten worden? dat wordt uit het recept niet duidelijk, maar in andere recepten worden de aardappels allemaal eerst gekookt.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Miranda,

Ook het recept voor Lavaş staat op de website, ik heb het alleen iets anders genoemd:

http://www.turksekok.nl/74/sac-ekmegi

Reactie op anoniem:

Wat betreft de aardappelen, deze hoeven niet eerst gekookt te worden, gewoon rauw beginnen dus.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
deze site is echt super!
heb je niet ook toevallig het recept
voor lavas ekmek? en chi kofte en sarmas
mijn schoonmoeder maakt het vaak
maar die praat helaas geen woord nl
dus dan word het altijd moeilijk kan bij haar alleen maar leren door te kijken
groeten miranda
12 jaar geleden reactie door anoniem
Moeten de aardappelen eerst worden gekookt?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik ben blij dat het je heeft gesmaakt!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, heb het vandaag gemaakt.. ook lekker met chilli saus ;)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wanneer komen de nieuwe recepten op de site? Ik wacht al een week :p

Meer stap-voor-stap recepten:

26,157x bekeken
  • groenten met yogurt
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties vegetarisch recept
10,385x bekeken
  • aubergine met ei
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie vegetarisch recept
42,436x bekeken
  • aardappel börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties vegetarisch recept
199,419x bekeken
  • kofta
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 39 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)