Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kıymalı ekmek

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  • Meng alles bij elkaar.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.

  • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

  • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.

  • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.

  • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.

  • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kıymalı ekmek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 150
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

150 reacties

7 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya
ik ben zo blij dat ik dit recept gevonden heb ik heb deze broodjes geproeft bij de open dag van de turkse moskee en ik was gelijk verkocht ik eet wel vaker buitenlandse gerechten maar dit ga ik zeker een keer zelf proberen te maken ik hoop dat je regelmatig meer lekkere dingen op de site zet ga zo door groetjes joyce b.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor de complimenten Joyce, er komen binnenkort zeker meer recepten! :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
oke heel fijn ik wacht met smart af op meer lekkers groetjes
7 jaar geleden reactie door anoniem
Laat ik nou geen kei zijn in het maken van deeg. Kan ik ook gewoon Broodmix (bijv Koopmans) gebruiken? En hoorde dat wanneer je Yoghurt of kwark gebruikt door je meel dat het deeg veel zachter word. Klopt dit? Wat zou dan de verhouding moeten zijn meel/Yoghurt??

Groetjes
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, ik heb dit recept samen met mijn dochter gemaakt. Ik zit het nu te eten. Het is echt heel heel erg lekker. Dankjewel. Onze complimenten aan jou.

groetjes Rahima
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Rahima, hopelijk heeft het gesmaakt! :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya nou wil ik t gaan maken maar ben verse gist vergeten kan t ook met instant gist?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ja dat kan ook, alleen zal het deeg wel langer dan 30 minuten moeten rijzen. Dit kan gerust van 45 minuten tot één uur duren.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik ga voor het eerst een deegrecept uitproberen.

Maar met een kwart warm water en een kwart melk word mijn deeg niet mooi rond.
Ik heb precies alle genoemde benodigdheden erin gedaan. Doe ik iets verkeerd misschien?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoe ziet het deeg er op dit moment uit dan? Plakkerig? Zo ja, voeg dan iets meer meel toe. En ook niet onbelangrijk, hoe lang heb je het deeg staan kneden? Ik ben bijvoorbeeld doorgaans (ruim) 5 minuten bezig met het kneden van deeg.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil de broodjes vandaag maken maar ik vroeg me af of het gehak tmengsel eerst gebakken dient te worden of moet het rouw op de broodjes en dan in de oven?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Nee hoor, gewoon rauw. Je bakt ze uiteindelijk samen met het deeg in de oven.
7 jaar geleden reactie door anoniem
echt een heerlijk recept en zo gemakkelijk te maken....ik heb ervan gesmuld!
7 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gisteren gemaakt alleen toen ik er eentje at was het een beetje droog
een idee wat dan kan wezen?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Waarschijnlijk heb je het dan te lang in de oven gelaten of weinig margarine ingedaan of niet lang genoeg laten rijzen.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil graag de broodjes met zowel kiyma als met ei en kaas maken. Kan ik daarvoor gewoon het deeg gebruien van de kiymali ekmek? Wat is het verschil in deeg met de yumurtali ekmek deeg?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Het deeg in beide gerechten is nagenoeg hetzelfde, bij de Yumurtali ekmek gebruik ik echter iets meer margarine zodat het deeg minder taai wordt. In principe kun je het deeg van Kiymali Ekmek ook gebruiken voor de Yumurtali Ekmek. Ik zou zeggen: maak eerst de Kiymali Ekmek door het bovenstaande recept te volgen, en vul daarbij een paar broodjes met ei (zoals het Yumurtali Ekmek recept) in plaats van gehakt en kijk hoe het uitpakt. Ik heb er goede vertrouwen in dat het met dit deeg ook wel zal lukken. Succes!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Is dit niet hetzelfde als de Yumurtali Ekmek broodjes.. Dat recept voor deeg is namelijk anders, maar het ziet er hetzelfde uit?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, de vulling bijvoorbeeld is ook anders :-) Yumurta (ei) versus Kiyma (gehakt).
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik zie dat je bij alle deegwaren gebruik maakt van margarine, kan hiervoor in de plaats ook roomboter gebruikt worden?

