Word lid van onze Facebook pagina
om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.
Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl
Beschrijving
Volgt binnenkort.
Aantal personen
6
Bereidingstijd
90 min
Ingrediënten voor het deeg:
-
500 gram meel
-
halve eetlepel margarine
-
half blokje (21 gram) verse gist
-
2 theelepels zout
-
50 ml warm water
-
50 ml glas melk
-
1 theelepel suiker
Ingrediënten voor het gehakt:
-
100 gram lamsgehakt
-
halve rode paprika
-
1 groene peper
-
halve ui
-
halve bos peterselie
-
1 theelepel rode peper
-
1 theelepel zwarte peper
-
2 theelepels zout
-
1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding van het gehakt:
-
Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.
-
Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
-
Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
-
Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
-
Meng alles bij elkaar.
Bereiding van het deeg:
-
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
-
Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
-
Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de kiymali ekmek zelf:
-
Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
-
Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.
-
Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
-
Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.
-
Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
-
Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!