
Aantal personen:
6 personen
Bereidingtijd:
60 minuten
Ingrediënten:
-
7 sneetjes wit brood
-
1 blik Taart & Vlaaifruit aardbei (merk: HAK)
-
100 ml water
-
600 mL halfvolle melk
-
3 eetlepels kristalsuiker
-
5 eetlepels griesmeel
-
3 theelepels vanille extract
Bereiding:
Verwijder de korst van de broden met een mes door ze in vierkantjes te snijden.

Braad de broden in een grill of in een oven totdat ze goudbruin kleuren en hard worden. Laat ze vervolgens afkoelen.

Open het blik Taart & Vlaaifruit en schep een derde deel hiervan in een pan.

Plaats de pan op hoog vuur en giet hier het water in. Roer net zo lang door totdat het mengsel gaat koken. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Leg een ovenschaal klaar. Dip de stukjes gebraden brood in het aardbeienmengsel.

Vervolgens leg je het gedipte brood in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle broodjes.

Plaats vervolgens weer een pan op hoog vuur en voeg hier de melk, vanille extract, kristalsuiker en het griesmeel aan toe.

Roer heel goed door totdat het griesmeelmengsel steviger wordt. Haal de pan van het vuur af en blijf doorroeren totdat het mengsel een beetje afgekoeld is. (Blijf wel doorroeren, anders wordt het mengsel te hard!)
Giet het griesmeelmengsel in de ovenschaal. Laat dit volledig afkoelen totdat het griesmeelmengsel hard is geworden.

Schep tot slot het resterende Taart & Vlaaifruit in de ovenschaal.

Laat de ovenschaal in de koelkast koud worden voordat je het serveert. Eet smakelijk!
Eindresultaat:
