Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kıymalı ekmek

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  • Meng alles bij elkaar.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.

  • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

  • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.

  • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.

  • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.

  • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Printen
Naam recept: Kıymalı ekmek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 124
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

124 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
Beetje domme vraag maar meel is gewoon bloem? En hoeveel gram gist?

Alvast bedankt!
Groetjes, Evelyn
4 jaar geleden reactie door anoniem
Meel is inderdaad bloem. En ik weet niet waar je woont, maar als er een Turkse winkel is, heb je er ook hoogstwaarschijnlijk gist in blokjes. Dus kun je dat beter kopen en halveren. 1 blokje is 42 gr. Dus 21 gram.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor je reactie!
4 jaar geleden reactie door anoniem
İnderdaad .domme vraag Evelyn.  Basis kennis keuken
4 jaar geleden reactie door anoniem
ohhhhhhhhhh zoooooooooooooooooooooo lekker!!!!!!!!!!!!!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hai Hulya,

Ik heb de broodjes gemaakt maar ik denk dat de hoeveelheid melk en water niet klopt. Het was heel droog deeg dus heb ik er wat meer melk en water bij gedaan en toen werd het pas goed deeg. Ik wou vragen wat voor glas je gebruikt hebt want het kan ook zijn dat onze glazen verschillen.

Groetjes Nora
4 jaar geleden reactie door Hülya
Nederlandse glazen. Dus een kwart glas komt overeen met 50 ml bij mij. Hopelijk zal het nu lukken!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salam hulya

Ik heb deze broodjes laatst gemaakt. Alles ging goed. Alleen toen ik ze in de oven deed werden ze van onder al snel bruin terwijl de bovenkant nog niet eens gaar was. En ze waren ook super hard. Waar kan dit aanliggen?
Ik moest ook meer vocht toevoegen tijdens t kneden.

Volgende dag waren ze heerlijk en zachter.

Wil graag weten wat ik verkeerd heb gedaan?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien heb je de ovenplaat te laag in de oven gelegd? Je moet het wel in het midden leggen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya, kan ik ook bakpoeder gebruiken i.p.v gist?
AlvAST bedankt.. ennnn je hebt een top site!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, dat kan niet.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya ,ik ga vandaag voor het eerst dit uitproberen,maar dit is voor 6 personen, maar ik maak voor 4 personen maar wil wel dat ieders 3, 4 broodjes heeft ..hoe volgt mijn recept dan? ben benieuwd.. groetjes C
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nou, maak dit recept en leg de overige broodjes in de diepvries om ze later op te eten. Of je maakt ze gewoon groter.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ga zondag voor de eerste keer klaar maken ,laat je iets weten hoe het afgelopen is gr fons
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ben benieuwd!
5 jaar geleden reactie door anoniem
ze zien erheerlijk uit en ze zijn heerlijk ook om leuk om met de kinderen te maken
5 jaar geleden reactie door anoniem
klopt het dat het deeg hard is als je klaar bent met kneden??
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, het is niet echt normaal. Het deeg hoort in ieder geval niet aan je handen te plakken als het klaar is.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya hanim,

Ik heb een vraagje, zondag wil ik samen met mijn moeder een berg kiymali ekmek, pide of etli ekmek maken en dan de rest invriezen. Maar welke is het lekkerst vind jij? Tesekkurler.

Özcan
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Özcan,

Persoonlijk vind ik kiymali ekmek het lekkerst. :-) Je kunt alles vriezen, maakt niets uit.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt!! ik heb het gisteren gemaakt en was goed gelukt en heerlijk van smaak!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, blij dat het gesmaakt heeft!
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
moet je het gehakt met de groentes erin ook bakken of gewoon rouw in het deeg leggen.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dit moet rauw gebeuren, anoniem :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb net het deeg gekneed en kan niet wachten om het straks af te maken!
Moet ik voordat ik ze in de oven doe aan de onderkant ook insmeren? Toen ik peynirli börek ging maken, was de onderkant op sommige plaatsen wat hard (maar ik gebruikte dan ook filodeeg)

Liefs,
Selina
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Selina,

ik denk dat mijn reactie iets te laat is, mijn excuses! Je hoeft ze in ieder geval niet aan de onderkant ook in te smeren met eigeel. Leg er wel bakpapier onder. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam Hulya,

Nou, eindelijk tijd gehad om ze te maken en het is gelukt!! Ik ben erheel blij mee want ik ben echt geen ster in deeggerechten. Ik moest wel meer melk en water toevoegen dan die 1/4 beker, dus dat heb ik maar een beetje op gevoel gedaan.

Je kunt deze ook met peynir maken he? Wat zou jij dan doen .... peterselie door de kaas en misschien een plakje tomaat en stukje peper als topping? Ben gek op kaas, ben niet een echte vleeseter.

Succes met de site en gaat er ooit een boek komen denk je? Ik zou het gelijk kopen hoor.

Fi amanillah,
Inci
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Inci,

Je hebt heel veel variaties, wat dacht je van bijvoorbeeld deze:

http://www.turksekok.nl/937/yumurtali-ekmek

Ook niet mis! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi

ik wil nu de broodjes gaan maken ,maar hoeveel gram gist moet hier in?

want heb net verse gist bij de bakker gehaald 250 gram

alvast bedankt

groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De blokjes gist die ik gebruik zij 42 gram, aangezien je de helft moet gebruiken zou ik ongeveer 20 gram gist gebruiken, dat is dus een ruime theelepel.
5 jaar geleden reactie door Ismail
Hallo Hulya,

Heel erg bedankt voor je mooie site met je duidelijke recepten.
Ben zelf Turks maar heb altijd moeite gehad met het lezen/bereiden van Turkse recepten.
Pas een week geleden jouw site ontdekt en een paar recepten uitgeprobeerd.
Vegetarische kiymali ekmek en icli kofte haha! Ben een vegetarier en heb dus vegetarische gehakt (quorn) genomen i.p.v echt gehakt. Nou is vegetarische gehakt alleen niet zo lekker, smaakt weinig naar echt gehakt. Maar in veel Turkse recepten merk je niet eens dat het om vegetarische gehakt gaat omdat het op smaak wordt gebracht door allerlei kruiden etc. Dus mischien een tip voor de vegetariers onder ons :) Heb nu simit in de oven staan, ben beniewd..

Veel succes verder met je site..
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

het is misschien een dom vraagje maar welke soort meel gist en soort magarine kan ik hier voor gebruiken
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ahlan Hülya,

Ik vroeg me af wat voor soort pepers je gebruikt. Is het Spaanse peper of juist de Turkse peper?

En wat voor soort glas gebruik jij? Longdrink of een theeglas?

Hartstikke bedankt.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Een glas van moet 200 ml wel ok zijn, wat betreft de peper, dit zijn: paprikavlokken, in de Turkse minimarkets verkrijgbaar als: "Pul Biber", maar naar mijn mening kun je ieder andere willekeurige peper gebruiken, als het maar een beetje pittigheid aan het gehakt toevoegt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Heb vraag je. Kan ik ze na het bakken ook invriezen?

Groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder problemen :-)
5 jaar geleden reactie door Leen
Ik ga deze a.s weekend maken......ziet er hééérlijk uit!!!Ik laat het jullie weten,hoor.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Is het gelukt? :)
5 jaar geleden reactie door Leen
Het was geweldig,we hebben ervan gesmuld!!!!Voor herhaling vatbaar.Vandaag maak ik die aardappel/köfte schotel.....ik geniet nog elke week van je heerlijke,geweldige,super recepten.Dank je wel daarvoor.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya hanim, is dit deeg anders dan het deeg van pizza? Ik ga namelijk voor het eerst in mijn leven iets met deeg maken, behalve pannenkoek. Ik hou heel erg van pide en pizza :)

Alvast bedankt,

Özcan
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba özcan,

Ja, klopt, het is nagenoeg hetzelfde. Zelfs het gehakt is (bijna) hetzelfde.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ok, dank je wel :)
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi

kan je ook runder gehakt gebruiken

of smaakt het dan anders

alvast bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder problemen, en uiteraard zal het anders smaken, maar niet minder lekker.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, k heb alleen Instant gist ;( moet ik er dan meer dan 1 zakje gebruiken?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Volgens mij hoef je helemaal niet zo veel te gebruiken van instant gist, zoals de naam al suggereert, is deze gist vrij krachtig t.o.v. van andere soorten, dus houd het maar bij maximaal één zakje (als het niet genoeg blijkt te zijn, kun je het deeg nog altijd gewoon iets meer de tijd geven om te rijzen).

Trouwens, vergeet niet om een doekje (of zakje) over de kom met het deeg te trekken, hierdoor zal het deeg sneller rijzen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
heeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllll lekker ik heb het vandaag gemaakt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya
ik ben zo blij dat ik dit recept gevonden heb ik heb deze broodjes geproeft bij de open dag van de turkse moskee en ik was gelijk verkocht ik eet wel vaker buitenlandse gerechten maar dit ga ik zeker een keer zelf proberen te maken ik hoop dat je regelmatig meer lekkere dingen op de site zet ga zo door groetjes joyce b.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor de complimenten Joyce, er komen binnenkort zeker meer recepten! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
oke heel fijn ik wacht met smart af op meer lekkers groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Laat ik nou geen kei zijn in het maken van deeg. Kan ik ook gewoon Broodmix (bijv Koopmans) gebruiken? En hoorde dat wanneer je Yoghurt of kwark gebruikt door je meel dat het deeg veel zachter word. Klopt dit? Wat zou dan de verhouding moeten zijn meel/Yoghurt??

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, ik heb dit recept samen met mijn dochter gemaakt. Ik zit het nu te eten. Het is echt heel heel erg lekker. Dankjewel. Onze complimenten aan jou.

groetjes Rahima
5 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Rahima, hopelijk heeft het gesmaakt! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya nou wil ik t gaan maken maar ben verse gist vergeten kan t ook met instant gist?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja dat kan ook, alleen zal het deeg wel langer dan 30 minuten moeten rijzen. Dit kan gerust van 45 minuten tot één uur duren.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik ga voor het eerst een deegrecept uitproberen.

Maar met een kwart warm water en een kwart melk word mijn deeg niet mooi rond.
Ik heb precies alle genoemde benodigdheden erin gedaan. Doe ik iets verkeerd misschien?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoe ziet het deeg er op dit moment uit dan? Plakkerig? Zo ja, voeg dan iets meer meel toe. En ook niet onbelangrijk, hoe lang heb je het deeg staan kneden? Ik ben bijvoorbeeld doorgaans (ruim) 5 minuten bezig met het kneden van deeg.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil de broodjes vandaag maken maar ik vroeg me af of het gehak tmengsel eerst gebakken dient te worden of moet het rouw op de broodjes en dan in de oven?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nee hoor, gewoon rauw. Je bakt ze uiteindelijk samen met het deeg in de oven.
5 jaar geleden reactie door anoniem
echt een heerlijk recept en zo gemakkelijk te maken....ik heb ervan gesmuld!
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gisteren gemaakt alleen toen ik er eentje at was het een beetje droog
een idee wat dan kan wezen?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Waarschijnlijk heb je het dan te lang in de oven gelaten of weinig margarine ingedaan of niet lang genoeg laten rijzen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil graag de broodjes met zowel kiyma als met ei en kaas maken. Kan ik daarvoor gewoon het deeg gebruien van de kiymali ekmek? Wat is het verschil in deeg met de yumurtali ekmek deeg?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het deeg in beide gerechten is nagenoeg hetzelfde, bij de Yumurtali ekmek gebruik ik echter iets meer margarine zodat het deeg minder taai wordt. In principe kun je het deeg van Kiymali Ekmek ook gebruiken voor de Yumurtali Ekmek. Ik zou zeggen: maak eerst de Kiymali Ekmek door het bovenstaande recept te volgen, en vul daarbij een paar broodjes met ei (zoals het Yumurtali Ekmek recept) in plaats van gehakt en kijk hoe het uitpakt. Ik heb er goede vertrouwen in dat het met dit deeg ook wel zal lukken. Succes!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Is dit niet hetzelfde als de Yumurtali Ekmek broodjes.. Dat recept voor deeg is namelijk anders, maar het ziet er hetzelfde uit?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, de vulling bijvoorbeeld is ook anders :-) Yumurta (ei) versus Kiyma (gehakt).
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik zie dat je bij alle deegwaren gebruik maakt van margarine, kan hiervoor in de plaats ook roomboter gebruikt worden?