Alvast bedankt,

Ceylan
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Ceylan,

Ja, volgens mij kan margarine kan ook in plaats van roomboter.

Groetjes,

Hülya
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo
Moet je de gehakt eerst voorbakken in de pan
Of is dat niet nodig?
Groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, dat is niet nodig, het gehakt moet rauw tussen het deeg.

Groetjes,

Hülya
7 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de tip, anoniem. Leuk om te horen dat ze goed zijn gelukt!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Vanmiddag heb ik de broodjes gemaakt en ze waren heerlijk.
Ze smaakten net als in Turkije en veel lekkerder dan van onze Turkse bakker.
Ik heb wel 300 ml water/melk moeten toevoegen aan de 500 gram bloem om een mooi deeg te krijgen.
Heel erg bedankt Hülya.

Groetjes.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Wow wat een heerlijke gerechten, eindelijk een site waar de recepten ook met duidelijke foto's erbij staan. Ik kwam per toeval op je site terecht en meteen onder mn favorieten opgeslagen!

Heel erg bedankt voor je recepten. Ik had deze broodjes gemaakt (recept uit een kookboek) maar was heel hard. Die van jou zien er superlekker uit, ga ik deze week nog proberen want mijn dochter is er gek op.

Groetjes
7 jaar geleden reactie door anoniem
het is een heel er goed recept ik maak het meteen!!!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn turkse buurvrouw maakte ze ook altijd op zondagochtend maar dan gevuld met kaas en een rauw ei ze waren heeeeerlijk,ik ben blij dat ik nu het recept heb voor het deeg maar ik heb nog een vraagje,zij maakte het deeg altijd met joghurt (dan was het deeg zachter en had je geen gist nodig) klopt dit? en is de verhouding dan hetzelfde?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem,

misschien moet je meer eigeel smeren op de uiteindes en het snel in de oven doen i.p.v. een tijdje te wachten. Verder weet ik niet hoe het zou kunnen komen.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb hetzelfde als een andere reageerde, Ik knijp de hoeken stevig dicht (geef er extra aandacht aan aangezien het daar vaak fout gaat), maar uiteindelijk valt het toch weer open helaas.
7 jaar geleden reactie door anoniem
heb het net gemaakt ze smaken heerlijk heb het wel zonder paprika en peper gedaan gewoon gehakt peterselie uien en knoflook alleen ze zien er niet zo mooi uit als Bij julie:(   

groetjes lies aydin
7 jaar geleden reactie door Hülya
Goedendag Caatje,

Één blokje gist is ongeveer 42 gram, een halve is dus 21 gram. Ruim 20 gram dus.

Een gelukkig nieuwjaar.

Groetjes,

Hulya
7 jaar geleden reactie door Caatje
Hallo,

Hoeveel gram droge is een half blokje verse gist?
Ik hoor het graag,
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je hebt zeker geen speciale meel nodig. Ik gebruik bijvoorbeeld meel van de Aldi.

Groetjes,

Hulya
7 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
ik heb de broodjes gemaakt. goed gelukt maar ik vond de broodjes zelf een beetje te taai. ze zouden iets luchtiger mogen zijn. doe ik iets verkeerd met het deeg? ik merk wel dat voor mijn oven 220 graden te hoog is. heb jij een tip? hoe maak je het deeg luchtiger eventueel?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Qua luchtigheid, helpt het als je bij de bereiding van het deeg verse gist gebruikt en eventueel ook iets meer dan een half blokje. Ook helpt het om het deeg in plaats van 30 minuten, bijvoorbeeld 45 minuten te laten rijzen. Succes, een gelukkig nieuwjaar!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Gebruik je hiervoor 'standaard' tarwe meel. Of heb ik speciale ' piza meel'  nodig?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, helaas kun je dit gerecht niet met bladerdeeg maken :-)

Maar dat lijkt me eigenlijk wel logisch, of zie ik iets over het hoofd?

