
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
60 minuten
Ingrediënten:
-
400 gram Basmati rijst
-
2 eetlepels olijfolie
-
20 gram roomboter
-
1 theelepel suiker
-
2 theelepels zout
-
1 eetlepel citroensap
-
600 mL kokend water
-
1 blikje maïskorrels (140 gram)
-
1 blikje doperwten met wortels (130 gram)
Bereiding:
Was de rijst en laat het vocht een beetje wegtrekken.

Plaats een pan op hoog vuur en voeg hier de olijfolie aan toe.
Wanneer de olie warm genoeg is, voeg je de gewassen rijst ook toe aan de pan. Roer dit ongeveer 2 à 3 minuten door totdat de kleur van de rijst beetje witter wordt.

Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer door totdat de roomboter smelt.

Voeg de suiker en het zout toe aan de rijst.

Voeg het citroensap ook toe aan de rijst.

Giet vervolgens kokend water over de rijst heen. Zet het vuur nu wat lager.

Roer de rijst een beetje door. Zet de deksel er vervolgens op. Laat dit ongeveer 5 minuten staan.
Was in de tussentijd de doperwten, wortels en de maïskorrels. Laat ze vervolgens drogen.
Verdeel de groente over de bovenkant van de rijst. Roer dit niet door, laat de groente op de bovenkant van de rijst rusten.

Sluit de pan met zijn deksel en laat deze op laag vuur staan totdat al het vocht wegtrekt. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
Roer de rijst net voordat je het serveert. Eet smakelijk!
Eindresultaat:
