Yesil fasülye yemegi (nieuw)

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram kalfsvlees
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree (domates salçasi)
  • 400 mL kokend water

Bereiding:

Was de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes. Breek ze vervolgens door midden.

Snijd het vlees in kleine blokjes.

Snijd de tomaten, uien en knoflook in kleine stukjes.

Plaats een pan op hoog vuur en giet hier de olijfolie in. Wacht een beetje totdat de olijfoliewarm genoeg  is om mee te bakken.

Voeg vervolgens het vlees toe. Roer dit door totdat de kleur van het vlees verandert.

Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit ze.

Wanneer de ui doorzichtig is geworden, voeg je de tomaten toe aan de pan. Roer vervolgens goed door.

Voeg de paprikavlokken en de tomatenpuree toe aan de pan.

Voeg vervolgens de sperziebonen toe aan de pan. Roer goed door.

Voeg ook het zout toe.

Tot slot voeg je het kokende water toe.

Roer alles goed door en sluit vervolgens de pan met zijn deksel. Zet het vuur op een laag pitje als de soep begint de koken. In een snelkookpan laat je het ongeveer 15 minuten langzaam doorkoken of 60 minuten in een normale pan. Het gerecht is klaar wanneer het vlees en de sperziebonen goed gaar zijn.

Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Eindfoto:


 

  • sperziebonen gerecht
  • 4 personen
  • 90 minuten
Gevulde soep 8 jaar geleden geplaatst door Hülya
8 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Yesil fasülye yemegi (nieuw)
Beoordeling: 4/5
Reacties: 15
Auteur:
Publiceerdatum: 19-06-2015
Keuken: Turks
Categorie: Gevulde soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 90 minuten Ingrediënten: 250 gram sperziebonen 200 gram kalfsvlees 2 tomaten 1 ui 3...

15 reacties

Lijkt precies op Turlü oftewel maaltijd soep
10 maanden geleden reactie door anoniem
Mmmm lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keer maken.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Heel mooi geschreven recept!
Ook de perfecte foto's erbij.
Bedankt
3 jaar geleden reactie door anoniem
Paprika blokken zijn gwn chilivlokken
3 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt me heerlijk, ga dit recept zeker een keer maken.
Maar een vraagje wat zijn paprikavlokken?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Het is zeker mogelijk er ook aardappels in te doen.
Maar deze manier lijkt me ook heerlijk..
Met wat turks brood word het zeker een feest.

Bedankt Hulya.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Superlekker. Ook heel lekker als je er nog 2 aardappelen ( in kleine blokjes ) toevoegt
8 jaar geleden reactie door Fiona Ramazan Özdama
Bovenaan staat 6 personen en onderaan 4 personen en daarna weer 6...
Voor hoeveel personen is het nu en is 250 gr. sperziebonen dan niet veel te weinig?
Ik wil het graag maken,maar wil niet tekort komen.
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Met vriendelijke groeten,
ilona
8 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb dit recept klaar gemaakt.
ik en mijn man vinden het erg lekker.
wij hebben er rijst bij gedaan zeer geslaagd.
als je het te scherp vind moet je minder paprikavlokken in doen.
voor ons zeker voor herhaling vatbaar.
met vr joke
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je wel voor dit heerlijke recept je bent een top kok
8 jaar geleden reactie door Nancy Eier
Gisteren gemaakt was perfect gelukt zeker vaker maken!!!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dit resept maak ik vaak maar dan gaan er nog doperwten en stukjes aardappelen in ...heb dit geleerd van Turkse mensen en mijn kinderen en wij zijn er dol op..turksesoep mmmmmmm
8 jaar geleden reactie door anoniem
wij zijn nederlands en mijn moeder maakte dit gerecht altijd alleen dan iets anders, ze had het van een Turkse kok geleerd, wat ik mij kan herinneren deed zij er ook aardappels in en naast de rode paprika ook groene en geen paprikavlokken.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker gerecht maar is mis de turkse kruiden die zich goed lenen voor dit gerecht.
Bijv komijn en wat koriander.

Vr gr Laura
8 jaar geleden reactie door anoniem
Wat gebeurt er met het vlees? Sudderen in olie? En dan bij de groentes als het gaar is?
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Ik pas het even aan. Excuses voor het foutje! :-)
8 jaar geleden reactie door anoniem
En hoe lang is de kooktijd van de groente?
8 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi! 15 minuten in een snelkookpan, ongeveer 60 minuten in een normale pan. Ik heb het er even bijgezet. Bedankt voor je vraag! :-)