Hier heb je echte deeg + gist voor nodig.

Groet,

Hülya
7 jaar geleden reactie door anoniem
kan je dit gerecht ook met bladerdeeg maken?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb gister ook de sarma en deze gehakt broodjes gemaakt, en het was zeker voor herhaling vatbaar. Het was goed gelukt en smaakte heerlijk! Ik zal zeker vaker recepten van je site gebruiken:)
7 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gisteren gemaakt en het was echt heerlijk.
ik ga het vaker maken, heel erg bedankt
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

ik gebruik hier verse gist, die kun je in in de vorm van een blokje vinden.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Welke gist moet ik gebruiken? ik neem aan dat het niet die blokken instant gist zijn?
7 jaar geleden reactie door kelebek
Hallo,

ik heb ze van de week gemaakt en dan direct de dubbele portie hahaha ze waren overheerlijk! en de buren vonden dat ook!

top site  Hülya !! en ga vooral zo door :)

groetjes kelebek.
7 jaar geleden reactie door Noor
dus de helft van de helft; ok bedankt!
zal het zeker eens uitproberen
7 jaar geleden reactie door Hülya
Een kwart glas is inderdaad minder dan een halve glas....

We gebruiken overigens gewone Nederlandse glazen.
7 jaar geleden reactie door nour
En hoeveel ml is dat? Want zo weet ik wat ik precies moet doen.
Bedankt!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Een glas is 150 ml, dus een kwart is tussen de 35 en 40 ml.
7 jaar geleden reactie door Noor
Ziet er overheerlijk uit! Bedankt voor t plaatsen
vraagje, wat word er bedoeld met kwart glas, is dat minder dan een halve glas?
7 jaar geleden reactie door kelebek
ziet er heerlijk uit1 ga het dadelijk proberen!
7 jaar geleden reactie door kelebek
ziet er heerlijk ui!  ga het dadelijk proberen!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik 500 gram meel, dat zijn ongeveer 2 a 3 bekers meel schat ik.
7 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel bekers meel doe je erin kun je dat even melden ik wil het vandaag nog maken pleaseee
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Bedankt voor dit overheerlijke recept.

Gaat zo door!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoe bedoel je? Heb je de uiteindes wel goed dicht geknepen?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij vallen die uiteindes uit elkaar :S wat kunt ge daartegen doen
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb die broodjes gemaakt ze zijn heeeeeerlijk geworden hele leuke site bedankt voor je recepten kom vaak een kijkje nemen anoniem
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! En inderdaad, met een plakje kaas er overheen kan het lekker smaken, en zo zijn er nog vele andere varianten.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Eet dit vaak bij mijn turkse schoonfamilie en mijn zoontje is er gek op,nu ga het dus zelf maken.Vrijdag ga ik verschillende recepten van deze site maken. Zal een verassing voor ze worden :-)))
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het vanavond twee keer gemaakt, zo'n succes was het!

Met een plakje kaas erover valt het nog meer in de smaak hier. Dankjewel voor het recept.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Een half blokje gist inderdaad.
7 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Dankjewel!
7 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Wat bedoel je met een halve gist? een half blokje?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Toch wel stuk of 15... Hangt er ook vanaf hoe je het deeg en gehakt verdeelt...
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel broodjes maak je ongeveer met dit recept??
8 jaar geleden reactie door Admin
Dat zou ik zeker doen! :-)
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dat ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen!
Helemaal een leuke site trouwens, ik kom vaker kijken.

Meer stap-voor-stap recepten:

24,800x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
544,113x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 237 reacties nieuw recept
25,642x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
18,060x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)