Cacık

Beschrijving

Deze Griekse tzatziki is heerlijk verkoelend én gaat naast vele gerechten. De salade wordt vooral in de zomer vaak gemaakt ; een soort opfrisser!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Ingrediënten:

  • Halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 steeltjes verse munt
  • 1 beker yoghurt

Bereiding:

  • Schil de komkommer en snijd het in kleine stukjes.
  • Rasp de knoflook en doe deze in een kom.
  • Snijd de munt in dunne reepjes. Voeg ze toe aan de kom.

  • Voeg de gesneden komkommer toe aan de kom met knoflook en munt.

  • Voeg de yoghurt toe aan de kom. Roer dit mengsel goed door.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • tzatziki
  • 4 personen
  • 15 min
Meze gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Cacık
Beoordeling: 4/5
Reacties: 12
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Meze gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Beschrijving: Beschrijving Deze Griekse tzatziki is heerlijk verkoelend én gaat naast vele gerechten. De salade wordt vooral in de zomer vaak ...

12 reacties

Lekker! Had alleen geen verse munt in huis dus gedroogde gebruikt, met eetlepel water, theelepel olijf olie en snufje zout! Lekker eten bij kısır & gebakken aardappels met kipfilet.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Bij welke gerechten kun je dit serveren?

Groetjes, Janny
9 jaar geleden reactie door anoniem
het is eigenlijk Turks maar de grieken hebben het over genomen
du het komt oorspronkelijk uit Turkije!!!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya.
Vandaag gemaakt bij de shoarma, heel simpel en lekker!
Ik heb nog aardig wat over waar kan ik het evtueel nog meer bij doen?
En hoelang kan ik het bewaren in de koelkast?
Moet ik de bak afsluiten?

Gr. Natascha
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk! Een tip van mij; hier hoort ook water bij. Cacik is iets vloeibaars.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Merhabba Hülya,

Ik vind het met yoghurt alleen iets te dik, kan ik er ook water in doen of is er iets anders wat ik kan doen om het dunner te maken.

tesekkur ederim voor deze recepten, je maakt het heel duidelijk.
Groetjes Gizem
11 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reactie door anoniem
cacik biraz sulu olur bu tarife gore cok kati olmus arti benim biildigim cacik biraz da zeytinyagi katilir..nane yerine az dereotu da koyulabilir... :)))
OMG hoe ben ik op deze site terecht gekomen!!!! Meze gerechten heb ik zovaak gezocht. Ik was eigenlijk op zoek naar een ander gerecht en toen kwam ik terecht op deze site. Echt Super!!! Ben zo blijjjj. Allah bin kere razi olsun!!:D
11 jaar geleden reactie door Jasmijn
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, Jasmijn! :D
Heerlijk! Zelf doe ik er altijd een kein scheutje olijfolie bij en een klein snufje zeezout. Pit
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Mmm, klinkt lekker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ook (paar druppeltjes olie, wel wat zout) en wat dille er bovenop
11 jaar geleden reactie door Hülya
Klinkt goed!
Een heerlijk,fris gerecht wat eigenlijk,als je een Turkse kookdag hebt,op tafel niet mag ontbreken.Wordt hier regelmatig gemaakt,gewoon bij een eigen gemaakt broodje Döner,of een Turkse pizza....jammiejjj.En nee,suiker wordt er bij mij niet doorgedaan.
11 jaar geleden reactie door Leen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, Leen. Ik maak met regelmaat cacik, met name als het warm is buiten, is dit een heerlijk fris tussendoortje! Dit gaat inderdaad prima met pizza, maar ook super met pilav, zeker een aanradertje.
Mieja,

Cacik hoor je absoluut niet met suiker te consumeren :-) (lijkt me eerlijk gezegd niet zo lekker...)

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik hou zo van een zoetje,..
Maak ik de saus stuk met suiker ?

Groetjes Mieja
12 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door anoniem
wat een geweldige site! ellerine saglik. je kunt ook witte balsamicoazijn er doorheen doen dat wordt het wat zoeter ;) en erg lekker
dat ziet er erg lekker uit, eet je het gewoon zo of moet er brood bij.
12 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Sivasli Hatcee
liever zonder brood smaakt lekkerder