Cilekli Etimek Tatlisi

Aantal personen:

6 personen

Bereidingtijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 7 sneetjes wit brood
  • 1 blik Taart & Vlaaifruit aardbei (merk: HAK)
  • 100 ml water
  • 600 mL halfvolle melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 5 eetlepels griesmeel
  • 3 theelepels vanille extract

Bereiding:

Verwijder de korst van de broden met een mes door ze in vierkantjes te snijden.

Braad de broden in een grill of in een oven totdat ze goudbruin kleuren en hard worden. Laat ze vervolgens afkoelen.

Open het blik Taart & Vlaaifruit en schep een derde deel hiervan in een pan.

Plaats de pan op hoog vuur en giet hier het water in. Roer net zo lang door totdat het mengsel gaat koken. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Leg een ovenschaal klaar.  Dip de stukjes gebraden brood in het aardbeienmengsel.

Vervolgens leg je het gedipte brood in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle broodjes.      

Plaats vervolgens weer een pan op hoog vuur en voeg hier de melk, vanille extract, kristalsuiker en het griesmeel aan toe.

Roer heel goed door totdat het griesmeelmengsel steviger wordt. Haal de pan van het vuur af en blijf doorroeren totdat het mengsel een beetje afgekoeld is. (Blijf wel doorroeren, anders wordt het mengsel te hard!)

Giet het griesmeelmengsel in de ovenschaal. Laat dit volledig afkoelen totdat het griesmeelmengsel hard is geworden.

Schep tot slot het resterende Taart & Vlaaifruit in de ovenschaal.

Laat de ovenschaal in de koelkast koud worden voordat je het serveert. Eet smakelijk!

Eindresultaat:

 

 

 

  • aardbeien toetje
  • 6 personen
  • 60 minuten
Toetjes 8 jaar geleden geplaatst door Hülya
8 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Cilekli Etimek Tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 2
Auteur:
Publiceerdatum: 20-06-2015
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 6 personen Bereidingtijd: 60 minuten Ingrediënten: 7 sneetjes wit brood 1 blik Taart & Vlaaifruit aardbei (...

2 reacties

Dankjewel voor dit lekkere recept Hülya. Heb m nu al meerdere keren gemaakt en wordt erg gewaardeerd door de gasten. Ze vinden m zo lekker dat iedereen om t recept vraagt :) ik doe zelf ook vanillesuiker en rozenwater door de griesmeel heen, wat m net dat beetje extra aroma geeft. Ik hoop nog vele recepten van je mogen lezen. Nogmaals dankjewel! Hartelijke groet, Sanja
8 jaar geleden reactie door anoniem
Yummi deze ga k zeker proberen inShaAllah:)
8 jaar geleden reactie door anoniem