Alvast bedankt,

Ceylan
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Ceylan,

Ja, volgens mij kan margarine kan ook in plaats van roomboter.

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo
Moet je de gehakt eerst voorbakken in de pan
Of is dat niet nodig?
Groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, dat is niet nodig, het gehakt moet rauw tussen het deeg.

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de tip, anoniem. Leuk om te horen dat ze goed zijn gelukt!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Vanmiddag heb ik de broodjes gemaakt en ze waren heerlijk.
Ze smaakten net als in Turkije en veel lekkerder dan van onze Turkse bakker.
Ik heb wel 300 ml water/melk moeten toevoegen aan de 500 gram bloem om een mooi deeg te krijgen.
Heel erg bedankt Hülya.

Groetjes.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wow wat een heerlijke gerechten, eindelijk een site waar de recepten ook met duidelijke foto's erbij staan. Ik kwam per toeval op je site terecht en meteen onder mn favorieten opgeslagen!

Heel erg bedankt voor je recepten. Ik had deze broodjes gemaakt (recept uit een kookboek) maar was heel hard. Die van jou zien er superlekker uit, ga ik deze week nog proberen want mijn dochter is er gek op.

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
het is een heel er goed recept ik maak het meteen!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn turkse buurvrouw maakte ze ook altijd op zondagochtend maar dan gevuld met kaas en een rauw ei ze waren heeeeerlijk,ik ben blij dat ik nu het recept heb voor het deeg maar ik heb nog een vraagje,zij maakte het deeg altijd met joghurt (dan was het deeg zachter en had je geen gist nodig) klopt dit? en is de verhouding dan hetzelfde?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem,

misschien moet je meer eigeel smeren op de uiteindes en het snel in de oven doen i.p.v. een tijdje te wachten. Verder weet ik niet hoe het zou kunnen komen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb hetzelfde als een andere reageerde, Ik knijp de hoeken stevig dicht (geef er extra aandacht aan aangezien het daar vaak fout gaat), maar uiteindelijk valt het toch weer open helaas.
5 jaar geleden reactie door anoniem
heb het net gemaakt ze smaken heerlijk heb het wel zonder paprika en peper gedaan gewoon gehakt peterselie uien en knoflook alleen ze zien er niet zo mooi uit als Bij julie:(   

groetjes lies aydin
5 jaar geleden reactie door Hülya
Goedendag Caatje,

Één blokje gist is ongeveer 42 gram, een halve is dus 21 gram. Ruim 20 gram dus.

Een gelukkig nieuwjaar.

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door Caatje
Hallo,

Hoeveel gram droge is een half blokje verse gist?
Ik hoor het graag,
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je hebt zeker geen speciale meel nodig. Ik gebruik bijvoorbeeld meel van de Aldi.

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
ik heb de broodjes gemaakt. goed gelukt maar ik vond de broodjes zelf een beetje te taai. ze zouden iets luchtiger mogen zijn. doe ik iets verkeerd met het deeg? ik merk wel dat voor mijn oven 220 graden te hoog is. heb jij een tip? hoe maak je het deeg luchtiger eventueel?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Qua luchtigheid, helpt het als je bij de bereiding van het deeg verse gist gebruikt en eventueel ook iets meer dan een half blokje. Ook helpt het om het deeg in plaats van 30 minuten, bijvoorbeeld 45 minuten te laten rijzen. Succes, een gelukkig nieuwjaar!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Gebruik je hiervoor 'standaard' tarwe meel. Of heb ik speciale ' piza meel'  nodig?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, helaas kun je dit gerecht niet met bladerdeeg maken :-)

Maar dat lijkt me eigenlijk wel logisch, of zie ik iets over het hoofd?

Hier heb je echte deeg + gist voor nodig.

Groet,

Hülya
6 jaar geleden reactie door anoniem
kan je dit gerecht ook met bladerdeeg maken?

Meer stap-voor-stap recepten:

22,927x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties
448,734x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 237 reacties
23,365x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties vegetarisch recept
16,074x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties nieuw recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)